Deze eindejaarsperiode kan het traditionele nieuwjaarszingen helaas niet doorgaan. Dit hebben de 7 burgemeesters van de politiezone Regio Turnhout beslist. Het zingen van deur tot deur houdt immers heel wat risico's in en die willen we momenteel niet nemen.

Het gemeentebestuur van Kasterlee biedt een coronaproof alternatief voor het nieuwjaarszingen. Alle Kastelse schoolkinderen krijgen 4 kaartjes waarmee ze ook dit jaar hun beste wensen kunnen overbrengen.

Burgemeester Ward Kennes: "Bij het zingen van deur tot deur komen er speekselcellen vrij en is het risico op de overdracht van het virus erg groot. De traditie van het nieuwjaarszingen zou kunnen leiden tot een verhoogde concentratie van mensen op eenzelfde plaats.

Het zingen van deur tot deur brengt kinderen en kwetsbare ouderen die een snoepje of wat geld geven, samen. Dat willen we vermijden. Door kinderen geld of snoepgoed toe te stoppen, draag je mogelijks ook het virus over. "

Intussen heeft provinciegouverneur Cathy Berx vandaag aangekondigd dat er vanuit het provinciebestuur voor de komende eindejaarsperiode een verbod zal worden opgelegd voor het nieuwjaars- en driekoningenzingen in de hele provincie Antwerpen.

Gelukkig heeft gemeentebestuur Kasterlee al een alternatief bedacht

"Dit jaar dus geen Nieuwjaarkezoete huis aan huis, maar wel 4 vrolijke kaartjes om in te kleuren waarop kinderen hun wensen kunnen schrijven. De kaartjes worden verdeeld via de scholen en kunnen tijdens de kerstvakantie in de brievenbus van buren, vriendjes of familie gestoken worden", vertelt Ward Kennes. "Krijg je een kaartje? Zet dit dan voor je raam. Zo kan iedereen het bewonderen tijdens een winterwandeling."

Wie graag een extra kaartje heeft kan dit tot 24 december afhalen in de bibliotheken van Kasterlee, Lichtaart en Tielen of downloaden via www.kasterlee.be.