Op maandag 14 juli lanceerde Veiling Hoogstraten een nieuwe doos voor de doordragende aardbeirassen. Veiling Hoogstraten vermarkt dit jaar voor het eerst op grotere schaal doordragende aardbeien. Zoals bekend zijn Elsanta, Sonata en Clery de vaste waarden in het Hoogstraten® assortiment. Dit zijn allemaal kortedagvariëteiten die meerdere plantingen per jaar vragen om het seizoen te overbruggen. Met de komst van de doordragers is het mogelijk om na een vroege teelt een seizoen vol te maken met 1 planting. Het grootste areaal doordragers op Hoogstraten wordt ingevuld door het ras Capri. Op termijn kunnen ook andere doordragers worden opgenomen in deze verpakking.    

"De karakteristieken van de doordragers die op Veiling Hoogstraten worden geteeld mogen niet te veel afwijken van de bestaande kortedagvariëteiten", aldus Jan Engelen – Sales & Marketing Manager. "Onze klanten en consumenten verwachten een vrucht die zacht, sappig en mooi rood is, gelijkaardig als onze Elsanta of Sonata".

In 2013 werd ongeveer 30 miljoen kg aardbeien onder het Hoogstraten®-label verkocht. Voor 2014 wordt een licht toegenomen volume verwacht, gebaseerd op de momenteel gekende areaalgegevens en de reeds aangevoerde kilo’s.

De toegenomen aardbeienteelt op Veiling Hoogstraten is het gevolg van een aantal bewuste keuzes: de samenwerking met CLTV Zundert, de verkooptechniek waarbij de klok centraal staat; de daaraan gekoppelde transparante prijsvorming; de aanhoudende aanwezigheid van Elsanta als hoofdvariëteit; een sterk kwaliteitsbewustzijn bij de telers en het familiale karakter van de bedrijfsvoering die dit kwaliteitsdenken ondersteunt.

Naast een toenemende afzet in het binnenland wordt het overgrote deel van de Hoogstraten® aardbeien- ongeveer 65% - nog steeds geëxporteerd. Hoogstraten® aardbeien worden al een aantal jaren bijzonder geapprecieerd in Scandinavië.  Maar ook Frankrijk, met zijn vroegmarkten en grote supermarkten, is met 25% een grote afnemer. Intussen stijgt ook de export naar Oost-Europa en specifiek naar Rusland.