Voormalige uitleenpost van de bib in Kessel wordt gebruikt voor tentoonstellingen, lezingen, vormingen, ... Goed nieuws voor de beeldende kunstenaars uit Nijlen. Ter vervanging van de vroegere patio in het voormalige gemeentehuis, wordt er nu tijdelijk een lokaal ter beschikking gesteld waar Nijlense amateurkunstenaars kunnen tentoonstellen. Het gaat om de vroegere uitleenpost van de bibliotheek aan de Berlaarsesteenweg in Kessel.

De uitleenpost van de bibliotheek in het gemeenschapscentrum 't Dorp komt vrij. De bibliotheek gebruikt deze locatie niet meer en de activiteiten van de Academie voor Beeldende Kunsten zijn verhuisd naar de voormalige uitleenpost van de bibliotheek in Bevel.

Al zeker tot en met Toonbeeld 2020 zullen de amateurkunstenaars in Kessel terecht kunnen. Als het lokaal niet in gebruik is of als er een tentoonstelling is die er zich toe leent, kunnen er mogelijk ook nog lezingen, vormingen, vergaderingen, filmvertoningen en dergelijke plaatsvinden. Het lokaal zal met andere woorden geschikt zijn voor verschillende activiteiten.

Lange termijn visie en concrete organisatie

Deze ruimte aan Gemeenschapscentrum 't Dorp is een mooi lokaal dat heel wat mogelijkheden biedt. De komende weken zal de cultuurraad zich buigen over de uitwerking van een reglement en over een optimale inrichting van het lokaal. Voor de verdere toekomst is het gemeentebestuur gestart met het uitwerken van een visie voor de bestemming van alle gemeentelijke gebouwen.