Gemeentesecretaris leidt ook OCMW

Gemeentesecretaris, mevrouw Annick Van Leemput, is vanaf 1 februari 2014 ook secretaris van het OCMW.

 Lees meer

Berekening inkomenstarief voorschoolse kinderopvang 0-3 jaar

Vanaf december 2013 moeten alle ouders die voor kinderopvang een prijs betalen op basis van het inkomen (inkomenstarief) zelf hun inkomenstarief bereken via ‘Mijn Kind en Gezin’ op www.kindengezin.be.

 Lees meer

Bouw mee aan de toekomst van het Herenthoutse Erfgoed!

Heemkring Sandelyn uit Herenthout bezit een uitgebreide en diverse collectie lokaal erfgoed, gaande van boeken en documentatie tot een alaam van zo'n 35 oude ambachten. De collectie is door de jaren erg omvangrijk en daardoor onoverzichtelijk geworden.

 Lees meer

Oplichter in Herenthout

Wij kregen melding over een persoon die in Herenthout geld inzamelt voor de KLJ van Herenthout. In ruil voor de sponsoring krijg je advertentieruimte in een verenigingsblad, dat vier keer per jaar zou worden uitgebracht.

 Lees meer

Betaalbaar lenen bij het Vlaams Woningfonds

Sinds 1 januari 2014 zijn de voordelige woonkredieten van het Vlaams Woningfonds er voor iedereen: gezinnen met of zonder kinderen, alleenstaanden, nieuw samengestelde gezinnen ... ze komen allemaal in aanmerking voor een sociaal woonkrediet.

 Lees meer

Herenthout vraagt je mening

Nog tot 28 februari 2014 vraagt de gemeente Herenthout je mening.

 Lees meer

Ik ga een woning kopen, wat nu?

Elk jaar opnieuw gaan duizenden Belgen op zoek naar een eigen woning. De aankoop van een eigen huis is vaak de grootste investering die je in je leven doet.

 Lees meer

Europese 112-dag

Operatoren en calltakers in de noodoproepcentrales 112 en 101 nemen samen jaarlijks meer dan 6 miljoen oproepen aan. Ze staan altijd klaar om je te helpen als je in nood bent. Ze stellen je gerust, vertellen je wat je moet doen en ze verwittigen de nodige hulpdiensten.

 Lees meer

Vlaams huurgarantiefonds gestart

Op 1 januari 2014 is het Vlaams huurgarantiefonds in werking getreden. Dit huurgarantiefonds is een verbintenis die kan worden afgesloten door verhuurders die zichzelf willen beschermen tegen inkomensverlies als een huurder de huur niet kan betalen.

 Lees meer

Nieuwe MOBIB-kaarten voor 65+'ers

De nieuwe MOBIB-kaart van De Lijn is een contactloze elektronische kaart met foto die vijf jaar geldig blijft. Deze kaart vervangt het huidige gratis abonnement voor 65-plussers. Op de MOBIB-kaart kunnen in de toekomst verschillende soorten vervoerbewijzen en diensten opgeladen worden.

 Lees meer