IOK organiseert zwerfvuilactie aan station

Nog tot einde mei organiseert IOK het zwerfvuilproject ‘Net gemist!’, een sensibilisatiecampagne met als doel de Kempense stations netter te maken. Medewerkers van IOK zullen op 27 mei in Geel reizigers aanspreken, informeren over het probleem van zwerfvuil en belonen met een handig gadget. Het verzamelde zwerfvuil wordt in doorzichtige containers gedeponeerd. Het project krijgt de medewerking van OVAM en de NMBS Groep.

meer info: www.iok.be

Opendeur ecologische demotuin

Met het project ‘Ecologisch? Dat is toch logisch!’ willen IOK en Geel je overtuigen dat je een tuin perfect kan beheren zonder bestrijdingsmiddelen. Om je te overtuigen, legde IOK twee tuinen aan op de terreinen van Thomas More. De ene tuin is een klassieke tuin waarvan het onderhoud alleen maar haalbaar is met gebruik van bestrijdingsmiddelen. De andere tuin heeft hetzelfde uitzicht, maar is aangelegd volgens enkele ecologische principes. Hier zijn pesticiden niet aan de orde.

Op zondag 2 juni worden de tuinen opengesteld voor het publiek. Tussen 10u en 17u valt heel wat te beleven in en rond de tuinen. Je kan je licht opsteken aan de infostanden en aansluiten voor een rondleiding. Breng zeker ook een bezoekje aan de biehal en de tentoonstelling over biodiversiteit en proef van heerlijke streekgebonden producten. Ook voor de allerkleinsten staan leuke activiteiten op het programma.

meer info: www.ecologischlogisch.be

Tentoonstelling schilderijen met olieverf

Van 3 tot en met 29 juni loopt in de bib een tentoonstelling met werk van de Geelse Marie-Louise Reimers. Als leerling van de kunstacademie doorliep zij alle disciplines, van tekenen en schilderen tot keramiek. Marie-Louise is van opleiding bouwkundig tekenaar en nog altijd gefascineerd door het exact tekenen. Ze is wekelijks actief bij de Geelse Kunstkring en schildert graag portretten, bloemen en fantasie voor haar kleinkinderen.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Bib verkoopt afgevoerde materialen

De bib organiseert opnieuw een grote verkoop van afgevoerde materialen. Ze worden te koop aangeboden tegen de gunstprijs van 1 euro per stuk. In het aanbod zitten romans, informatieve boeken, prentenboeken, jeugdboeken, cd’s en dvd’s. Voor het eerst zijn ook LP’s te koop. De verkoop start op maandag 3 juni loopt nog tot eind augustus.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Bib zoekt gemotiveerde vrijwilliger

De bib is op zoek naar een gemotiveerde vrijwilliger om elke week gedurende een halve dag nieuwe materialen te kaften. De vrijwilliger moet zelfstandig en ordelijk kunnen werken, beschikbaar zijn op vaste tijdstippen en een teamgeest hebben.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Start ticketverkoop nieuw seizoen cc de Werft

Ook in 2013-2014 werkt de Werft gepassioneerd verder aan een ruim en divers, kwaliteitsvol cultuuraanbod. Net zoals de vorige jaren heeft het cultuurcentrum een aanbod samengesteld met karakter en een eigen gezicht. De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen start zowel voor ‘Vrienden van de Werft’ als voor het brede publiek op dinsdag 28 mei 2013 van 18u tot 22u. De medewerkers helpen enkel personen verder die zich ter plaatse aanmelden. Telefonisch, via e-mail of online reserveren kan vanaf donderdag 20 juni. Ook per post verstuurde reserveringen worden vanaf die datum verwerkt.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Buurtencentrum Den Alleman viert 10de verjaardag

Midden in woonwijk ‘Het Velleke’ ligt buurtencentrum Den Alleman, een ontmoetingsplaats voor en door mensen uit de woonwijken Het Velleke, Den Drijhoek en De Leunen. Ondersteund door de wijkwerking houden vrijwilligers Den Alleman al 10 jaar draaiende. Dat moet uiteraard gevierd worden. Het verjaardagsfeest staat gepland op zaterdag 1 juni. Die dag staan een heleboel activiteiten op het programma, waaronder een Vlaamse kermis, optreden door covergroep en springkasteel. Iedereen die Den Alleman een warm hart toedraagt of gewoon een kijkje wil komen nemen, is welkom tussen 16.30u en 19.30u.

meer info: wijkwerking, 014 56 73 20, wijkwerking@geel.be

Stadsbestuur eert kampioenen

Op vrijdag 7 juni organiseert de sportraad naar jaarlijkse gewoonte een kampioenenviering. De huldiging staat gepland in sporthal Axion en start om 19u. Alle ploegen die kampioen en/of gepromoveerd zijn, zullen die avond gelauwerd worden. Enkel de promoverende en kampioenenploegen waarvan de sportraad vooraf bericht heeft ontvangen, worden samen met een afvaardiging van hun clubbestuur uitgenodigd. 

meer info: sportraad, 014 56 67 00, sportraad@geel.be

Leeskring: De kamer/Emma Donohue

Op zaterdag 25 mei kan je om 10u in de bib aansluiten voor een nieuwe bijeenkomst van de leeskring. Een leeskring bestaat uit een groep mensen die regelmatig bijeen komt om te praten, te discussiëren, na te denken over boeken. Alles komt aan bod: goede, fijne, mooie, spannende, meeslepende en ontroerende boeken. De titels worden in overleg met de groep gekozen. Wil je deelnemen, stuur dan een mailtje naar spaepen@gmail.com. Je kan ook spontaan langskomen. Deelnemen is kosteloos, enkel je liefde voor literatuur delen volstaat. Het boek dat deze keer centraal staat, is ‘De kamer’ van Emma Donohue.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be