Cultuurdienst zoekt inwoners met Dimpna in naam
Ben jij of ken jij iemand die Dimpna als (tweede, derde, vierde) naam heeft? Zij worden getrakteerd in het Gasthuismuseum op een gegidst museumbezoek met een koffie en een versnapering. In het museum loopt de tentoonstelling 'Meer dan brood alleen'. De expo roert in het kookpotje van Jan met de pet en de burgerij, maar ook in dat van de Gasthuiszusters. De eet- en ontvangstgewoontes worden onder de loep genomen vanaf de middeleeuwen. De oproep past in het kader van een tentoonstelling die georganiseerd wordt naar aanleiding van Erfgoeddag en de Dimpnadagen. Er staan twee museumbezoeken gepland, namelijk op 18 en 22 februari, telkens om 14u. Inschrijven kan via onderstaande gegevens.

meer info: cultuurdienst, 014 56 63 92, cultuurdienst@geel.be

Gezocht: jobstudenten verzorging en onderhoud
Het Sociaal Huis is op zoek naar jobstudenten voor verzorging en schoonmaak in het woonzorgcentrum Wedbos tijdens de maanden juli en augustus. Voor beide functies moet je 16 jaar oud zijn op de datum van indiensttreding en over een bewijs van goed gedrag en zeden beschikken. Voor de functie van verzorging moet je bovendien de juiste opleiding volgen. Je sollicitatie moet voor 28 februari 2015 schriftelijk overgemaakt worden aan de Voorzitter van het Sociaal Huis Geel, JB Stessensstraat 69, 2440 Geel. Gelieve bij je kandidatuurstelling je geboortedatum te vermelden en alle beschikbare tewerkstellingsperiodes op te geven in de maanden juli en augustus. Deze periodes moeten minstens veertien dagen bedragen.

meer info: personeelsdienst Sociaal Huis, 014 56 70 30, personeelsdienstocmw@geel.be

Gezocht: jobstudenten voor buitenschoolse kinderopvang
Het Sociaal Huis is op zoek naar jobstudenten voor buitenschoolse kinderopvang de Bengelbende voor de paas- en zomervakantie. Je bent minimum 18 jaar oud op de datum van indiensttreding en bezit een bewijs van goed gedrag en zeden. Voor onze inclusieve opvanggroep is ervaring met kinderen met specifieke zorgbehoeften een pluspunt. Op www.geel.be vind je de bijzondere aanwervingsvoorwaarden. Gelieve bij je kandidatuurstelling je geboortedatum te vermelden. Geef ook alle beschikbare
tewerkstellingsperiodes op in de paasvakantie (7 – 17 april) en de maanden juli en augustus. Je sollicitatie moet voor 28 februari 2015 schriftelijk overgemaakt worden aan de Voorzitter van het Sociaal Huis Geel, JB Stessensstraat 69, 2440 Geel.

meer info: personeelsdienst Sociaal Huis, 014 56 70 30, personeelsdienstocmw@geel.be

Opening kandidatenregister voor middelgrote woningen
Kleine landeigendom Zuiderkempen cvba stelt naast het normale aanbod van sociale koopwoningen ook middelgrote woningen ter beschikking. Middelgrote woningen worden toegewezen aan alleenstaanden of gezinnen die voldoen aan de woonbehoeftigheidsvoorwaarde. Kandidaten krijgen de kans dergelijke woning te kopen in volgorde van inschrijving in het register en de voorrangsregeling op basis van een binding met de gemeente. Het register voor middelgrote woningen wordt geopend op 17 februari 2015 om 10u. In geval zich meerdere kandidaten aanbieden wordt de volgorde van inschrijving bepaald bij loting. De verkoop van 'Villa Janssens' in Hulshout is de directe aanleiding om het register nu te openen. Het register blijft wel gelden voor toekomstige sociale woonprojecten waar de maatschappij middelgrote woningen en/of appartementen zal aanbieden.

meer info: Kleine Landeigendom Zuiderkempen, 014 54 41 83, www.klz.be

RTV doet beroep op Gelenaars om programmatie samen te stellen
Vanaf 1 maart zal RTV met een volledig nieuwe programmatie komen. Hierin zal ruimte zijn voor 'user generated content'. Dat wil zeggen dat ook Gelenaars beeldmateriaal kunnen aanleveren en zo onze stad in beeld kunnen brengen. Concreet is RTV op zoek naar inwoners die videofilmpjes willen aanleveren om uit te zenden op DagTV. Elke uitzending wordt in een ander thema gegoten. Als eerste thema heeft RTV gekozen voor 'historische of bijzondere gebouwen uit het zendgebied'. Bedoeling is dat sfeervideo's worden gemaakt met een speelduur van 3 minuten per gebouw. De beelden zijn sfeerbeelden van zowel exterieur als (waar mogelijk) interieur. De films worden getoond zonder geluid. Een muziektrack moet je dus niet voorzien. Interesse om Geel in de kijker te zetten? Laat dan zeker van je horen. Je kan je montage digitaal aanleveren in Mpeg4 formaat via WeTransfer of per harddisk. De naam van Geel alsook de naam van de cineast wordt als screencredit in beeld gebracht.

meer info: www.rtv.be

Wandel samen met SAIO voor het goede doel
Op zondag 8 februari organiseert de stedelijke basisschool SAIO een wandeldag waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Dat goede doel is dit jaar 'Pure Heart Welfare Foundation', een project in Sri Lanka. Het project wil armen helpen zodat ouderen een beter leven krijgen en kinderen hun kansen in de maatschappij kunnen vergroten. Door de natuurramp op 24 december 2004 werden heel wat ouders kinderloos en verloren velen van hen alles wat ze hadden opgebouwd. Ze kwamen letterlijk op straat terecht. De belangrijkste projecten van de Foundation zijn de ondersteuning van een bejaardentehuis voor arme vrouwen, voorzien in schoolpakketjes voor schoolkinderen, Engelse lessen voor kinderen, didactisch materiaal aankopen voor een kleuterschooltje, busvervoer organiseren voor schooluitstappen. Vertrekken en aankomen doe je aan SAIO, Billemontstraat 77. Inschrijven kan van 12.30u tot 15u. Je kan kiezen uit drie wandelingen: natuurwandeling van 13 km met drankstop, een wandeling van 8 km en een korte wandeling van 5 km. Na de wandeling is er gelegenheid om iets te drinken of te genieten van een lekker gebakje. Niet-wandelaars zijn welkom in de cafetaria. Daar vind je ook een gezellig marktje met creaties van de leerlingen.

meer info: www.saio.sbsgeel.be