Exclusieve vrijkaarten Sint-Dimpna Ommegang te winnen
Op zondag 3 mei trekt de vijfjaarlijkse St.-Dimpna Ommegang weer door het Geelse stadscentrum. Om de terugkeer van dit fantastische massaspektakel te vieren organiseert Toerisme Geel een niet te missen weggeefactie. Op de eerste woensdag van april zullen niet minder dan honderd exclusieve vrijkaarten voor de Ommegang uitgedeeld worden in het infokantoor op Markt 1. Met deze vrijkaarten kan je de Ommegang van op de eerste rij meemaken en bovendien krijgen alle winnaars er nog een meet-and-greet met de heilige Dimpna en haar biechtvader Gerebernus bij. Wil je kans maken op één van deze vrijkaarten? Kom dan tegen 13 uur naar het infokantoor en breng een kruisbeeld mee. Het aantal vrijkaarten is beperkt tot twee kaarten per persoon. Kom dus op tijd om er zeker van te zijn dat je een van de gelukkigen bent!

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Moeilijke doorgang en beperkt parkeren n.a.v. intrede kermiswagens
Van vrijdag 27 maart tot en met dinsdag 31 maart staat Geel weer in het teken van Palmenmarkt. Op dinsdag 24 maart begeven de kermiswagens zich vanaf 13u in colonne naar het centrum, vanaf de Ring. De intocht staat gepland na de dinsdagmarkt. De doorgang in het centrum zal op dat moment moeilijk zijn. In verschillende straten zal een parkeerverbod van kracht zijn. Parking Werft voor het stadhuis moet vanaf 12u volledig autovrij zijn zodat de kermiswagens hun plaats kunnen innemen. Tijdens de duur van Palmenmarkt kan je in het centrum van Geel bovengronds gratis parkeren.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Palmenmarkt opent met een knaller
Naar jaarlijkse gewoonte opent Palmenmarkt op vrijdagavond met een kleine ceremonie. Door het uitbreiden van de kermis staat die dit jaar gepland in speeltuin De Waaiburg. Op vrijdag 27 maart voorziet Toerisme Geel vanaf 17u kinderanimatie met kindergrime en de ballonbroeders Huzzie en Tommy. De burgemeester houdt een openingstoespraak en vanaf klokslag 18u nemen de Bellemannen de kinderen in groep mee naar de kermisattracties voor enkele gratis ritjes. Een spetterend vuurwerk dat opgesteld staat tussen de Waai en cc de Werft sluit de eerste avond af rond 22u.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Toon ons hoe jij Ten Aard ziet
Het lokaal bestuur Geel startte begin 2014 met een herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Dit o.a. via inspraak en participatie vanuit de verschillende adviesraden en verenigingen. Een thema waar in de loop van 2015 rond gewerkt wordt, is het identiteitsonderzoek voor Ten Aard. Dit identiteitsonderzoek heeft tot doel de kwaliteiten en eigenheid van Ten Aard te bepalen zodat een gewenst toekomstbeeld kan opgemaakt worden. Naast de technische input van de experten rekent het bestuur ook op jouw feedback, als bewoner of gebruiker van Ten Aard. Dat kan heel eenvoudig. Deel je mooiste/favoriete plekje in Ten Aard met behulp van een foto of bezorg ons een slagzin over Ten Aard. Die kan gaan over de belangrijkste kwaliteit of over iets dat Ten Aard typeert. Stuur je foto of slagzin door via stadsontwikkeling@geel.be voor 15 april 2015. In elke categorie kiezen we een winnaar. Die belonen we met een cadeaubon van 25 euro.

Dat dit jaar Ten Aard centraal staat, is niet toevallig. De realisatie van de Noord-Zuidverbinding biedt een unieke kans om het centrum van Ten Aard te herbekijken en verder te versterken. Dat kan o.a. door te investeren in publieke ruimte en door optimaal te profiteren van de ligging aan het kanaal. Naast Ten Aard staat ook Sint Dimpna op de agenda. Dit stadsdeel zucht onder een grote verkeersdruk en verdient een sterke impuls voor een betere woon- en leefomgeving. Door gerichte investeringen te doen samen met verschillende partners, wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat Sint Dimpna weer de bloeiende stadspool wordt die het in het verleden altijd is geweest.

meer info: cel stadsplanning- en ontwikkeling, 014 56 60 82, stadsontwikkeling@geel.be

Centrumwinkels houden lente-opendeur
Tijdens het weekend van 20, 21 en 22 maart gooien de centrumhandelaars van Geel hun deuren open. De '‪‎Shopping‬ Days' van Steps City Magazine zorgen voor extra animo en leuke giveaways! Drie dagen lang verwennen Steps en de deelnemende zaken je met tal van kortingen en extra's. Tevens maak je kans op een leuke prijs! Breng op zondag gerust een bezoekje aan onze Steps-tent op de Markt voor een leuke attentie!

meer info: www.centrumgeel.be

Overlezen met Griet Op de Beeck en Pat Donnez
Waar anders dan in de bib kun je je liefde voor de literatuur delen en je leesplezier verdubbelen? Niemand minder dan Griet Op de Beeck (auteur van o.m.: 'Kom hier dat ik u kus' en 'Vele hemels boven de zevende') en Pat Donnez (schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker) komen op donderdag 26 maart op de sofa zitten bij het ondertussen wereldberoemde panel Jos Geysels en Karl van den Broeck en ze worden op de rooster gelegd door Johny Geerinckx. Zij komen vertellen over de boeken die hen zijn bijgebleven en geven leestips. Het lot beslist wie van het publiek met één van deze boeken naar huis gaat. Deze voorstelling wordt muzikaal omlijst door accordeonist Seppe Mariën uit Mol. De avond start om 20.15u. Inschrijven kan tot 26 maart.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be