Reggae Geel beloond voor afvalvermindering

Festivals zijn leuk maar zorgen ook voor hopen afval. Zo ook tijdens Reggae Geel. Het festival kreeg dit jaar beduidend meer bezoekers over de vloer dan in 2012. Desondanks kon de organisatie van Reggae Geel de hoeveelheid restafval met 44% verminderen ten opzichte van 2012. Dit dankzij het ecoteam (bestaande uit een grote groep vrijwilligers) en een ploeg vakmensen die de terreinen machinaal opruimden. Het stadsbestuur waardeert de inspanningen die de organisatie leverde en beloont Reggae Geel met een toelage van 4 394 euro.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Lezing Alzheimer Liga in de bib

Op donderdag 31 oktober kan je in de bib kennis maken met de Vlaamse Alzheimer Liga en de werking van de familiegroepen. De Vlaamse Alzheimer Liga zet zich sinds 1985 in voor mensen die in hun omgeving geconfronteerd worden met dementie.

De lezing start om 20u en duurt tot 21u30. Nadien kan je nababbelen bij een drankje. Inschrijvingen kan tot 30 oktober. Deelnemen is gratis.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Kempense klaprozen geeft gesneuvelde soldaten een gezicht

Erfgoedcel k.ERF lanceert op 6 november de website www.kempenseklaprozen.be. De website is het resultaat van onderzoeksproject Kempense Klaprozen. Leerlingen van het Sint-Maria-Instituut Geel, k.ERF en de archiefinstellingen en heemkringen uit regio doken samen de achieven in op zoek naar verhalen van omgekomen soldaten uit de eerste wereldoorlog.

meer info: Erfgoedcel k.ERF, 014 56 66 88, info@erfgoedcelkerf.be

Biometrische paspoorten uitgesteld

De aflevering van reispaspoorten en vreemdelingendocumenten met biometrische gegevens wordt uitgesteld. De chip van een biometrisch paspoort bevat naast de naam, pasfoto en handtekening ook twee vingerafdrukken. De apparatuur om de paspoorten te lezen, geraakte niet tijdig klaar. De nieuwe startdatum is nog niet gekend.

meer info: burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Enkelrichting Heistraat

Tijdens de werken aan het station werd in de Heistraat tijdelijk enkelrichting ingevoerd.  Het stadsbestuur besliste na een bewonersbevraging om de enkelrichting in de Heistraat, gedeelte tussen de Dr. Van de Perrestraat en de Pastoor Op De Beeckstraat, te behouden. Dit garandeert meer veiligheid voor de fietsers. Aan de zijde van het spoor wordt een parkeerstrook afgebakend om reglementair parkeren te bevorderen.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Verkaveling Scherpendries krijgt speelplein

Het stadsbestuur besliste om het pleintje in verkaveling Scherpendries in te richten als gezellig en bruikbaar speelplein voor kinderen uit de buurt. Het plein krijgt nieuwe beplanting, zitbanken en enkele spelelementen. Bij de inrichting van een plein baseert de stad zich op het speelruimtebeleidsplan. Daarnaast wordt een buurtonderzoek uitgevoerd om de zin van een speelse inrichting na te gaan. De stad probeert steeds om met een minimaal budget een maximale speelwaarde te creëren. Dit kan o.a. door een goed ontwerp en door het plaatsen van spelelementen i.p.v. grote speeltoestellen.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Stad plaatst gratis bladmanden

Van half oktober tot december plaatst de stad 42 bladmanden voor overtollige bladeren in de stad. De bladmanden worden wekelijks leeggemaakt door de technische diensten. Deze dienstverlening is volledig gratis. Om de dienstverlening zo efficiënt mogelijk te organiseren hanteert de stad vanaf dit jaar een aantal nieuwe criteria. Dit betekent dat de hoeveelheid bladmanden in Geel vermindert. Bladmanden worden alleen geplaatst in de stadskern bij aanwezigheid van voldoende grote bomen. In een landelijke omgeving, waaronder de centra van de buitenparochies, zijn afgevallen bladeren eigen aan de herfst. Bewoners die de bladeren als hinderlijk beschouwen, kunnen deze gratis naar het containerpark brengen.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be