Evaluatie en aanpassing knelpunten circulatieplan

Vanaf 1 februari 2014 geldt een nieuw circulatieplan in de centrumstraten. De belangrijkste wijzigingen betreffen de nieuw aangelegde bereikbaarheidsas, de lus Nieuwstraat-Werft en het verkeer van en naar het station via Stationsstraat en Rozendaal. Het stadsbestuur volgt de situatie dagelijks op en stuurt bij waar nodig. Een aantal knelpunten die een vlotte verkeersdoostroom belemmeren zijn ondertussen aangepast.

Om de voorrang van Rozendaal t.o.v. Stationsstraat te benadrukken werden een stopstreep en opvallende borden geplaatst voor verkeer komende uit het centrum. De parkeerplaatsen in De Billemontstraat t.h.v. het kruispunt Doelenstraat/Rozendaal werden opgeheven zodat het verkeer komende van Rozendaal vlotter De Billemontstraat kan inrijden. Andere punten die van nabij opgevolgd worden zijn: de voorrang in Nieuwstraat t.o.v. Rozendaal en Pastoor Van Neylenstraat; de rijrichtingen van Fabriekstraat en Rozendaal tussen Heidebloemstraat en Gansakker.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 

Praatcafé dementie ‘Als de thuissituatie een zorg wordt’

Op vrijdag 21 februari organiseert het Sociaal Huis een praatcafé dementie. Het praatcafé brengt mantelzorgers en familie samen om dementie bespreekbaar te maken. In een ontspannen sfeer maak je kennis met anderen en krijg je nuttigeinformatie. Deze keer staat het thema’ Als de thuissituatie een zorg wordt’ centraal. Twee verantwoordelijken van thuiszorg lichten dit aspect van dementie toe. Je kan luisteren, ervaringen delen en tips uitwisselen. Het praatcafé start 21 februari om 10u in de polyzaal van cultuurcentrum de Werft. Deelnemen is gratis.

meer info: seniorenconsulente, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Valse briefjes in omloop

De politiezone kreeg melding dat er in Geel valse briefjes van 10 en 50 euro in omloop zijn. Zij raadt iedereen aan om aandachtig te zijn. Veel kenmerken zijn eenvoudig te controleren door te voelen, te kijken en te kantelen.  Als je het bankbiljet tegen het licht houdt, worden watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar. Deze drie echtheidskenmerken zijn aan de voor- en achterzijde van een echt bankbiljet te zien. Uiteraard zijn er nog meer echtheidskenmerken. Je vindt ze allemaal op de website van de Europese National Bank.

meer info: politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, 014 56 47 00, info@pzglm.be

Lievekenswandeling

Op vrijdag 14 februari organiseert Toerisme Geel een romantische wandeling in Bel. Wil je opnieuw verliefd worden? Wandel mee met de gids en kijk uit naar Cupido, die met zijn magische pijlen je hart kan raken. Deze avondwandeling vertrekt om 19 u aan de Sint-Lambertuskerk. Deelnemen is gratis.

meer info: toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be