•Tot eind oktober hinder op Ring•Afsluiten Geel-West uitgesteld tot eind november•Luysterbos informeert je over verkiezingen•Infonamiddag over vastgoed•Plantjesweekend ‘Kom op tegen Kanker’•Verkeersdag voor zesde leerjaren van politiezone•...

Tot eind oktober hinder op Ring
Op maandag 10 september startten bijkomende werken op de Ring van Geel. In opdracht van Eandis worden grote stalen gasleidingen gelegd tussen de kruispunten van Winkelom en de Pas in de richting van Turnhout. Men werkt telkens over een afstand van 70 tot 90 meter, waarbij het verkeer over de linkerrijstrook moet. De rechterrijstrook is werkzone en dient tevens als fietspad. De werken zijn noodzakelijk en dringend. Eind oktober zijn de werken vermoedelijk gedaan.
 
 
Afsluiten Geel-West uitgesteld tot eind november
De geplande werken aan de zuidelijke op- en afrit van de E313 ter hoogte van Geel-West zijn na overleg uitgesteld. De werken stonden gepland voor begin oktober. De op- en afrit worden gezamenlijk afgesloten eind november en dit voor een periode van zes maanden.
 
De nieuwe westelijke brughelft over de E313 ter hoogte van Geel-West zal worden opengesteld midden november 2012. Het weekend na deze openstelling zal de bestaande brug over de E313 worden afgebroken. Hiervoor zal de E313 opnieuw afgesloten moeten worden gedurende een weekend. Het afsluiten van de zuidelijke op- en afrit zal gebeuren nadat deze werken voltooid zijn.
 
 
Luysterbos informeert je over verkiezingen
Op zondag 14 oktober staan gemeenteraadsverkiezingen gepland. De media overladen je met informatie over wat je moet, kan en mag doen. Zie je het bos niet meer door de bomen? Spring dan even binnen bij dienstencentrum Luysterbos. Op vrijdag 21 september staat om 10u een infomoment gepland. Je verneemt dan meer over o.a. het geven van volmachten en de nieuwe stemprocedure. In het dienstencentrum staat bovendien een demotoestel waarop je alvast kan oefenen. Deelnemen aan het infomoment is gratis. Inschrijven is verplicht.
 
 
Infonamiddag over vastgoed
Op maandag 17 september kan je om 13.30u in dienstencentrum Luysterbos een infonamiddag bijwonen over vastgoed. Wat doe je als je een woning koopt of verkoopt? Hoe pak je zoiets aan? Stap ik naar een notaris of een makelaar? Heb jij ook vragen, kom dan zeker langs. Op een interactieve wijze maak je kennis met alles wat speelt op de vastgoedmarkt en word je wegwijs gemaakt in het interessante wereldje! Deelnemen is gratis.
 
 
Plantjesweekend ‘Kom op tegen Kanker’
Het plantjesweekend is de klassieker onder de acties van ‘Kom op tegen Kanker’. Al sinds 1995 trekken duizenden vrijwilligers het derde weekend van september de straat op met azalea’s. Dit jaar staat het plantjesweekend gepland op 14, 15 en 16 september. In Geel worden jaarlijks ruim 2 000 plantjes verkocht aan 6 euro per stuk. Goed voor een opbrengst van 12 000 euro. Kom op tegen Kanker verdeelt de opbrengsten over verschillende sectoren, zoals de Vlaamse Liga tegen Kanker, de strijd tegen kinderkanker, palliatieve zorg, zelfhulpgroepen van kankerpatiëten en innovatie in de psychosociale zorg.
 
 
Verkeersdag voor zesde leerjaren van politiezone
Op donderdag 20 september nemen de zesde leerjaren van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deel aan een verkeersdag. Die handelt over het thema ‘Verkeerslichten aan! Wat nu gedaan?’ en sluit aan bij de recente transformatie van de rotondes in lichtengeregelde kruispunten. Op het programma staan een quiz en tal van workshops. Zo kunnen de kinderen o.a. kennis maken met verkeersborden in het Go-Carts verkeerspark. Aan de hand van ‘dode hoekzeilen’ wordt de kinderen uitgelegd waarop ze moeten letten indien ze zich naast, voor of achter een vrachtwatgen bevinden. En wie wil kan zich aansluiten voor een snelcursus reanimatie. De leerlingen sluiten de dag af met een fuif. De verkeersdag is een unieke samenwerking tussen het Kempisch bedrijfsleven, de lokale politie en de mobiliteitsdiensten en scholen van Geel, Laakdal en Meerhout. In totaal nemen 500 leerlingen uit 25 scholen deel. De activiteiten staan gepland in en rond sporthal Axion in Geel en starten om 9u. Het einde is voorzien rond 15u.
 
 
Jef Willems stelt tentoon in de bib
Nog tot 29 september kan je in de bib werken bewonderen van Gelenaar Jef Willems. Op zijn website krijg je enkele proevertjes voorgeschoteld en merk je de levendigheid van geportretteerde mensen en dieren. In 2011 en 2012 schilderde hij een bijzondere serie over het bekende fenomeen van het vallen tijdens de droom: een duizelingwekkende vaart naar het onpeilbaar diepe. Het coloriet is merkwaardig sober gehouden. Zijn recentste schilderijen zijn kleine portretten van dode bekende mensen. Jef Willems neemt zijn taak als tekenaar en schilder ernstig op, maar vanuit zijn natuur klinkt er vaak toch een kwinkslag door. Zijn werk is over het algemeen goed te lezen en door de getrouwheid aan de realistische vorm en zijn toewijding aan de schoonheid charmant en hartverwarmend. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.