Kleine werken in oktober en november - Tijdens de maanden oktober en november plant het stadsbestuur enkele werken die mogelijk beperkte hinder met zich meebrengen. De voet- en fietswegen op het kerkhof St.-Dimpna worden vernieuwd. De hoofdas van de kerk tot het Christusbeeld wordt hierbij verhard in klinkers net als de aftakking richting Laar (school). De aftakkingen richting Xantenstraat worden vernieuwd en verhard in porfiersplit. Deze werken worden gepland begin oktober. Naast de voetwegen op het kerkhof St.-Dimpna wordt ook de voetweg van de Pas 78-80 richting zwembad (Nonnengang) vernieuwd. De bestaande voetweg ligt er oneffen bij en zal vernieuwd worden. Deze werken zijn gepland voor eind oktober en begin november. Daarnaast worden de bloembakken in de Doelenstraat en Peperstraat vernieuwd. De treinbielzen waaruit de bloembakken opgebouwd zijn, verkeren in slechte staat en worden vervangen door nieuwe palissades. In de Doelenstraat zal dit gebeuren naar analogie met de bloembakken in de Rozendaal, in de Peperstraat wordt het beeld van de Heilige Geeststraat aangehouden. Deze werken worden in november uitgevoerd.


Nieuwe fase in aanleg bereikbaarheidsas

Op dinsdag 8 oktober gaat de volgende fase in de aanleg van de Bereikaarheidas van start. De rijweg tussen Annemoonstraat en Possonsdries wordt dan afgewerkt. De aannemer zal eerst de boordstenen plaatsen. Als het weer het toelaat wordt eind oktober de eerste laag asfalt voorzien. De afwerking van de fiets en voetpaden volgt aansluitend. Hierdoor is er geen verkeer meer mogelijk op het kruispunt van Possonsdries ter hoogte van de Post en de bib. De toegang tot de ondergrondse parking Ecodroom zal omgeleid worden via een werfweg aan de voorkant van Ecodroom. Tijdens de zaterdagmarkt blijft de rijweg tussen Patronaatstraat en Ecodroom vrij zodat de ondergrondse parking ook dan toegankelijk blijft. De aanrijroute naar Ecodroom die nu via Waaiburg, Annemoonstraat en Possonsdries verloopt wordt aangepast en voorzien via Dr.-Peeterstraat, Elsum, Lebonstraat, Patronaatstraat en zo via voorkant Ecodroom naar de parking. Het wegrijden uit de parking dient ook via de voorkant van de Ecodroom te gebeuren. De route via Possonsdries zal niet meer aangeduid zijn met bebording. De route blijft bruikbaar voor toekomend en uitgaand verkeer maar niet tijdens de zaterdagmarkt gezien deze de rijweg in beslag neemt tussen de kleine en de grote Werft.

Geen verkeersomleiding tijdens werken Amocolaan

Vanaf 7 oktober tot het einde van het jaar voert aardgasnetbeheerder Fluxys werken uit langs de Amocolaan ter hoogte van BP. In de berm tussen de Amocolaan en de E313 bouwt Fluxys installaties die het mogelijk maken om zijn aardgasleidingen die vanuit dat punt richting Kwaadmechelen en richting Herentals lopen, intern te inspecteren. De werkzone bevindt zich volledig naast de rijweg waardoor geen omleidingen nodig zijn. Wel is er in die periode extra vrachtverkeer. Fluxys zal ook een vangrail plaatsen over de lengte van zijn bovengrondse installatie.

Wachtlijst sociale woongelegenheid online raadpleegbaar

Sinds kort kunnen kandidaat-huurders via de website www.geelsehuisvesting.be opzoeken op welke plaats ze staan in de wachtlijst voor een sociale woongelegenheid. De nieuwe verhuringen gebeuren volgens de volgorde op de wachtlijsten. Het is dan ook interessant om te weten welke plaats je als kandidaat-huurder inneemt op deze lijst. Wanneer je inschrijving als kandidaat-huurder verwerkt is, stuurt Geelse Huisvesting je een brief met een persoonlijk kandidaat-huurdernummer. Nadat je je een eerste keer geregistreerd hebt, kan je onbeperkt je plaats op de lijst opvragen, en dat voor je verschillende keuzemogelijkheden. De informatie op de website wordt dagelijks bijgewerkt.

Textielomhaling door Kringwinkel Zuiderkempen

Een paar keer per jaar haalt Kringwinkel Zuiderkempen herbruikbaar textiel huis aan huis op. De volgende inzameling staat gepland op 18 en 21 oktober. Raadpleeg je afvalkalender voor de correcte datum.

meer info: www.dekringwinkelzuiderkempen.be

Verkoop van 90 loten brandhout

Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert een grote brandhoutverkoop.  Deze staat gepland op dinsdag 5 november om 19u in zaal Dobbeldoes in Oevel. De verkoop betreft 90 loten brandhout. Een houtcataloog kan je gratis afhalen op de infocel technische diensten op het stadhuis. De loten uit Mosselgoren kan je bezichtigen op zaterdag 19 oktober. Afspraak om 13u aan de kerk van St.-Jozef Olen.

Parkeerabonnement ook geldig op Havermarkt

Het schepencollege besliste onlangs om het parkeerabonnement ook te laten gelden op de Havermarkt achter de St.-Amandskerk. Voor 30 euro per jaar kan je met dit abonnement per dag maximum vier uur parkeren. Voorheen was het abonnement enkel geldig op de centrumparkings Pas, Nieuwstraat, Grote Werft en Lebonstraat. Het parkeerabonnement is een jaar geldig en kan telkens verlengd worden.

Stadsbestuur organiseert eerste Geelse Dierendag

Op zaterdag 12 oktober kan je in de Kleinhoefstraat, in de landbouwhal van Thomas More, genieten van de eerste Geelse Dierendag. Verschillende dierenwelzijnsorganisaties tekenen present. Verwacht je daarnaast ook aan tal van demonstraties. Voor de kinderen voorziet de organisatie heel wat animatie. De Geelse Dierendag start om 12u en eindigt om 18u. Om 17u brengt Pol Goossen de monoloog ‘Dierbaar’. De inkom is gratis. Je kan een vrije gift geven ten voordele van het zwerfkattenproject.

Infoavond fotovoltaïsche zonnepanelen

Op dinsdag 15 oktober kan je om 20u in het stadhuis deelnemen aan een infoavond over fotovoltaïsche zonnepanelen. De infoavond past in het kader van de jaarlijkse ‘Energie Infotoer’, een initiatief door IOK. Fotovoltaïsche zonnepanelen verschijnen meer en meer in het straatbeeld. Toch blijven veel mensen met vragen zitten. Een specialist belicht alle aspecten. Opbrengst en rendement, opslagmogelijkheden en netkoppeling, toepassingsgebieden en subsidiemogelijkheden, het komt tijdens de infoavond allemaal aan bod.

Stedelijke sociale dienst tijdelijk gesloten op dinsdag- en donderdagnamiddag

Van oktober tot eind december is de stedelijke sociale dienst gesloten op dinsdag- en donderdagnamiddag. Je kan bij de dienst terecht elke voormiddag van 9u tot 12u en op maandag- en woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u.