Verhuur je woning zorgeloos

Betalingsachterstanden, de moeizame zoektocht naar nieuwe huurders, kleine herstellingen die moeten gebeuren, het opstellen van huurovereenkomsten en plaatsbeschrijvingen … . Steeds meer eigenaars die een huis of appartement verhuren, raken dit alles grondig beu. Voor hen biedt het Sociaal Verhuurkantoor Zuiderkempen een uitweg. Je woning verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor (SVK) kost je niets. De enige voorwaarde is dat je een billijke huurvergoeding vraagt. Deze ligt een stukje lager dan wat je op de privémarkt zou kunnen krijgen. 

Daar staat tegenover dat de woning altijd verhuurd is, het huurgeld stipt op de rekening gestort wordt en iemand een oogje in het zeil houdt. Ook interesse om je woning te verhuren? Of nog vragen? Neem dan contact op met SVK Zuiderkempen.

meer info: SVK Zuiderkempen, 014 56 27 00, svkzuiderkempen@iok.be

Meneer Konijn van Q-music in Geel

Net zoals vorig jaar wil Q-music zich met Meneer Konijn engageren voor vzw Kindergeluk. De vzw wil kinderen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij nieuwe kansen geven. Vorig jaar zamelde Q-music met Meneer Konijn meer dan 300 000 euro in, dankzij de acties die luisteraars uit heel Vlaanderen op poten hebben gezet. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december presenteren Sven Ornelis en Kürt Rogiers vanuit de grootste Vlaamse steden. Daarnaast bundelen alle Q-Dj’s de krachten en gaan ze in elke gemeente in Vlaanderen langs om de ingezamelde centen voor vzw Kindergeluk op te halen. Op maandag 16 december zal er een Q-Dj op de Geelse markt staan rond 13u. Kom zeker een kijkje nemen om Meneer Konijn nog extra te steunen.

meer info: http://q-music.be

Geel start sociaal uitzendkantoor voor alleenstaande ouders

Geel zet sterk in op de verhoging van de tewerkstellingsgraad in de regio. Hiervoor zoekt het lokaal bestuur bedrijven die bereid zijn om laaggeschoolden, vijftigplussers, jongeren, allochtonen en gehandicapten aan te werven. Een andere doelgroep die door omstandigheden (zoals beperkte mobiliteit en kinderopvang) moeilijk aan werk geraakt, zijn alleenstaande ouders. Zij moeten er met een beperkt budget voor zorgen dat ze opvang hebben voor hun kinderen en dat ze tijdig op hun werk geraken. Om hen te ondersteunen in hun zoektocht schreef het lokaal bestuur een project uit, waarbij het via een sociaal uitzendkantoor drempels wil verlagen om alleenstaande ouders sneller aan het werk te krijgen. Het diende hierover een subsidiedossier in bij de overheid. Dat kende een toelage van 96 000 euro toe. Het uitzendkantoor zal de link leggen tussen de werkzoekende alleenstaande ouders en de bedrijven, vertrekkende van de context waarin de werkzoekenden zich in bevinden. Dit met de idee dat geen enkel talent verloren mag gaan. Door alleenstaande ouders aan het werk te krijgen, worden ze onafhankelijker en verkleint de kans op kinderarmoede. Het lokaal bestuur hoopt het project begin 2014 op te kunnen starten.

meer info: dienst lokale economie, 0492 90 10 22, kim.leyten@geel.be

Digidokter in bib

Heb je vragen rond Word, Excel, Powerpoint, het aanmaken van een e-mailadres en e-mail, een digitaal fotoalbum, het gebruik van een extern geheugen? Loop je vast in een programma of heb je drempelvrees voor het gebruik van een computer of internet? Heb je nood aan advies bij de aankoop van een nieuwe PC of laptop? Dan kun je bij de digidokter op consultatie komen. Neem gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee maar dit is geen noodzaak. De digidokter is helemaal gratis en geeft je elke maandagnamiddag advies van 14.30u tot 19.30u in de bib.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Sinterklaas en zijn pieten in de bib

Hoor wie klopt daar? Het is Sinterklaas met zijn pieten! Zij komen op zaterdag 30 november van 10.30u tot 11.30u naar de bib. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom om hem de hand te schudden. Inschrijven is noodzakelijk. Zo weet Sinterklaas voor wie hij een cadeautje moet meebrengen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Infoavond orgaandonatie

Op dinsdag 3 december organiseert de bib in samenwerking met vzw Toeki Toeki Vogel een infoavond over orgaandonatie. Kom luisteren naar de aangrijpende getuigenis van de ouders van Tuur. Die namen de moedige beslissing om hun zoon op te geven als orgaandonor. Ook een patiënt die door orgaandonatie een nieuw leven kreeg, komt getuigen. Artsen beantwoorden je vragen en weerleggen mythes. De infoavond start om 20u. Inschrijven kan tot 3 december.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Op stap met de stadsgids

Sluit op zondag 1 december aan bij de stadsgids en kom meer te weten tijdens de twee uur durende en hoogst interessante wandeling ‘Armoede, zij maakten er werk van!’ Armoedebestrijding is van alle tijden: vroeger door liefdadigheid, nu door een goed onderbouwde structuur. Geel is altijd een ‘zorgende stad’ geweest. Samen met de stadsgids ga je op stap en ontdek je hoe Geel toen voor haar inwoners zorgde. De wandeling start om 14u aan Toerismehuis De Waag op de Markt. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en met buggy’s.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Filmparels

Op maandag 2 en dinsdag 3 december kan je een laatste filmparel komen ontdekken in Studio Geel. De voorstelling op maandag start om 20u. Op dinsdag is er een deskundige inleiding. Die begint om 19.45u. De film die getoond wordt is ‘La vie d’Adèle’. De 16-jarige Adèle twijfelt er niet aan: meisjes horen uit te gaan met jongens. Maar wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw van 24 met blauw haar, wordt haar hele leven op z’n kop gezet. De twee hoofdactrices en de regisseur kregen tijdens het filmfestival van Cannes een lange staande ovatie van het aanwezige publiek.

meer info: Derdewereldraad, jozef.demaeyer@telenet.be