Enquête naar arbeidskrachten
De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie organiseert een enquête naar de arbeidskrachten. Ook enkele Geelse huishoudens werden geselecteerd om deel te nemen. Deelname aan de enquête is verplicht op basis van het KB van 10 januari 1999. De antwoorden en gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Een afgevaardigde van de Directie zal zich met een legitimatiekaart aanbieden. De betrokken huishoudens werden per brief verwittigd. In Geel gaan de enquêteurs rond vanaf 26 januari.

meer info: 0800 92 502

Zet eens een artiest in je woonkamer
e cultuurdiensten van Arendonk, Balen, Geel, Laakdal, Mol en Retie lanceren het project 'Gluren bij de Buren'. Het concept is even eenvoudig als gezellig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een huiskamer in een buurgemeente. 'Gluren bij de Buren' staat gepland van vrijdag 22 tot zondag 31 mei 2015. Je kan inschrijven als artiest of als gastheer.

Als gastheer zorg je voor een prettig onthaal van de performer en ontvangst van de toeschouwers. Natuurlijk mag je zelf ook vrienden en kennissen uitnodigen. Is je woonkamer te klein, maar heb je een grote veranda, een gezellige garage of misschien wel een leuk zaaltje ter beschikking? Aarzel niet om contact op te nemen met de cultuurdienst.

meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be

Informatievergadering over nieuw ontwerp Manheuvels
De projectontwikkelaar van de verkaveling in Geel-Bel dient een nieuw ontwerp in bij het stadsbestuur. Hierdoor start de procedure helemaal opnieuw. Het voorgestelde wegtracé van het vorige ontwerp werd geweigerd door de gemeenteraad en het project kreeg ook kritiek van de bewoners in Bel. In het eerste ontwerp werden 89 eengezinswoningen en een projectzone voorzien. Het nieuwe ontwerp is met 43 eenheden meer dan de helft kleiner.

Het stadsbestuur organiseert op 21 januari om 20u een informatievergadering voor alle geïnteresseerden in de parochiezaal van Bel. Alle inwoners van Bel krijgen een uitnodiging in de bus. Vanaf 22 januari start het openbaar onderzoek.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Extra verlichting voor Hanestrik
Hanestrik, de straat in Geel langs de oost- en westzijde van de nieuw aangelegde Noord-Zuidverbinding N19g krijgt extra verlichting. Hanestrik werd tijdens de werken aan de Noord-Zuidverbinding omgelegd en kreeg hierdoor vier scherpe bochten. Met het plaatsen van extra lichten komt AWV tegemoet aan de vraag van het stadsbestuur en de bewoners om de veiligheid en zichtbaarheid van de weggebruikers te verbeteren.

Eandis start op 20 januari met de werken voor de plaatsing van de verlichtingspalen. Begin februari moet alles in gebruik zijn. AWV neemt de investeringskost op zich terwijl het stadsbestuur instaat voor het onderhoud en verbruik.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Vlaamse energielening voor energiebesparende maatregelen
Ben je toe aan de vervanging van je oude stookketel door een condensatieketel, de installatie van een warmtepomp of wil je investeren in ramen met hoogrendementsglas? Dan kan je een energieK-lening voor energiebesparende investeringen aangaan. Een energieK-lening is een lening op afbetaling aan 2% rente, met een maximumbedrag van 10 000 euro en een terugbetalingstermijn van maximum vijf jaar. Elke burger (eigenaar/verhuurder/huurder) komt hiervoor in aanmerking voor zijn privé-woning. Er zijn geen bijkomende kosten aan verbonden. Meer informatie over de werken waarvoor je mag lenen en de aanvraagprocedure vind je op www.iok.be.

meer info: IOK, 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be

Wakannekik zoekt jong acteertalent!
'Wakannekik' is een samenwerkingsproject tussen bedrijfsleven en onderwijs. Het project geeft kinderen de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Op die manier kunnen ze verantwoorde beslissingen nemen die tot een succesvolle schoolloopbaan leiden. 'Wakannekik' sluit dit jaar af met een rondtrekkende jongerenmusical. Voor het nieuwe toneelstuk 'Talentia' zoekt regisseur Luc Stevens lokaal acteertalent tussen de 9 en 17 jaar. Is het jouw passie om mee te spelen in een musical? Grijp dan nu je kans en doe mee met de audities op zaterdag 31 januari of zondag 1 februari in concertzaaltje Luccreatief in Meerhout. De repetities starten op 15 februari. De musical 'Talentia' speelt van 23 maart tot eind mei op verschillende locaties. Inschrijven kan voor 25 januari 2015 op auditities@luccreatief.be met een recente foto en CV.

meer info: www.iok.be