• Aangepaste verkeerssituatie kruispunt Geelseweg – Lammerdries • Zitdag studietoelagen• Schrijf je in aan de kunstacademie• E313 in Geel eerste weekend van september afgesloten• Fietsevenement De Schakel-Zuid• Geel Zomert! – Ils’ Angels

Aangepaste verkeerssituatie kruispunt Geelseweg – Lammerdries
Sinds begin augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op het kruispunt Herentalseweg – Tweemolenstraat – Velveken. Naar aanleiding van de werken geldt een gewijzigde verkeerssituatie: de zijstraten Tweemolenstraat en Velveken zijn afgesloten en op de Herentalseweg geldt plaatselijk eenrichtingsverkeer in de richting van Herentals. Verkeer dat van Herentals/Olen richting Geel rijdt, kan gebruik maken van de omleiding.
 
Vanaf vrijdagavond 24 augustus geldt ook een aangepaste verkeerssituatie aan het verderop gelegen kruispunt Geelseweg – Lammerdries – Veldstraat in Olen. Eén rijstrook van de Geelseweg en de zijstraat Veldstraat worden afgesloten. Op de Geelseweg wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd richting Herentals. Ook tussen beide kruispunten, Tweemolenstraat (Geel) en Lammerdries (Olen), is enkel verkeer mogelijk richting Herentals.
 
Het kruispunt in Olen wordt een week vroeger afgesloten dan oorspronkelijk gepland, om extra ingrepen aan de riolering te kunnen uitvoeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer rust beide kruispunten definitief uit met verkeerslichten en wil op die manier twee gevaarlijke punten in de regio wegwerken. De werken moeten tegen het einde van het jaar afgerond zijn.
 
 
Zitdag studietoelagen
Op dinsdag 23 oktober organiseert de stedelijke onderwijsdienst in samenwerking met het OCMW op het stadhuis een zitdag over studietoelagen. Stel je vragen uit en spring die dag zeker eens binnen. De stadsmedewerkers helpen je graag verder.
 
 
Schrijf je in aan de kunstacademie
Zin om je artistiek uit te leven en creatief aan de slag te gaan? Schrijf je dan in aan de stedelijke kunstacademie. Dat kan van 29 augustus tot 30 september. De academie voorziet ook vier zitdagen waarop je terecht kan met al je vragen: woensdag 29 augustus van 14u tot 19u, donderdag 30 augustus van 10u tot 18u, vrijdag 31 augustus van 10u tot 18u en zaterdag 1 september van 8.30u tot 14u. Op deze dagen kan je ook meteen inschrijven. Wil je op een ander moment inschrijven? Kom dan langs tijdens de openingsuren. Die vind je terug op www.kunst.academiegeel.be.
 
De kunstacademie biedt artistieke ateliers aan voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen vanaf 18 jaar. In de volwassen ateliers kan je terecht voor tekenkunst, modeltekenen, schilderkunst, keramiek en digitaal atelier. De lessen starten vanaf zaterdag 1 september. Wil je graag eerst proberen? Volg dan in september een gratis proefles. Zo kan je kennis maken met atelier en docent. Dit aanbod geldt voor alle leeftijden.
 
 
E313 in Geel eerste weekend van september afgesloten
Tijdens het weekend van 1 en 2 september wordt de E313 ter hoogte van Geel-West volledig afgesloten voor werken in het kader van de Noord Zuid Kempen. De autosnelweg zal afgesloten zijn vanaf zaterdagavond 1 september 21u voor verkeer richting Antwerpen en vanaf 23u voor verkeer richting Hasselt. Ten laatste maandagochtend 3 september om 6u wordt de snelweg opnieuw vrijgegeven voor verkeer. Het verkeer wordt zolang omgeleid via de calamiteitenroute en de nabijgelegen op- en afrittencomplexen Herentals-Oost en Geel-Oost. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken worden de werken tijdens een weekend uitgevoerd. Als de werken vroeger afgerond worden, wordt de snelweg vroeger opengesteld. Het verkeer moet daarna, net zoals vandaag, in beide richtingen over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur.
 
De afsluiting van de snelweg kadert in de realisatie van de Noord Zuid Kempen. Dit grote infrastructuurproject is momenteel in volle uitvoering. Met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over nabij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, wil Vlaanderen investeren in een vlotte en veilige mobiliteit in de regio. De bestaande brug over de E313 ter hoogte van Geel-West wordt vervangen door twee nieuwe bruggen, die samen plaats bieden aan twee rijstroken per richting (in plaats van een rijstrook per richting op de huidige brug). Momenteel wordt de eerste brug gebouwd. Er worden bij de uitvoering van de werken heel wat inspanningen geleverd om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken.
 
 
Fietsevenement De Schakel-Zuid
De Schakel zit in de lift. Steeds meer deelnemers willen de zomervakantie afsluiten met deze aangename fietstocht. Al fietsend 'schakel' je op 26 augustus zelf een fietstocht aan elkaar en ontdek je zo dat de Antwerpse Kempen een uniek fietsgebied is met een afwisseling van bossen, heidevelden, natuurgebieden en kanalen. Er zijn tientallen tochten mogelijk, van 20 km tot 100 km. De tochten zijn vooral gericht op gezinnen maar ook de sportieve fietser voelt zich aangesproken. In de Schakel-Zuid kan je liefst op veertien plaatsen starten. Je vindt er animatie, streeklekkers en bezienswaardigheden. Neem je deel aan de zoekwedstrijd dan maak je kans op één van de mooie prijzen. Op het einde van de rit krijg je nog een leuk geschenkje mee naar huis. Kortom, de Schakel is de ideale manier om de zomervakantie sportief af te sluiten!
 
 
Geel Zomert! – Ils’ Angels
Voor het voorlaatste ‘Geel Zomert!’-concert wist Toerisme Geel ‘Ils’ Angels’ te strikken. Ils Boonen is één van bij ons: een Geelse! Als professionele nieuwsmonteur bij VTM en RTV traint ze dagelijks haar vermogen tot luisteren, pauzeren, ritme bepalen en snelheid. Het is haar vak. Als je dan een bevallige stem bezit en weg bent van muziek is de plek op het podium niet veraf!

Enkele jaren geleden nam ze een bocht in haar leven. Even op de rem, uitkijken en dan demarreren naar een degelijke stemopleiding. Naast de klassieke en moderne zangopleiding in verschillende academies focuste ze zich op een specifieke zangbeheersing afkomstig uit het noorden: Complete Vocal Technique (cvt). Ils trok naar Utrecht, Amsterdam en Eindhoven, volgde masterclasses bij gevestigde stemcoaches en vervolmaakt zich momenteel in Kopenhagen voor een driejarige cvt-opleiding.

Naast haar fascinatie voor deze zangtechniek groeit stilaan haar podiumervaring: Juzz’ Jammin’ Pope Fiction, vaste zangeres bij The New Sound Big Band o.l.v. Werner Luypaers, Mrs. Peacock. En nu haar eigen band: Ils’ Angels. Een mix van muzikanten die bekende en minder bekende covers brengen.