• Bib verwent bezoekers bij start bibweek• Speelfabriek tijdens herfstvakantie• Sportraad verkiest nieuwe Raad van Bestuur• ZGEEL zoekt begeleiders G-zwemlessen• Zitdag studietoelagen

Bib verwent bezoekers bij start bibweek
Van 20 tot 27 oktober is het de jaarlijkse Bibliotheekweek. Bij de start, op zaterdag 20 oktober, willen de medewerkers van de bib je graag extra verwennen. Vroege vogels krijgen croissants met koffie of thee aangeboden. Geert Schoeters zorgt samen met andere muzikanten van de muziekacademie voor muziek. De bibweek is een uitgelezen kans om ons te laten weten wat jij van de bib verwacht. Ga naar www.bibstevanhetland.be en vertel ons over je dromen. Je kan er leuke prijzen mee winnen.
 
 
Speelfabriek tijdens herfstvakantie
Op 29, 30 en 31 oktober kunnen kinderen weer komen meespelen in jeugdcentrum De Bogaard. De Speelfabriek voorziet tijdens de herfstvakantie leuke activiteiten en pleinspelletjes rond het thema Halloween. Deelnemers mogen zich o.a. verwachten aan een huifkartocht en een griezelspel. Ze knutselen lantaarns in elkaar, maken pompoensoep met spinnetjes, en schminken zich als zombies.
 
De kleuterwerking (4-5 jarigen) loopt in de namiddag van 13u tot 17u. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen een ganse dag deelnemen. Aanmelden kan tussen 8u en 9u en 12u en 13u. Vooraf inschrijven is niet nodig. Om deel te nemen heb je wel een ledenpasje nodig. Het pasje van de zomer is ook voor de herfst- en kerstvakantie geldig. Heb je nog geen pasje? Vul dan in de week van 22 oktober de medische fiche in via het digitaal loket op www.geel.be en wij zorgen dat het pasje klaar ligt tijdens de vakantie.
 
 
Sportraad verkiest nieuwe Raad van Bestuur
Voel je je geroepen om het sportbeleid in Geel mee vorm te geven? Dan is een zetel in de Raad van Bestuur van de Geelse Sportraad misschien wel iets voor jou. De sportraad adviseert het stadsbestuur inzake sport, lichamelijke opvoeding en openluchtleven. Elke Geelse vereniging of organisatie die aangesloten is bij de sportraad kan een kandidaat voordragen. De kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging. Ook Geelse deskundigen inzake sport (al dan niet aangesloten bij een sportvereniging) kunnen zich kandidaat stellen. Gemotiveerde kandidaturen dienen ten laatste op vrijdag 16 november om 12u binnen te zijn op het secretariaat van de Geelse sportraad. Op woensdag 5 december kiest de algemene vergadering van de sportraad uit de kandidaturen maximaal vijftien bestuursleden. Een derde van de bestuursleden moet vrouw zijn. De sportraad wil vrouwen dan ook extra aanmoedigen om zich kandidaat te stellen.
 
 
ZGEEL zoekt begeleiders G-zwemlessen
De Geelse zwemclub (ZGEEL) organiseert in samenwerking met Avalympics vzw en de sportdienst wekelijks zwemlessen voor kinderen met een beperking. Het gaat om kinderen met autisme, ADHD of een verstandelijke beperking al dan niet gecombineerd met een motorische beperking. Naast de zwemtrainingen op dinsdag vinden ook zwemlessen voor beginners plaats op zaterdag van 17u tot 18u. Hiervoor is ZGEEL dringend op zoek naar mensen die de lessen mee willen begeleiden. Vertoef je graag in het water en spreekt de doelgroep je aan? Aarzel dan niet en neem contact op. Ook kinderen met een beperking hebben het recht om te leren zwemmen.
 
 
Zitdag studietoelagen
Op dinsdag 23 oktober kan je tijdens de openingsuren op het stadhuis terecht met al je vragen over het bekomen van een studietoelage. De medewerkers van de dienst onderwijs staan tot je beschikking in zaal 1.14 en helpen je graag verder met het invullen van de aanvraag.