'De Davidsfondsafdeling wenst alle Baviaantjeslezers een zalig en gelukkig nieuwjaar', zegt Jos Vermeulen. 'Op zo een vreugdewens moet uiteraard geklonken worden. Dat doen we. We heffen de glazen andermaal op het nieuwjaarsconcert.

Op zondag 27 januari wordt onze mooie Zandkapel omgetoverd tot een feestelijke muziektempel. Met het optreden van het 'Flanders Harp Quartet' realiseert Davidsfondsafdeling Noorderwijk-Morkhoven een cultureel hoogstandje. De cultuurvereniging sommeert vooral haar leden om deze gelegenheid niet onbenut te laten voorbijgaan. Op het programma ontdekken we vele mooie suites.

Misschien zagen jullie met nieuwjaarsdag op de televisie onze eigenste Anneleen Lenaerts uit Peer aan het werk, tijdens het traditioneel nieuwjaarsconcert vanuit de Gouden Zaal in Wenen.

Dit nog jonge talent musiceert als harpiste bij het meest prestigieuze orkest van de wereld, de Wiener Philharmoniker. De muzikante kwam vele malen in beeld. Als je weet dat je voor het bijwonen van dit uitzonderlijk concert voor een zitje tussen 20 en 1000€ moet veil hebben, dan besef je het wel. Het harpinstrument waarop Anneleen de snaren trilt kost een fortuin.

Het is in haar kielzog dat Laura De Jongh, Karen Peeters, Aurélie Guerreiro Viegas en Isabelle Matthyssens het beste van zichzelf geven in de sfeervol verwarmde Zandkapel. We nodigen alle Noorderwijkenaren uit om te komen luisteren naar de hemelse klanken die vier harpinstrumenten produceren.

Voor de kenners onder jullie vermelden we hierbij het programma. Aan de toehoorders wordt ter plekke een flyer bezorgd met info over de vier muzikanten.

1. Around The Clock Suite: Pearl Chertok

Ten Past Two

Beige Nocturne

Harpicide at Midnight

The Morning After

2. Petite Suite: Claude Debussy – Arr. Isabelle Marie

En bateau

Cortège

Menuet

Ballet

3. Nutcracker Suite: P.I. Tsjaikovsky – Arr. Katjetan Attl

March

Dance of the sugar Plum Fairy

Trépak

Arab Dance

Dance of the Mirlitons

Waltz of the flowers

Na het concert heffen onze bestuursleden het glas op al het schoons dat onze afdeling dit werkjaar nog wil aanbieden. Na het kerstconcert en het nieuwjaarsconcert wordt voor onze lezers een ontmoeting gepland met auteur Margot Vanderstraeten en luisteren we naar de meeslepende liedjes van Bart Herman in de reeds uitverkochte Schuur.

In april houdt oud-Noorderwijkenaar Frank Tubex dan weer een lezing over Da Vinci. Het voorjaar belooft geen 'Hochzeit am Bodensee', dan wel 'Hochzeit in Noorderwijk' te worden.'