Praatcafé dementie

Op vrijdag 7 juni organiseert het OCMW het eerste praatcafé dementie met als thema ‘Wat is dementie? Ervaringen vanaf de eerste tekenen tot aan de diagnose.’.

Het praatcafé brengt mantelzorgers en familie samen om dementie bespreekbaar te maken. In een ontspannen sfeer maak je kennis met anderen en krijg je nuttige informatie over het thema. Je kan luisteren, ervaringen delen en tips uitwisselen. Zo leer je het dagelijks ‘leven met dementie’ beter begrijpen en leer je hier beter mee omgaan.

Dr. Viaene, neurloge verbonden aan het Erica ziekenhuis, legt uit welke onderzoeken nodig zijn om een diagnose te stellen en waar je hiervoor terecht kan. Een ervaringsdeskundige deelt zijn persoonlijke ervaringen over de eerste tekenen van dementie. Het praatcafé vindt plaats op vrijdag 7 juni om 10u in Dienstencentrum Luysterbos, JB Stessensstraat 69. Vrijdag 11 oktober staat een tweede praatcafé ‘Hoe communiceren met personen met dementie’ gepland. Iedereen is van harte welkom!

meer info: seniorenconsulente, 014 56 71 31, may.luyckx@ocmwgeel.be


Gratis half uur parkeren in Ecodroom

Snel even naar de bib of een boodschap doen op de markt? In ondergrondse parking Ecodroom parkeer je het eerste half uur gratis. Dit wordt automatisch verrekend aan de betaalautomaat.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Gratis parkeren tijdens braderij

Van woensdag 26 juni tot en met zaterdag 29 juni 2013 staat de jaarlijkse braderij gepland. Gedurende deze vier dagen parkeer je gratis op alle bovengrondse centrumparkings en in de centrumstraten. In ondergrondse parking Ecodroom geldt betalend parkeren.

meer  info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Tentoonstelling in de bib: schilderijen met olieverf door Marie-Louise Reimers

De Geelse Marie-Louise Reimers volgde negentien jaar les aan de academie. Ze doorliep alle disciplines van tekenen en schilderen tot keramiek. Als bouwkundig tekenaar is ze gefascineerd door het exact tekenen. Ze schildert graag portretten, bloemen en fantasie voor haar kleinkinderen. Je kan haar werk bekijken van 3 tot en met 29 juni in de bibliotheek.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

 

Tuttenboomdag

Op zondag 16 juni organiseert JCI Gheel-en-Thals i.s.m. het stadsbestuur de Tuttenboomdag. Het fenomeen Tuttenboom waaide over uit Scandinavië. Kleine kinderen hangen hun tutje in een boom om er op die manier afscheid van te nemen. De tuttenboom staat aan JC De Bogaard. Op 16 juni kunnen kinderen tussen 14u en 18u hun tutje in de boom komen hangen. Die dag staan nog andere activiteiten gepland zoals kinderdisco, springkasteel, grime en een kleur- en tekenhoek. Nadien blijft de boom beschikbaar.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

 

Jam mee!

Jeugdhuis De Bogaard en de stedelijke muziekacademie organiseren op vrijdag 7 juni een jamsessie. Speel je een instrument of kan je muziekakkoorden lezen? Kom dan om 19u naar JH De Bogaard om mee te jammen.

meer info: Muziekacademie, 014 56 65 80, muziekacademie@geel.be

 

Medewerkers gezocht voor Grote Prijs Stad Geel

De stad organiseert op donderdag 11 juli De Grote prijs Stad Geel, een internationale UCI-wielerwedstrijd voor elites met contract . De wedstrijd start om 12.30u. De aankomst is voorzien om 16.15u. Om de veiligheid te garanderen is de organisatie op zoek naar driehonderd mobiele seingevers. Verenigingen die deze taak ter harte willen nemen moeten voor 15 juni contact opnemen. . Daarnaast worden bijkomend motards gezocht die op de omloop als seingever kunnen fungeren. Alle medewerkers worden na afloop van de wedstrijd uitgenodigd voor een hapje en drankje.

meer info: Leen Eyckmans,  014 56 67 00, leen.eyckmans@geel.be

 

Infonamiddag positief denken

Positief denken, ook in moeilijke situaties, kan je leren. De situaties op zich kan je vaak niet veranderen, maar de manier waarop je ermee omgaat, heb je wel in de hand. Positieve gedachten maken je leven aangenamer. Op donderdag 13 juni 2013 om 9.30 u organiseert LDC Luysterbos een  infonamiddag over positief denken. In de eerste plaats wordt ingegaan op ‘doelgericht leren denken’. Daarnaast leer je denkfouten herkennen en aanpakken. Je kan gratis deelnemen. Vooraf inschrijven is verplicht.

meer info: LDC Luysterbos, dienstencentrum@ocmwgeel.be, 014 56 70 70

 

Bingonamiddag

Zin in een namiddagje ontspanning? Op vrijdag 7 juni om 13.30 kan je deelnemen aan de bingonamiddag in LDC Luysterbos. Waag je kans! Er zijn talrijke prijzen te winnen. Een kaart kost 1 euro.

meer info: LDC Luysterbos, dienstencentrum@ocmwgeel.be, 014 56 70 70

 

Wafels en muziek

Smul en feest mee op woensdag 12 juni om 14u in dienstencentrum Luysterbos. Op de menu staan  lekkere reuzenwafels met suiker, slagroom, fruitsla of krieken. Dit alles overgoten met een sausje van leuke live muziek, gebracht door Jos Stappaerts. Een wafel kost 3 of 4 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig.

meer info: LDC Luysterbos, dienstencentrum@ocmwgeel.be, 014 56 70 70