•Volg het stadsbestuur op Twitter•Samenaankoop bestrijding eikenprocessierupsen op privédomein•Dinsdagmarkt op 1 mei•Opening Toeristisch Seizoen Antwerpse Kempen•Expo Royal Talents•Expo Identities too•Stadswandeling ‘Geel, vroeger en nu’

Volg het stadsbestuur op Twitter
Het stadsbestuur wil alle Gelenaren en bezoekers zo snel mogelijk op de hoogte brengen van wat reilt en zeilt in onze stad. Naast de gekende informatiekanalen maakt het stadsbestuur nu ook gebruik van Twitter om nieuwsberichten te verspreiden. Je kan Geel volgen via @GeelStad. Sociale media als Twitter en Facebook hebben het enorme voordeel dat ze nieuwe informatie onmiddellijk kunnen verspreiden en up-to-date houden. Ideaal voor onverwachte situaties dus. Info over wegenwerken, de programmatie van evenementen en onverwachte afgelastingen zullen al zeker getwitterd worden. Het medium wordt ook ingeschakeld bij de oefeningen in crisissituaties, al wordt uiteraard gehoopt dat er nooit ramptweets moeten verstuurd worden. Als 'volger' heb je gegarandeerd de primeur wat de nieuwsberichten van de stad Geel betreft. Binnenkort zal je ook Facebook-vriend kunnen worden van het stadsbestuur.
 
 
Samenaankoop bestrijding eikenprocessierupsen op privédomein
Omdat de voorbije jaren al heel wat hinder werd veroorzaakt door de eikenprocessierupsen, heeft het stadsbestuur samen met de gemeenten Mol, Balen, Meerhout en IOK een samenaankoop voor preventieve en curatieve bestrijding van eikenprocessierupsen op privédomein georganiseerd. Op www.iok.bekan je de prijzen en voorwaarden van de verschillende firma’s raadplegen om zo een bewuste keuze te kunnen maken. Je kan ook altijd terecht op de infocel technische dienst op het stadhuis. Controleer wel eerst zeker dat de rupsen in je tuin echt wel eikenprocessierupsen zijn. Je kan hiervoor terecht op www.provant.be.
 
 
Dinsdagmarkt op 1 mei
Op 1 mei, Dag van de Arbeid, is het zoals elke dinsdag markt. Die gaat voor de laatste keer door op de grote en kleine Werft. Op dinsdag 8 mei verhuizen de marktkramers opnieuw naar de Markt. Er is die dag een optreden voorzien. Bezoekers kunnen dan aan de cavakar genieten van een gratis glaasje cava of een fruitsap. Wie langs komt maakt bovendien kans op een bon ter waarde van 100 euro.
 
 
Opening Toeristisch Seizoen Antwerpse Kempen
Op 29 april wordt de officiële aftrap voor het nieuwe toeristisch seizoen in de Antwerpse Kempen gegeven. Ook Toerisme Geel zet die dag de deuren open en organiseert op de vernieuwde Markt tal van leuke activiteiten. Vanaf 10u kan je rondkuieren op een ambachten- en hobbymarkt. Ambachtslui, hobbyisten en kunstenaars stellen vol hartstocht en passie hun favoriete tijdverdrijf voor. Als je het infokantoor binnenstapt ontdek je welke troeven Geel te bieden heeft. Proef zeker de erkende Geelse streekproducten!
Vanaf 13.30u kunnen de kids genieten van de goochelshow van Huzzie. Ze kunnen ook hun snoetje laten omtoveren tot een stoere leeuw of leuk vlindertje bij de kindergrimeuses. De actievelingen kunnen hun circuskwaliteiten uittesten in de circusworkshop. Het Zeuntcomité zet hun streekbier koud voor een consumptie aan zeer democratische prijzen. De Dixielandband van de Centrumharmonie en aanstormend talent Cornerstone zorgen voor de muzikale omlijsting. Op deze dag zijn ook de meeste musea en kerken gratis te bezoeken, met een herhaling van het programma van Erfgoeddag.
 
 
Expo Royal Talents
Royal Talen[t]s is een grote internationale schilderswedstrijd voor niet-professionele kunstenaars. Er zijn voorronden in België, Nederland, Duitsland en Luxemburg en een finale tentoonstelling in gastland België. Het thema voor de wedstrijd is de uitspraak van Vincent Van Gogh: ‘One can speak poetry just by arranging colours well’. Kleur staat dan ook centraal in deze wedstrijd. Cultuurcentrum de Werft en de Geelse Kunstkring organiseren één van de Belgische voorrondes. Uit deze voorronde worden drie werken gekozen die tijdens de finale zullen meedingen naar de hoofdprijzen. De tentoonstelling toont kunstwerken op schilderdoek van veertig op vijftig cm en loopt tijdens de Week van de Amateurkunsten van 27 april tot en met 1 mei. Als locatie werd gekozen voor de Schrijnwerkerij in de Nieuwstraat. De toegang is gratis. Dagelijks te bezoeken van 10u tot 18u.
 
 
Expo Identities too
Vanaf vrijdag 27 april kan je in de Halle op de Markt terecht voor de tentoonstelling ‘Identities too’. Na een eerste tentoonstelling in 2007, die zich vooral toespitste op bijzondere identiteiten en zeer identitair werk, focust Carine Fol zich met Identities too op de fascinatie voor andere identiteiten in het werk van in- en outsiderkunstenaars. De tentoonstelling toont onder andere werk van Sieberen De Vries (NL), Jacques Lennep (B), Curzio di Giovanni (It), Théo (D), Yves-Jules (B), Peter Verleysen (B), Dominique Goblet (B), Arnulf Rainer (A), Ingeborg Lüscher (CH), Emil Siemeister (A) en Messieurs Delmotte (B). De expo loopt nog tot en met 10 juni.
 
 
Stadswandeling ‘Geel, vroeger en nu’
Op zondag 6 mei kan je aansluiten voor een gratis wandeling in het centrum van onze stad, onder begeleiding van een gids. Weet je nog wat een 'noveen' is? Waarvoor staat 'Kogeka'? Hoe herdenkt Geel zijn oorlogsslachtoffers? Wat is het verband tussen kunstschilder Magritte en de bibliotheek. Wie is de 'Eikenman'? Dit alles en nog veel meer komt aan bod in een ontspannende en afwisselende rondgang doorheen het centrum. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is toegankelijk voor buggy’s. Afspraak om 14u aan het Toerismehuis op de Markt.