• Werken aan Bell Telephonelaan• Watersnood juni 2011 erkend als ramp• Praktische informatie verkiezingen• Op stap met de gids• Open Bedrijvendag

Werken aan Bell Telephonelaan
Van 8 tot en met 12 oktober 2012 staan in de Bell Telephonelaan werken gepland. De Bell Telephonelaan zal in deze periode gedurende vier nachten worden onderbroken. De werken worden uitgevoerd tussen 22.30u en 5.30u zodat rekening wordt gehouden met de shiftwissels. Je kunt plaatselijk omrijden via Liessel.
 
 
Watersnood juni 2011 erkend als ramp
Het stadsbestuur werd door de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de erkenning van de slechte weersomstandigheden van 28 juni 2011 als ramp. Gelenaren die schade hebben ondervonden aan private goederen door de overvloedige regenval kunnen een vergoedingsaanvraag indienen tot 30 november 2012. Een aanvraagformulier werd door de overheid nog niet ter beschikking gesteld. Getroffen burgers kunnen de schade wel al melden aan het onthaal op het stadhuis. Breng zeker de beschikbare documenten mee.
 
 
Praktische informatie verkiezingen
Op zondag 14 oktober trekken we naar de stembus voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. Nieuw is de stemprocedure. Op het stadhuis, in de bib en dienstencentrum Luysterbos staan democomputers, om je vertrouwd te maken met de nieuwe procedure. Je vindt ook een instructiefilmpje terug op www.vlaanderenkiest.be. Voor sommige parochies wijzigt ook de locatie waar gestemd moet worden. De locatie en het stembureel vind je terug op je oproepingsbrief. Begeef je dus niet zomaar naar de locatie waar je vorige keer ging stemmen. Voor meer informatie over de verkiezingen kan je terecht bij de dienst burgerzaken op het stadhuis. Ook op www.geel.be en www.vlaanderenkiest.be vind je meer details terug.
 
De inwoners van de parochies Sint-Amands – Punt – Winkelomheide stemmen in fuifzaal De Waai op de Werft. Er is gratis parking voor het stadhuis en de Sint-Amandskerk. Burgers van Larum, Elsum en Ten Aard moeten zich aanmelden in sportcentrum Axion. De inrit is voorzien via Zwaarvoerdersspoor, de uitrit via het zandpad langs het kerkhof. Parkeren kan op de ruime parking aan de sporthal. Voor de parochies Sint-Dimpna en Bel zijn kiesbureaus ingericht in dienstencentrum Luysterbos. Het centrum is bereikbaar via de Gasthuisstraat en J.B. Stessensstraat; het centrum verlaten doe je via Eikevelden. De inwoners van Zammel, Oosterlo en Stelen kunnen gaan stemmen in Freinetschool De Steltloper. Parkeren kan langs de zijkant, de ingang bevindt zich op de speelplaats. De parochie Holven gaat voor het eerst stemmen in de Schrijnwerkerij. De inrit is voorzien via de Nieuwstraat, de uitrit via de Kollegestraat.
 
 
Op stap met de gids
Op zondag 7 oktober kun je aansluiten bij de gratis stadswandeling ‘Over de doden niks dan goeds’. Volg de gids en ontdek het graf van voorname Gelenaars zoals Einstein, J.B. Stessens, Gustje Leurs en Alexander Sels. Wandel over het kerkhof verder naar de Burgstraat en kom hier meer te weten over Het Hof van Barré, Villa Dominicata, het Van Daneelshuis, het Kappitelhuis en den Ossekop. Breng een bezoekje aan de kapel van de Groenenheuvel. Luister naar de boeiende verhalen over de soldaten Rollo en Higgins terwijl je het statige Brits Kerkhof bekijkt. De wandeling start om 14u aan de Sint-Dimpnakerk. Het parcours is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.
 
 
Open Bedrijvendag
Het stadsbestuur heeft zich geëngageerd om deel te nemen aan de gemeenteactie van Open Bedrijvendag. Op zondag 7 oktober nemen in totaal elf Geelse bedrijven deel. De dienst lokale economie coördineert het lokale gebeuren en treedt op als gastheer. Thema dit jaar is ‘Nieuw Industrieel Beleid’.
 
De deelnemende Geelse bedrijven zijn Lubrizol, IRMM, Keukenontwerpers, 2lite/Undercover, De Coninck opleidingen en trainingen, Madena, Aerts, Go4it, De bierhal, De Hooibeekhoeve en De kringwinkel. De deelnemers stellen hun deuren voor je open van 10u tot 17u. Alle info over Open Bedrijvendag vind je op http://openbedrijvendag.be/.