Geelse jeugdraad reikt jeugdwerkawards uit

Op 6 december 2013 organiseren de Geelse jeugdraad en jeugddienst de derde editie van de Geelse JeugdwerkAwards. Met dit initiatief worden alle vrijwilligers van het Geelse jeugdwerk bedankt voor hun wekelijkse inzet voor de Geelse jeugd. Het grote publiek kan mee bepalen wie een award zal winnen. Nog tot 15 november kan je  op www.jeugdwerkawards.be jeugdverenigingen of vrijwilligers nomineren in tien verschillende open categorieën. Van 16 november tot 1 december kan je op dezelfde site aanduiden wie van de vier genomineerden jouw winnaar is. De overige awards worden door de vakjury verkozen op basis van cijfermateriaal en concrete feiten.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Infoavond De Broze wolk: over een 'andere' zwangerschap

Voor iedere vrouw die haar zwangerschap helemaal anders ervaart of heeft ervaren dan ‘in de boekjes’, is de infoavond ‘De Broze Wolk’ een aanrader. Net als in het boek, 'De Broze Wolk' spreken vrouwen eerlijk en open over hoe die roze wolk voor hen een broze wolk blijkt te zijn. Realistische verhalen van hoe het ook kan zijn voor velen, omwille van zorgen voor, tijdens of na de zwangerschap. Met toch ook veel mooie momenten, hoop, warmte en moed. Emy Geyskens en Anneke Buckinx schreven samen het sensibiliseringsboek 'De Broze Wolk'. Het is een verzameling van ervaringsverhalen van niet-zo-evidente-zwangerschappen vóór, tijdens en na de zwangerschap. Kom luisteren naar hun verhalen in de bib op donderdag 7 november om 20 uur. Inschrijven is verplicht en kan tot 7 november.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Infoavond ‘Verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor’

Op woensdag 13 november zijn eigenaars of verhuurders van een woning welkom op de gratis informatieavond ‘Verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor’. Je woning verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor kost je niets. Enige voorwaarde is dat je een billijke huurvergoeding vraagt. Deze ligt een stukje lager dan wat je op de privémarkt zou kunnen krijgen. Je hebt wel de garantie dat je huis altijd verhuurd is en dat het geld steeds stipt op je rekening gestort wordt. Bovendien staat het verhuurkantoor garant dat de huurder netjes je woning verlaat. Ook al heeft het verhuurkantoor tijdelijk geen huurder, dan ontvang je nog steeds het maandelijks afgesproken huurbedrag. Vaak ben je financieel beter af met deze lagere huur dan enkele maanden leegstand. Interesse? Kom dan om 19u naar het stadhuis en kom alles te weten over wat het sociaal verhuurkantoor voor jou kan betekenen.

meer info: Sociaal Verhuurkantoor Zuiderkempen, 014 56 27 00, www.sociaalverhuurkantoor.be

Novemberactie dinsdagmarkt

Tijdens de maand november organiseert het marktcomité van de dinsdagmarkt in samenwerking met het stadsbestuur voor de vijfde maal een markttombola. Deze novemberactie wordt gehouden op dinsdag 5,12,19 en 26 november. Er zijn vijfhonderd cadeaubonnen te winnen van 5, 10 en 15 euro, op te kopen bij de deelnemende marktkramers. Trekking is op dinsdagnamiddag 3 december 2013.

meer info: Marktcomité, 014 56 60 93, annita.wuyts@geel.be

Workshoppenreeks rond immaterieel erfgoed

Erfgoedcel k.ERF organiseert een workshoppenreeks rond immaterieel erfgoed op 5 november en 10 december. Immaterieel erfgoed is het niet-tastbare erfgoed, zoals tradities, feesten, dialecten, ambachten en muziek. Onze regio kent heel wat mooie tradities die k.ERF wil doorgeven aan de volgende generaties. Denk maar aan de hanekap in Olmen, de lichtstoeten in Mol, de zangtradities in Retie, het carnaval van Winkelomheide en Balen, de Geelse gezinsverpleging, de Sint-Odradaprocessie in Balen en de processie van OLV-in de Wijngaard in Veerle. In de workshoppenreeks ontdek je wat immaterieel erfgoed is en hoe je ervoor kunt zorgen dat de traditie niet verloren gaat. De eerste sessie staat gepland in cc de Werft, de tweede in de Thomas More Hogeschool. Deze vorming is vooral bedoeld voor personen of verenigingen die zelf een traditie in stand houden. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven doe je via www.immaterieelerfgoed.be.

meer info: Erfgoedcel k.ERF,  0498171476, www.erfgoedcelkerf.be