Samenaankoop groene energie

Van 1 juli tot 29 september kan je opnieuw intekenen voor de samenaankoop groene energie van de provincie Antwerpen. Op 2 oktober brengen de energieleveranciers hun beste bod uit. Daarna krijg jij een voorstel op maat dat duidelijk laat zien hoeveel je kunt besparen. Vorig jaar bespaarden meer dan 60 000 huishoudens gemiddeld 220 euro per jaar. Inschrijven is gratis en vrijblijvend . Inschrijven kan via www.samengaanwegroener.be of bel de gratis infolijn 0800 21 134 (ma-vr van 9 tot 17 uur, di tot 21 uur). Deed je vorig jaar al mee? Hernieuw dan je inschrijving om weer een jaar van kortingstarieven te genieten.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Proevertjesdag

Op dinsdag 25 juni houden de marktkramers een proevertjesdag. Voedingskramen bieden bezoekers een proevertje aan. Andere kramen verwennen klanten met een traktatie. Daarnaast zijn er promostandjes met allerlei lekkers en kan je het nieuwe Kempisch bier ‘Vals paterke’ proeven. Live accordeonmuziek zorgt voor de nodige sfeer.

meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

 

Rijn afgesloten op 22 juni

Op zaterdag 22 juni is de Rijn afgesloten voor alle verkeer. Een aannemer plaatst met een kraan terrassen aan een nieuwbouw. Er is een omleiding voorzien via Laarsveld, Eikevelden en Laar voor het verkeer vanuit Mol. Verkeer naar Mol wordt omgeleid via Retieseweg en Burgstraat.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Braderij van 26 juni tot 30 juni

De jaarlijkse braderij trekt naar gewoonte de zomer in onze stad op gang. Van woensdag 26 juni tot en met zaterdag 29 juni kan je van 10u tot 21u kuieren door de centrumstraten en ook op zondag 30 juni zijn de winkels open. Op zaterdag staan de Geelse Mette gepland. Van 13u tot middernacht kan je genieten van allerlei optredens op de Markt. Het stadsfestival sluit op zondag de braderij feestelijk af. Vanaf 19.30u staan een reeks concerten op het programma met Leki Live en The Fools. Tijdens de braderij parkeer je gratis op alle bovengrondse centrumparkings en in de centrumstraten.

meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

 

Een nieuwe kip voor de bib?

De bibliotheek zet een zoektocht op poten naar de schatkist van de Vlieg met een link tussen hedendaagse kunst en kinderen. Buiten enkele vaste kunstwerken van de bibliotheek zal ook de kustacademie van Geel zijn bijdrage leveren. Echte speurders vinden tussen deze kunstschatten een kippenring met unieke code. De unieke code verwijst naar één van de 50.000 eieren uit een reuzengroot kunstwerk van Koen Vanmechelen.  Met de geheime code kan een kip geboren worden. Kinderen kunnen van 29 juni tot 1 september gratis deelnemen aan de zoektocht en bovendien een leuk gadget winnen.

meer info: bibliotheek, 014 56 57 50, bibliotheek@geel.be

 

Wegenwerken

In de periode van 24 juni tot 5 juli staan herstellings- en asfalteringswerken gepland in de Herentalsedijk, Rauwelkoven en Roggendries. Tijdens de herstellingswerken aan de Herentalsedijk geldt eenrichtingsverkeer richting Olen. Verkeer vanuit Olen wordt omgeleid via Lichtaartseweg, Stationsstraat en Larumseweg. Tijdens de werken in Rauwelkoven, vanaf de spoorweg in Larum tot de spoorwegovergang in het centrum, wordt het verkeer omgeleid via de Larumseweg. In Roggendries is tijdens de werken geen verkeer mogelijk.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be