•Zing en picknick mee voor het klimaat•Kanaaldijk onderbroken•Heraanleg kruispunt Aardseweg/Beekhoek•Website informeert je over gemeenteraadsverkiezingen•Hinder op E313 ter hoogte van Geel-West•Cultuurdienst verhuist naar De Halle•...

Zing en picknick mee voor het klimaat
Op zondag 23 september 2012 organiseren 11.11.11 en Nic Balthazar in verschillende Vlaamse steden ‘Sing for the climate’. Deze manifestatie pleit voor snelle maatregelen om de klimaatverandering in te dijken. In Geel engageerde de Derdewereldraad zich om het project te ondersteunen. Kom tussen 12u en 14u op de Markt meezingen met zeven Geelse koren en schreeuw onze politici wakker. Als apotheose zing je samen met de koren het ‘Do it now’-lied, op de tonen van het prachtige ‘Bella Ciao’. Aansluitend staat een picknick op het programma. Geïnteresseerden brengen een eigen picknickmandje en –dekentje mee. Eerlijke drankjes kan je tegen democratische prijs verkrijgen aan het Oxfam Wereldwinkelstandje. Voor meer informatie over het initiatief surf je naar www.singfortheclimate.com.
 
 
Kanaaldijk onderbroken
Voor de bouw van een nieuwe brug over het kanaal Bocholt-Herentals is de Kanaaldijk in Geel sinds vrijdag 14 september voor lange tijd onderbroken. Deze brug maakt deel uit van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee. Voor fietsers is een lokale omleiding voorzien via Rundsvoort / Wolkenstraat / Drossaardshoevendreef / Vaartstraat. De Kanaaldijk zal eind 2013 terug opengesteld worden, nadat de brug gerealiseerd is.
 
 
Heraanleg kruispunt Aardseweg/Beekhoek
Het vernieuwde kruispunt Aardseweg/Beekhoek moet heraangelegd worden. De rijweg van de Aardseweg vertoont een bult. De asfaltverharding op het kruispunt werd te hoog aangelegd door de aannemer. De rioleringsdeksels liggen hierdoor lager dan de verharding. Dit zorgt voor lawaaihinder. De werken starten op maandag 24 september. Omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht door de aannemer. Informatieborden kondigen de werken aan voor passerend verkeer. De hinder zal vermoedelijk één week duren. Het doorgaand verkeer op de Aardseweg zal omgeleid worden. De aannemer zal ook aanpassingen uitvoeren aan de stoepen ter hoogte van de kruispunten. Dit om de toegankelijkheid met rolstoelen en kinderwagens te verbeteren.
 
 
Website informeert je over gemeenteraadsverkiezingen
Op 14 oktober trekken we naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Die verkiezingen verlopen voor het eerst volgens een nieuwe procedure. Om je te informeren lanceerde de overheid de website www.vlaanderenkiest.be. De stemprocedure krijgt uiteraard veel aandacht. Via een filmpje krijg je alvast de belangrijkste nieuwigheden mee. Daarnaast vind je er ook officiële kandidatenlijsten terug, en de verkiezingsuitslagen op de dag zelf. Ook het stadsbestuur wijdt op www.geel.betal van pagina’s aan de verkiezingen. Je vindt er meer info over o.a. het bijzitterschap, oproepingsbrieven en de kieslokalen.
 
 
Hinder op E313 ter hoogte van Geel-West
In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september 2012 worden ter hoogte van Geel-West de tijdelijke steunpilaren van de nieuwe westelijke brughelft over de E313 weggenomen. Tijdens de werken zullen in de richting van Hasselt twee rijstroken worden ingenomen. Het verkeer gaat dan via de afslagstrook van de afrit Geel-West terug naar de E313. Je moet de E313 dus niet verlaten, maar enkel over een korte afstand over de pechstrook en de afslagstrook rijden. De werken starten om middernacht en duren ongeveer 3 uren. De hinder voor automobilisten blijft beperkt tussen 12u 's nachts en 6u 's ochtends.
 
 
Cultuurdienst verhuist naar De Halle
De cultuurdienst verhuisde onlangs van het cultuurcentrum op de Werft naar de Halle op de Markt. Je vindt de deskundige cultuur en haar medewerkster terug op de eerste verdieping, boven het Toeristisch infokantoor. Je kan er terecht met vragen over o.a. de cultuurraad en subsidies voor verenigingen.
 
 
Smullen van Händel in St.-Amandskerk
Op vrijdag 21 september om 20u kan je in de St.-Amandskerk smullen van een heerlijk stukje Händel. Dirigent Hervé Niquet laat voor dit concert twee ensembles op het toneel verschijnen waarmee hij een innige band heeft. Het historisch geïnspireerde ‘Le Concert Spirituel’ stampte hij meer dan twintig jaar geleden zelf uit de grond. Bij het ‘Vlaams Radio Koor’ werd hij in 2011 chef-dirigent. Als één adem zullen beide ensembles klinken in de Sint-Amandskerk en wel op de tonen van Händels befaamde Dixit Dominus, het oudste bewaarde manuscript van de barokvedette. Een stevige hoofdmaaltijd vraagt om luchtige smaakmakers. Daarvoor zorgen concerti grossi van Händel zelf en diens tijdgenoot Arcangelo Corelli. Bon appetit! De toegangsprijs bedraagt 18 euro. Vrienden van cc de Werft betalen 15 euro.
 
 
Start cursus Engelse conversatie
Op maandag 24 september om 10u kan je in dienstencentrum Luysterbos aansluiten voor de cursus Engelse conversatie. De cursus bestaat uit een reeks van tien lessen. Ben je soms wat verlegen om Engels te spreken? Wil je op vakantie zekerder zijn van jezelf en spreek je graag een woordje mee in het Engels? Dan is dit de geknipte cursus voor jou! In Engelse conversatie wordt geen theorie gegeven. Je oefent het spreken via dialogen met de andere cursisten. Grenzen zullen worden verlegd, that’s for sure! Deelnemen kost 15 euro. Met een vrijetijdspas betaal je 7,50 euro.
 
 
Fietslabelactie aan KHK
Op dinsdag 25 september 2012 labelen de politie en gemeenschapswachten de hele dag fietsen aan de Katholieke Hogeschool Kempen (KHK). Het Fietsenatelier van Mol doet ook een technische fietscontrole. Zowel het labelen als de fietscontrole is gratis. Iedereen is welkom vanaf 7.30u. Je kan je fiets 's morgens of 's middags afgeven en 's avonds tot 18u terug ophalen. Je fiets is dan voorzien van het label met je rijksregisternummer op. Breng zeker je identiteits- of SIS-kaart mee. Elke deelnemer maakt kans op één van de tien fietssloten. Voor iedereen is er een kleine attentie.