De dienst toerisme Mol zoekt een nieuwe meter of peter voor de 42 km van de 'Streek-GR Mol Om'. Bedoeling is dat je op vrijwillige basis het pad een paar keer per jaar bewandelt, controleert en eventueel klein onderhoud uitvoert. Interesse? Contacteer de dienst toerisme.

De 'Streek-GR Mol Om' is de oudste Streek-GR in Vlaanderen. Een combinatie van drie lussen zorgt voor 42, 60 of 80 km wandelplezier. Eind jaren '80 werd deze lange afstandswandeling door Grote Routepaden geadopteerd als eerste Vlaamse Streek-GR. Onderweg ontdek je de schitterende waterplassen, zandontginningen, bossen, brede kanalen met jaagpaden en de vele gehuchten.

Meter/peterschap

Het idee van 'peterschap' ontstond in 2004 toen onze gemeente werd uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Ook in 2011 behaalde Mol deze titel. De peters en meters zorgen ervoor dat de bewegwijzering op de wandelpaden in orde blijft. Zij nemen ook de kleine snoeiwerken voor hun rekening en proberen kleine mankementen op te lossen. Andere tekortkomingen melden zij aan de dienst toerisme.

400 kilometer wandelpaden

Onze gemeente beschikt over meer dan 400 kilometer bewegwijzerde wandelpaden. Als toeristische topgemeente willen we dat deze paden er piekfijn bijliggen. Naast regelmatige controles door onze eigen werklieden, dragen tal van enthousiaste vrijwillige peters en meters hun steentje bij.  Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be