•Provinciale groepsaankoop groene stroom en gas•Infoavond thuiscomposteren•Kringwinkel haalt herbruikbaar textiel op•Klassieke muziek beluysteren•Leeskasteel in de bib

Provinciale groepsaankoop groene stroom en gas
Wil je besparen op je energiefactuur? En wil je je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Vanaf 18 juni tot en met 25 september kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven. Energieleveranciers kunnen op de online veiling op 26 september hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert. Aangezien de federale regering besliste om de verbrekingsvergoedingen voor twee jaar te bevriezen, zal iedereen dit jaar kunnen overstappen zonder verbrekingsvergoeding.
 
De samenaankoop van vorig jaar was een groot succes. Meer dan 40 000 huishoudens schreven zich in, maar liefst 56% daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gemiddeld gezin bespaarde zo 360 euro op jaarbasis. Huishoudens die vorig jaar overstapten hebben er alle baat bij opnieuw deel te nemen aan de samenaankoop. Zij hebben nu immers een jaarcontract en kunnen zonder verbrekingsvergoeding ingaan op het aanbod van de winnende leverancier en opnieuw van kortingen op de energiefactuur genieten.
 
De provincie stelde de firma iChoosr aan om de groepsaankoop te organiseren. Inschrijven kan via www.samengaanwegroener.be. Neem daarbij je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand. Beschik je niet over internet, ga dan met je factuur langs bij de infocel technische dienst op het stadhuis. De stadsmedewerkers helpen je dan verder met je inschrijving. Met specifieke vragen kan je iedere werkdag van 9.30u tot 16.30u op het gratis infonummer 0800 21 134.
 
 
Infoavond thuiscomposteren
Kriebelt het bij jou ook om in de tuin aan de slag te gaan? Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door je groente,- fruit- en tuinafval thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur; je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien hou je zo de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe eraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker de infoavond over thuiscomposteren niet. Die gaat door op 12 juni om 19u in zaal 1.14 van het stadhuis. De infoavond wordt ingericht door het stadsbestuur in samenwerking met IOK afvalbeheer en Vlaco vzw. Deelnemen is gratis.
 
 
Kringwinkel haalt herbruikbaar textiel op
De Kringwinkel Zuiderkempen biedt in zes gezellige Kringwinkels betaalbare kwaliteitsvolle tweedehandsgoederen aan. De spullen die je er vindt zijn vaak origineel en uniek. Jouw herbruikbaar textiel verdient zeker een plaatsje in dit aanbod. Viermaal per jaar krijg je een oranje textielzak in je brievenbus. Je kan hierin herbruikbaar textiel (kleding, huishoudtextiel en schoenen) steken en bij devolgende omhaling aan je deur zetten. Die staat gepland op dinsdag 12 juni.
 
 
Klassieke muziek beluysteren
In dienstencentrum Luysterbos kan je op maandag 11 juni om 14 gaan ‘luysteren’ naar klassieke muziek. Onder leiding van een enthousiaste vrijwilliger geniet je van de mooiste klassieke melodieën. Geen kennis vereist! Deelnemen is gratis.
 
 
Leeskasteel in de bib
In de jeugdafdeling is een kinderatelier dat soms verandert in een leeskasteel met voorleesmomenten, gevolgd door knutselactiviteiten. Afwisselend komt een lieve hartenfee, gekke leestovenaar, leesvrouw en vergeetachtige leesheks de kinderen boeien met leuke en spannende verhalen. Zij nemen de kinderen mee in de wereld van de fantasie. De bib organiseert een leeskasteel voor kinderen van 3 tot 6 jaar elke eerste zaterdag van de maand van 10u30 tot 11u30 en een leeskasteel voor kinderen vanaf 6 jaar elke tweede woensdag van de maand van 14u tot 15u. De eerstvolgende editie staat geprogrammeerd op woensdag 13 juni.  De leesnar Marc bereidt de aanwezige kinderen voor op een avontuurlijke vakantie. Daarna mogen ze zelf lekker fantaseren en knutselen. Inschrijven kan via onderstaande gegevens.