Tijdens afgelopen World Beer Awards in Londen behaalt de Belgische Vliet Tripel uit Geel een gouden medaille in de categorie Belgian style Tripel.

Hierbij laten ze als kleine huisbrouwerij gerenommeerde grote merken achter zich.
De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarbij prijzen worden uitgedeeld aan de beste bieren wereldwijd, in verschillende bierstijlen.

De Vliet Tripel, is een ongefilterd streekbier naar een recept van huisbrouwerij De Vliet uit Geel. Een origineel blond bier van hoge gisting, gebrouwen met verschillende moutsoorten, en met toevoeging van kandijsuiker.

Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter.
Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd. Jul Molenberghs, brouwer: ' Ik ben heel trots met deze eerste onderscheiding. Het is het resultaat van een jarenlange passie.

Het is de eerste keer dat we ons bier voor de World Beer Awards hebben ingediend. En dan al direct in de prijzen vallen doet deugd. Vooral het feit dat we onze Vliet Tripel nubovenaan op de belgische bierkaart kunnen zetten tussen alle gerenommeerde grote namen stemt mij bijzonder gelukkig. '

'Deze internationale erkenning is een stimulans voor Jul, familie en medewerkers om nog meer gelimiteerde speciaalbieren te maken. Jul is constant op zoek naar nieuwigheden en volop aan het experimenteren om verrassende smaakcombinaties te maken aldus Pieter Molenberghs, kleinzoon, brouwer- en actief medewerker in de huisbrouwerij.

Verkoopsinformatie

De Vliet triple is verkrijgbaar bij alle drankenhandels in Geel en omgeving.
Op bestelling in heel Vlaanderen bij. o.a. Prik & Tik – Drinxit