Geel breidt zone 30 in centrum uit :  Het stadsbestuur besliste begin september om de zone 30 in het stadscentrum uit te breiden. De maatregel kadert in de recente wijziging van het circulatieplan in het centrum en gaat in vanaf 1 oktober. In de nieuwe zone 30 worden ook een gedeelte van Kwakkelberg en Stationsstraat opgenomen, evenals Fabriekstraat, Heidebloemstraat, Rozendaal, Pallo, Schoolsteeg, Dr. Verwaeststraat, Kannunikenblok, Antwerpsedries (tussen Rozendaal en Kannunikenblok), Gansakker (tussen Rozendaal en Amandus Devosstraat), Amandus Devosstraat, Molenstraat, De Billemontstraat (tussen Nieuwstraat en P. Van Neylenstraat) en Kollegestraat opgenomen.

Ter hoogte van het ziekenhuis wordt in J.B. Stessensstraat, Dornik en Verbueckenstraat zone 30 ingevoerd. In het westelijk gedeelte wordt de zone 30 in Lebonstraat uitgebreid tot het kruispunt met de Kabienstraat. Ook in die straat wordt zone 30 ingevoerd.

meer info: http://mobiliteit.geel.be

Zitdag studietoelagen

Heb je hulp nodig bij het invullen van je aanvraagformulier voor studietoelagen. Op dinsdag 23 september kan je binnenspringen met je vragen bij de dienst onderwijs. Je kan terecht in lokaal 1.14 in het stadhuis van 9u tot 12u, van 13u30 tot 16u en van 17u30u tot 19u30.

Inschrijvingen Academie Muziek, Woord en Dans

Heb je zin om te zingen of wil je een muziekinstrument leren bespelen? In de stedelijke academie voor muziek, woord en dans kan je vanaf 8 jaar starten met muziek.  Ben je dol op spreken en acteren? Dan kan je kiezen voor de lessen woord. Vanaf 6 jaar kan je deelnemen aan de lessen dans. Inschrijven kan nog tot 30 september tijdens de openingsuren van het secretariaat.

Koop een plantje ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op 19, 20 en 21 september vindt de 20ste editie van het Plantjesweekend plaats. Al sinds 1995 verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ook Geel doet mee! Met de opbrengst van deze verkoopactie financiert Kom op tegen Kanker talloze projecten voor kankerpatiënten.

Petanquetoernooi 'Trofee stad Geel'

Dienstencentrum Luysterbos en de sportdienst organiseren op woensdag 24 september de 5de editie van 'Trofee stad Geel', een petanquetoernooi voor jong en oud. Deelnemen kan in groepen van maximum 3 personen of individueel.. Het toernooi start om 13u aan dienstenscentrum Luysterbos in de J.B.Stessensstraat 69. Deelnemen kost 2 euro per persoon en 1 euro voor mensen met een vrijetijdspas. Je brengt je eigen petanqueballen mee.  De plaatsen zijn beperkt.

Feestweekend voor cc de Werft

Cultuurcentrum de Werft viert haar 20ste verjaardag. Tijdens het weekend van 20 en 21 september staan er een heleboel leuke voorstellingen en activiteiten gepland. Op zaterdag 20 september 2014 maken de leerlingen van de Geelse Academie voor Muziek, Dans en Woord en de Kunstacademie Geel het centrum onveilig met verrassende pop-ups. Om 20u15  geeft The Million $ Sunrise een spetterend optreden. Radio Ultra Modern sluit de avond af in de Waai. Op zondag 21 september 2014 wordt het stadspark omgetoverd tot een groot openluchttheater. Ook op het marktplein staan voorstellingen voor jong en oud gepland. De jazzliefhebbers worden ’s avonds verwend met een optreden van het Dree Peremans jr. Trio op het podium van de Werft. Het volledige feestprogramma vind je op www.dewerft.be

Geel herdenkt WOII op 27 en 28 september met heus spektakel

Op 27 en 28 september gaat Geel 70 jaar terug de tijd in. Tijdens dit belevenisweekend ontdek je het soldatenkampleven van WOII in het Stadspark van Geel, op domein de Bogaard en in speelplein de Waaiburg. De kampen zijn vrij te bezoeken en zijn voor op zaterdag van 10u tot 17u en zondag van 10u tot 13u.  Wie nog meer actie wil, wordt zondag om 14u op de Markt verwacht. Hier zal een heuse oorlogsslag worden nagespeeld. Zoek alvast dekking! In het kader van dit belevenisweekend vinden nog interessante nevenactiviteiten plaats. Zo kan je gratis de tentoonstellling opgravingen WO II bezoeken in De Schrijnwerkerij of kan je meerijden in een historisch legervoertuig. Meer informatie over de activiteiten vind je op www.geel.be.