Vernieuwde postpaadjes terug toegankelijk
De muur van het postpaadje, de trage verbinding tussen centrumparking Nieuwstraat en Markt of Kollegestraat, werd door de leerlingen van KOGEKA in een nieuw kleedje gestoken. Op 30 april, net voor de start van de Dimpnadagen, werden de postpaadjes na een plechtige opening terug opengesteld voor het publiek.

Zeven eigenaars van de aanpalende private percelen gingen in op het voorstel van het stadsbestuur om de oude afsluiting te vervangen door een gemetste muur. De eigenaars bekostigden de materialen. De bouwwerken gebeurden door leerlingen van scholengemeenschap Kogeka, in samenwerking met het stadsbestuur. De leerlingen metsten in totaal 23 000 stenen, inclusief een ezelsrug bovenop de muur. De verharding en verlichting werd niet gewijzigd.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Geel legt drie hondenweides aan
Het Geelse schepencollege heeft beslist om drie hondenweides aan te leggen in de stad. Zowel ter hoogte van de bibliotheek, als in het stadspark en de wijk Leunen worden ruimtes ingericht waar eigenaren hun hond eens flink kunnen laten rondrennen. Op andere openbare plaatsen mogen honden niet los rondlopen. In een hondenweide mag dit wel. Vooral interessant voor eigenaren die zelf niet over een grote tuin beschikken.

Het stadsbestuur richt twee plaatsen in die eigendom zijn van de stad. In het stadspark worden enkel kleine honden toegelaten en in de wijk Leunen wordt tussen Mezenstraat en Patrijzenstraat een stadsperceel ingericht als hondenweide. Voor een derde locatie kon de stad rekenen op de bereidwilligheid van de eigenaren van de gronden gelegen tegenover de bibliotheek. De eigenaren willen de grond gratis ter beschikking stellen. Het stadsbestuur zorgt voor het onderhoud en een omheining. Het stadsbestuur wijst er wel op dat ook op de hondenweides eigenaren verplicht zijn de hondenpoep van hun beestjes te verwijderen.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Stadsbestuur wil overleg met De Lijn over schrapping ritten
Het Geelse stadsbestuur eist een bespreking met De Lijn over de eenzijdige beslissing om enkele vroege en late ritten op zondag af te schaffen. De Lijn nam die beslissing zonder voorafgaand overleg met de betrokken gemeenten.
Vorige maand ontving het stadsbestuur een brief van De Lijn waarin de busmaatschappij stelt enkele ritten op zondag af te schaffen.

Het stadsbestuur vindt vooral de maatregelen op lijn 306, de verbinding tussen Geel en Leuven een probleem omwille van de vele studenten die vertrekken of arriveren in Geel. Het stadsbestuur wil een overleg met De Lijn en vraagt dat de geplande maatregelen niet uitgevoerd worden tot er meer duidelijkheid is over de beslissing.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Reggae Geel zoekt verenigingen
Reggae Geel zoekt verenigingen die zich willen inzetten tijdens het festival. Verenigingen die interesse hebben om mee te werken aan de ecologische werking of in de standby-ploeg kunnen zich aanmelden. Verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding.

meer info: lflour@hotmail.com

Help kinderen veilig de straat over steken
Veel scholen hebben een tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. Het stadsbestuur organiseert een cursus gemachtigd opzichter. Met de inzet van gemachtigde opzichters op gevaarlijke oversteekplaatsen, kan de verkeersveiligheid in de schoolomgeving sterk verbeterd worden.

Interesse? Je kan deelnemen aan de cursus op dinsdag 19 mei om 19u30 of op woensdag 27 mei om 13u30 in het stadhuis. Je kan inschrijven via de school waar je een helpende hand wil zijn. De cursus is gratis.

meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 04, onderwijs@geel.be

Lessenreeks 'Thuiszorg en dementie'
Dienstencentrum Luysterbos organiseert samen met CM een lessenreeks voor mensen die dagelijks instaan voor de zorg van mensen met dementie. In de lessenreeks krijg je inzicht in de zorg van personen met dementie en leer je praktische tips om het jezelf makkelijker te maken.

De lessenreeks bestaat uit 7 lessen en start op dinsdag 26 mei om 13u30 in het dienstencentrum. Inschrijven kan via LDC Luysterbos of CM. Deelnemen kost 60 euro. Leden van CM betalen 30 euro en leden met een verhoogde tegemoetkoming 15 euro.

meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be