Com@Modemdag - Geel – don 30 nov - 09.30-16.00 uurAan een gesprek deelnemen, een agenda bijhouden, berichten versturen... Het zijn doodgewone dingen voor doodgewone mensen, maar enorme uitdagingen voor mensen met een beperking. Een groeiend aantal technologische hulpmiddelen helpt hen om met hun omgeving te communiceren. En wie kan meepraten, hoort erbij.

Op donderdag 30 november toont Modem op de Geelse campus van Thomas More samen met enkele toonaangevende bedrijven en onderzoekscentra de nieuwste toestellen, apps, laag-technologische hulpmiddelen, tips en trucs... die communicatie ondersteunen en vergemakkelijken.

Com@Modemdag

De Com@Modemdag van 2017 heeft een rijk gevuld programma met tien workshops, een plenair deel en opnieuw een ervaringsbeurs! Op de ervaringsbeurs wisselen deelnemers praktische en onmiddellijk bruikbare informatie met elkaar uit. Het volledige programma van de Com@Modemdag vindt u hier.

Een paar voorbeelden van technologische hulpmiddelen

• Lees op je smartphone wat iemand zegt

Doven en hardhorenden kunnen door spraakherkenning en een app lezen wat iemand tegen hen zegt.

• Emego

Mensen met ALS in een ver gevorderd stadium of een andere spierziekte kunnen dikwijls heel moeilijk communiceren. Emego registreert de geringste spierbeweging waardoor de gebruiker een computerprogramma kan bedienen om letters te spellen en zo te communiceren.

• Voorleesbril

Blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie kunnen een tekst niet of heel moeilijk lezen en ook het herkennen van mensen en producten lukt vaak niet zonder hulp. De Orcam is een kleine camera die op een bril past. Deze "voorleesbril" herkent tekst en leest ze voor. De bril herkent ook een product aan de verpakking en kan dankzij artificiële intelligentie zelfs zeggen wie er voor je staat.

Modem

Modem is een netwerk van expertorganisaties uit de zorgsector. Modem helpt mensen met een beperking en zorgorganisaties met technologische hulpmiddelen, die communicatie ondersteunen. Modem verzamelt en verspreidt informatie over technologie, die personen met een beperking kan helpen. Dat gebeurt via persoonlijk advies, vorming aan professionelen en via onderzoek. Modem werkt onder de vleugels van de Thomas More hogeschool en kan rekenen op de steun van Vlaams minister van welzijn, volksgezondheid en gezin Jo Vandeurzen en van de provincie Antwerpen.

Praktisch
• Com@ModemDag

• Donderdag 30 november 2017
09.30-16.00 uur

• Thomas More | Kleinhoefstraat 4 | 2440 Geel