U bent hier

'Nieuwe webapp moet ondernemers naar Herentals lokken'

Herentals
16.12.2019 - 10.43u
Door: Herman Gezelle

Het lokaal bestuur Herentals en Unizo Neteland willen actief nieuwe winkeliers aantrekken naar het kernwinkelgebied. Daarvoor is er nu een gebruiksvriendelijke webapplicatie met een overzicht van beschikbare panden.

'Met deze vernieuwende webapp vinden geïnteresseerde zaakvoerders vlot de weg naar een geschikt pand in het kernwinkelgebied', zegt burgemeester Mien Van Olmen.

'Via www.herentals.be/handelspand krijgt de ondernemer een gebruiksvriendelijk overzicht van alle beschikbare panden in het kernwinkelgebied. De pagina is het resultaat van een samenwerking tussen UNIZO Neteland en stad Herentals.

Beide partijen werken samen om dit overzicht up-to-date te houden. UNIZO Neteland en enkele lokale collega-handelaars trekken maandelijks door de winkelstraten zodat het overzicht actuele foto's en de laatste info blijft bevatten.

De GIS-expert van het stadsbestuur zorgt voor de cartografische vertaling. Zo vinden toekomstige winkeliers gemakkelijk hun weg naar de Herentalse winkelstraten in de kern. Bijkomend kan de stad met de gegevens de leegstand ook actueler opvolgen.

Het is niet enkel een manier om in de toekomst gericht en actief ondernemers naar het kernwinkelgebied te lokken.  Met het nieuwe digitale overzicht kunnen potentiële investeerders vlot de weg vinden. Tot nu beantwoordde de stad die vragen ad hoc, waardoor verschillende nieuwe winkels voor Herentals-centrum kozen. Met de nieuwe applicatie is alle informatie 24/7 beschikbaar.

Om up-to-date te blijven, sluit Herentals bovendien een overeenkomst af met Bizlocator. Daarbij wordt de database van beschikbare panden automatisch verrijkt met gegevens van immokantoren. Het stadsbestuur hoopt dat zoveel mogelijk Herentalse immokantoren zich ook aansluiten op Bizlocator.

Dan worden potentiële zaakvoerders, ketens, winkels die nog niet in de stad gevestigd zijn actief uitgenodigd om kennis te maken met het potentieel van Herentals' (pp)  Foto :braderij - archief Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

'Het belang van een goede HR Generalist in deze Corona tijden'

'Het belang van een goede HR Generalist in deze Corona tijden'
Kempen regio | Vlaanderen 08.04.2020 - 09.54u

Geel Netwerkt voor en door ondernemers

Geel 07.04.2020 - 23.53u

Paul Verbeeck : 'Lokale ondernemers volop ondersteunen in deze moeilijke tijden'

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 07.04.2020 - 23.51u

Vastgoedsector bereid om deel winkelhuur kwijt te schelden

Kempen regio | Vlaanderen 07.04.2020 - 20.58u

De lockdown in Wuhan is voorbij, de stad in China waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.04.2020 - 19.36u

Files aan Kempense recyclageparken

Files aan Kempense recyclageparken
Kempen regio | Neteland 07.04.2020 - 17.37u

Nijlen belt 80-plussers op

Nijlen belt 80-plussers op
Nijlen regio 07.04.2020 - 17.27u

Header image #koopbelgisch zonder moeite met askOLI

 Header image #koopbelgisch zonder moeite met askOLI
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.04.2020 - 17.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto