Concessiehouder gezocht voor 'Geel, Zomert!'
Het Geelse stadsbestuur zoekt een concessiehouder voor de verkoopstand van eten tijdens de openluchtconcerten van 'Geel Zomert!'. Die concerten vinden plaats tijdens de zomermaanden juli en augustus op vrijdag in de tuin van jeugdcentrum De Boogaard in Geel. De concessie omvat enkel de verkoop van eten. Drank zit niet in de concessie inbegrepen. De concerten vinden in 2015 plaats op 3, 10, 17, 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 & 28 augustus.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 81, hans.driesen@geel.be

Boodschappendienst voor senioren of mensen met een beperking
Een brood halen bij de bakker, een bezoekje aan het grootwarenhuis of naar de markt voor verse groenten. Voor senioren of mensen met een beperking lukt dit niet altijd. Om deze mensen te ondersteunen startte dienstencentrum Luysterbos op 1 april met een boodschappendienst. Vrijwilligers gaan samen met gebruikers op pad voor huishoudelijke of administratieve boodschappen: naar de bakker of de supermarkt, maar ook naar de mutualiteit of de bank. De vrijwilliger zorgt voor vervoer, helpt bij het winkelen en nadien ook met het opbergen van de boodschappen. Gebruikers betalen een kilometervergoeding van 0,30 euro. De boodschappendienst zoekt nog vrijwilligers die minstens een halve dag per week mensen willen begeleiden bij het boodschappen doen. Vrijwilligers krijgen een opleiding heffen en tillen en grenzen stellen. Uiteraard zijn ze verzekerd tijdens de ritten..

Met de boodschappendienst wil het Lokaal bestuur ervoor zorgen dat senioren of mensen met een beperking langer thuis kunnen wonen. Het bevordert de zelfstandigheid en zorgt voor sociaal contact. Het geeft mensen opnieuw een gevoel van eigenwaarde. Ze kunnen zelf in de winkel kiezen wat ze willen meenemen. Daarnaast biedt het vrijwilligers een zinvolle tijdsbesteding. Wie gebruik wil maken van de boodschappendienst moet zich eerst laten registreren in het dienstencentrum. De boodschappendienst is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft bij huishoudelijke of administratieve boodschappen. Ook mensen die minder mobiel zijn of nood hebben aan sociaal contact kunnen gebruik maken van deze dienst.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Criterium Geel Loopt: Sint-Dimpna Jogging
Sinds twee jaar heeft Geel een eigen loopcriterium: tien loopwedstrijden, gespreid over acht maanden. Met het criterium willen sportdienst, sportraad en de plaatselijke organisatoren lopers stimuleren om regelmatiger te gaan lopen en meer deel te nemen aan plaatselijke wedstrijden. Als je wil deelnemen, dan kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad of ter plaatse op de verschillende loopwedstrijden. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel. Ben je Gelenaar en heb je vijf wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de natuurmarathon in Bel, een prijs afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, kun je vanaf 12 oktober je prijs afhalen aan de kassa van het zwembad. Des te meer wedstrijden je hebt gelopen, des te mooier is je prijs. De volgende wedstrijd op het programma die tot het criterium behoort is de Sint-Dimpna Jogging op zondag 12 april rondom Lissenvijver aan de Meerhoutsesteenweg. Je kan kiezen uit een parcours van 5,4 km en 10,75 km. Vooraf inschrijven kan tot 6 april, voor 4 euro. De dag zelf betaal je 5 euro. De start is voorzien om 10.30u.

meer info: www.cdtg.info en www.geelloopt.be