Kinderkunstfeest

Zaterdag 22 juni vanaf 10.30 u organiseren de kinder- en jeugdateliers van de Kunstacademie een artistieke optocht. De leerlingen paraderen in zelfgemaakt zotte maskers en kostuums langs verschillende locaties waar hun werk tentoongesteld staat. Vertrekpunt is het Sint-Dimpnaplein. De optocht passeert via De Schuur naar de Kunstacademie in de Kollegestraat.

meer info: kunstacademie, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Baileybrug Larum onderbroken

Van 10 tot 26 juni wordt de Baileybrug in Larum afgesloten voor alle verkeer wegens werkzaamheden.

meer  info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Vrijwilligers cafetaria Luysterbos

Lokaal dienstencentrum Luysterbos zoekt vrijwilligers om een handje toe te steken in de cafetaria. Helpen kan zowel tijdens de week als in het weekend. Je bepaalt zelf welke momenten mogelijk zijn. Ervaring is niet nodig, een portie enthousiasme is voldoende. We bieden je een aangename tijdsbesteding in een toffe groep vrijwilligers.

meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Examenuitblaas

Op vrijdag 21 juni viert Jeugdcentrum De Bogaard het einde van de examens. Jongeren kunnen stoom aflaten bij toffe activiteiten zoals bierbakklimmen, graffiti spuiten, pamperpaal of hangmat hangen. Vermoeide scholieren kunnen tot rust komen op een terrasjes aan de zwembadjes of in een hangmat onder een palmboom met een cocktail in de hand. ’s Avonds zorgen bekende en minder bekende DJ’s zoals Deejays Deluxe, Second Time, Bassliners en Double-Dee voor een knallend feestje.

Deelnemen is gratis. Voor een drankje betaal je 1 euro. ’s Middags krijg je een gratis hotdog. In de vroege avond staat een frietkraam paraat. Iedereen welkom vanaf 10u00. Elke vijftigste bezoeker krijgt een gratis plateau frisdrank of bier, naargelang de leeftijd. Check Examenuitblaas 2013 op facebook en maak kans op een Blackberry Curve 8520!

meer info:  jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Infonamiddag diefstal- en inbraakpreventie

Wil je met een gerust hart op vakantie vertrekken? Kom naar de infonamiddag over diefstal- en inbraakpreventie. De cel preventie van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout geeft tips om je woning zo goed mogelijk te beschermen tegen inbraak.

De infonamiddag vindt plaats op woensdag 19 juni om 13.30u in dienstencentrum Luysterbos. Deelnemen is gratis maar je moet vooraf inschrijven.

meer info: LDC Luysterbos, dienstencentrum@ocmwgeel.be, 014 56 70 70

Eindejaarstentoonstelling kunstacademie

De laatstejaarsstudenten tekenkunst, schilderkunst, keramiek en computerkunst van de kunstacademie kozen een eigen thema of project, waarin ze hun persoonlijke artistieke visie konden ontwikkelen. Het beste werk werd geselecteerd om te tonen in de mooie lichte ruimte van de Schrijnwerkerij. Ook de afstudeerprojecten van het jeugdatelier Beeldende en Digitale Beeldende Vorming krijgen een prominente plaats. De tentoonstelling opent op vrijdag 21 juni om 20u en loopt tot en met dinsdag 25 juni. Inkom is gratis.

meer info: kunstacademie, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Garageverkoop in Holven en Elsum

De wijkwerking organiseert op zaterdag 22 juni een garageverkoop in de parochies Holven en Elsum. Alle deelnemende garages zijn open van 9u tot 18u.  Wil je graag spulletjes verkopen? Inschrijven kan tot 13 juni in Den Alleman. Vanaf 15 juni is de deelnemerslijst gratis te verkrijgen bij Den Alleman of bij De kleine tafel, Het krokantje, Studico en superette De Leunen.

meer info: Den Alleman, 014 56 73 20, tinne.syen@geel.be

Fotozoektocht per fiets

Nog tot 1 oktober 2013 organiseert Toerisme Geel een fotozoektocht per fiets. Zoek over een afstand van 20 km zestig foto’s en maak kans op de hoofdprijs van 200 euro. In de prijzenpot zit in totaal 500 euro. Een deelnameformulier is aan 5 euro te verkrijgen in de Waag op de Markt.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Jaarverslag 2012

Het stadsbestuur publiceerde het jaarverslag 2012. Hierin stellen de stedelijke diensten de belangrijkste activiteiten van het voorbije jaar voor. Je kan een exemplaar afhalen aan het onthaal van het stadhuis, de bibliotheek, het cultureel centrum of het jaarverslag bekijken op de website. 

meer info: www.geel.be

Verkeersmaatregelen n.a.v. Dwars door Geel

De Geelse Atletiekclub organiseert op zaterdag 22 juni ‘Dwars door Geel’, een loopwedstrijd door het centrum van Geel. Op 22 juni 2013 geldt van 17u tot 21u een parkeerverbod op het parcours (Markt - Werft - Palingstraat - Lebonstraat - stadspark - Technische Schoolstraat - Fietspad Zeggenloop - Parking St. Jozefinstituut - Azaleastraat - Vidse - Leliestraat - Valkenborg - Dr Peeterstraat - Eikenstraat - Drijhoek - Poiel - Waaiburg - Asterstraat - Waaiburg - Veldstraat – Pas). Tevens wordt tijdelijk enkelrichting opgeheven in Vidse en Kabienstraat. Er loopt een omleiding via Pas-Ring-Larumseweg-Elsum-Lebonstraat-Anemoonstraat-Werft naar parking Ecodroom. Er worden doorsteken voorzien op het kruispunt Dr Peeterstraat -Elsum en het kruispunt Dr. Peeterstraat-Baantveld.

meer  info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be