Als de opkomst vanavond in Bergom in dezelfde lijn ligt als te Ramsel, Herselt, Varenwinkel en Blauberg de vorige dagen dan zullen meer dan 700 inwoners de nieuwjaardrinks bijgewoond hebben.

Het gemeentebestuur wil met dit initiatief het gemeenschapsgevoel bevorderen, nieuwe inwoners sneller laten integreren en een ontspannen contactmoment organiseren tussen de bevolking en het bestuur. Elke avond vernemen we wat de mensen bezig houdt en krijgen we vragen, tips en opmerkingen die ons helpen om de gemeente weer wat beter en aangenamer te maken. In Herselt kan geen enkele inwoner zeggen dat er met hem geen rekening gehouden wordt of dat het bestuur niet bereikbaar is.
 
In de Nieuwjaarspeech wordt een overzicht gegeven van wat er in 2012 mag verwacht worden van het bestuur. Ook wordt met de meeste openheid uitgelegd hoe het komt dat de gemeentefinanciën zo gezond blijven, ondanks de problemen met Dexia en de gemeentelijke Holding en de vele investeringen die reeds gebeurden. In Herselt zijn de belastingen al jaren onveranderd en het ziet er naar uit dat dit zo nog lang zal blijven, tenzij er vanuit de Vlaamse of federale regering nieuwe verplichtingen worden opgelegd of aan de bestaande regelgeving en financieringen wordt geraakt ten koste van de gemeenten.