Promovendus VC Heist Delhaize Herenthout stond voor de eerste wedstrijd in eerste divisie tegenover Beerse, een gevestigde waarde als subtopper in de reeks met vorig seizoen een mooie derde plaats als resultaat.

Herenthout nam de beste start met 1-4, maar zag de thuisploeg al snel langszij komen door 2 opslagmissers en de leiding overnemen met 8-6. De kloof werd uitgediept tot 12-7, een feit waaraan enkele slechte recepties en mindere aanvallende acties niet vreemd waren.

Heist-Herenthout slaagde er wel in om nadien gelijke tred te houden, maar het geslagen gat kon niet meer gedicht worden. Beerse hield het hoofd koel en serveerde uit met duidelijke 25-17 cijfers.

Set 2 dreigde faliekant te verlopen voor de bezoeksters die al vlug achter de feiten aanholden met een 7-3 score voor de thuisploeg. Na een genomen time-out zorgde uitstekend serveerwerk van Lindsey Vercammen voor een ommekeer en was het opeens Beerse dat diende te achtervolgen met 8-12.

Coach Staf Torfs had snel begrepen dat de opslagdruk de bepalende factor in het spel zou zijn en bracht bij een volgende rotatie met Nore Noyens een nieuw serveerkanon in stelling waardoor VCHH tot 11-19 kon opklimmen.

Beerse had geen antwoord op het spel van Herenthout en keek tegen enkele setballen aan, waarbij uiteindelijk de vijfde het vonnis bezegelde en VCHH de set won met 21-25.

Set 3 was gelijk opgaand tot 6-5, waarna Beerse langzaam het laken naar zich toe trok. De bij 8-5 ingekomen Sofie Peeters zorgde voor nieuwe zuurstof in het team en bracht Herenthout met 11-11 langszij.

Hierna bleef de balans perfect behouden, en in een spannend spelverloop en een 23-22 stand nam de thuiscoach een time-out om het ritme uit het spel te halen van VCHH. Zonder resultaat evenwel want de Herenthoutse dames wonnen het volgende punt zodat de borjes terug in evenwicht hingen met 23-23.

Wat de time-out niet vermocht, gebeurde echter door een opslag die door de referee als zonder punt werd gegeven en diende hernomen te worden. Beerse bleef het koelst in deze fase en verzilverde hierna direct het eerste setpunt. Een krappe 25- 23, maar tevens ook 2-1 in setstand voor BVMV Beerse.

Deze tegenslag sloeg geen deuk in de moraal van VCHH, want ook in set 4 ging het spelbeeld niet naar beneden tot 5-5. Daarna echter zorgden dure missers voor een 10-5 kloof die door stevig serveerwerk van de bezoeksters werd tenietgedaan. Met een 11-12 score moest BVMV opnieuw vol aan de bak.

Op een nieuwe versnelling van de thuisploeg tot 16-12 had VCHH echter niet direct een antwoord, en met een 21-15 score was de beslissende kloof geslagen. Beerse won de set met 25-17 en kon de drie punten in eigen huis houden.

Al met al een geslaagd debuut voor VC Heist Delhaize Herenthout, dat buiten de laatste punten in de wedstrijd op geen enkel moment in verlegenheid werd gebracht door een degelijke topper in de reeks, en zelf de tegenstander sterk onder druk kon zetten.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 22 september en ontvangt VC Heist Delhaize Herenthout in sporthal 't Kapelleke om 17 uur Topsport School Vilvoorde, dat deze week eveneens met 3-1 onderuitging bij VC Zoersel.