'2020 was het jaar van de pandemie. De coronacrisis hakte er bij veel bedrijven zwaar in, maar leidde tegelijk tot een versnelde digitale transformatie. Onze medewerkers raakten vertrouwd met telewerk en werden via onze eigen app 'Van Moer Connect' in real time via hun smartphone geïnformeerd.

We lieten ons niet uit ons lood slaan door het coronavirus. Flexibiliteit, een van de kernwaarden van Van Moer Logistics, was in 2020 nog meer aan de orde dan anders.

Onze mensen op het terrein bleven volop aan de slag en staken in deze moeilijke periode zelfs nog een tandje bij. Het voorbije jaar liet ook ruimte voor reflectie. We kregen meer tijd dan anders om na te denken over doelstellingen en strategie en over onze bedrijfsvoering in het post-coronatijdperk.

Groeistrategie

We zijn bijzonder fier dat we in 2020 onze ambitieuze doelstelling uit 2015 realiseerden: we verdubbelden onze bedrijfsomzet. In 2021 willen we verder groeien, op een duurzame manier.

Er werd een project opgezet om onze operationele efficiëntie te verhogen en we hebben een bedrijfsafdeling opgericht specifiek voor alles wat met kwaliteit en duurzaamheid te maken heeft.

Focus in 2021

Om onze dienstverlening aan de chemische sector verder te optimaliseren, breiden we ons tankcontainerdepot in Zwijndrecht uit, verruimen we de repairafdeling en vernieuwen we de cleaninglijnen. Bovendien voorzien we een drumminginstallatie voor ADR-goederen.

Ook in de food- & feedsector hebben we groeiambities. Die onderstrepen we met de bouw van bijkomende opslagruimte en de ingebruikname van verbulkingsinstallaties die specifiek ontworpen zijn om commodities uit deze sector te behandelen.

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaamheid is bij Van Moer Logistics geen modeverschijnsel. Wij omarmen de Green Deal en investeren al jaren in de modal shift.

In 2020 openden we een nieuw watergebonden magazijn in Grobbendonk, namen we 20 lng-trucks in gebruik en plaatsten we zonnepanelen op twee van onze magazijnen.

In 2021 schakelen we nog een versnelling hoger en breiden we ons aantal lng-trucks uit. We investeren fors in onze waterzuiveringsinstallatie en vervangen de helft van ons bestaande wagenpark door elektrische vorkheftrucks. Samen met Cepa blijven we werken aan de veiligheidscultuur binnen ons bedrijf.

Onze projecten in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaan we in 2021 op een meer gestroomlijnde wijze organiseren. We professionaliseren onze CSR-policy door binnen de zeventien doelstellingen van de United Nations te acteren. Op die manier kunnen we onze positieve impact beter meten en transparant rapporteren.

Zin in de toekomst

Elke crisis creëert kansen. Wij kijken daarom samen met onze 1.358 medewerkers enthousiast en boordevol goesting uit naar 2021.

We streven naar een structurele en duurzame groei en blijven zo elke dag opnieuw ons steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze economie en de Antwerpse haven in het bijzonder.

Vanuit Van Moer Logistics wensen we jullie fijne feestdagen. Hou vol en blijf gezond.'

Bron Van Moer Logistics / Willy Ysewijn / Nnieuws.