• Opendeurdag in Geelse kunst- en muziekacademie• Naar Griffelrock met de seniorenraad• Op heiligentocht in Geel• Creatief papierwerk tentoongesteld in de bib

Opendeurdag in Geelse kunst- en muziekacademie
Op zaterdag 2 februari organiseren alle Vlaamse kunstacademies een creatieve dag met als thema ‘Kunstkramers’. Ook in de Geelse academies kan je een kijkje nemen. Tussen 10u en 18u zijn er in de kunstacademie demonstraties, workshops voor kinderen of kan je terecht in het artistiek café voor een pannenkoek. Op straat organiseert de Kunstacademie een kunstbazaar waar elke bezoeker een origineel kunstwerkje kan kopen. Vanaf 13u30 stelt de muziekacademie haar deuren open.  Kom kijken en luisteren naar Oliver Twist, een wervelende voorstelling vol muziek, beelden en kleuren door de jongste leerlingen.
 
meer info: www.geel.be     
 
 
 
Naar Griffelrock met de seniorenraad
Op dinsdag 16 april en donderdag 18 april gaat de Geelse seniorenraad naar Houden van…Griffelrock in het sportpaleis in Antwerpen. Op het programma staan optredens van Willem Vermandere, Maggie MacNeal, Luc Steen, Bobby Prins en andere artiesten. De seniorenraad reserveerde 104 kaarten. Kaarten kosten 15 euro, inkom en busvervoer inbegrepen en kan je reserveren bij de sociale dienst zolang de voorraad strekt.
 
meer info: sociale dienst, 014 56 61 45, sociale.dienst@geel.be  
 
 
Op heiligentocht in Geel
Op zondag 3 februari kan je samen met de stadsgids op heiligentocht doorheen Geel. Tijdens deze twee uur durende wandeling ‘ De bijbel in klank en beeld’ kom je meer te weten over  het leven van heiligen op schilderijen in de Sint-Amandskerk of ontdek je andere interessante legenden en gebeurtenissen. Deelname is gratis. Vertrekken kan om 14u aan de Sint-Amandskerk.
 
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be
 
 
Creatief papierwerk tentoongesteld in de bib
Frieda Dils is al jaren actief in de grafische sector, als derde generatie van een drukkersfamilie. Dit heeft haar aangezet om het papier als materie - medium - grondstof beter te leren kennen. Frieda Dils gaat creatief aan de slag met papier en komt zo tot fantastische resultaten. Van 1 februari 2013 tot 1 maart 2013 kan je haar werken bekijken in de Geelse bibliotheek.
 
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be