•Krokuskriebels in Gasthuismuseum•Leeskasteel in de bib•Expo Brian Maguire•Platte kwis in cc de Werft•Geen speelpleinwerking tijdens krokusvakantie•Historische straatnaamborden moeten identiteit regio verstrekken...

Krokuskriebels in Gasthuismuseum
Van 18 tot 26 februari kriebelt het in het Gasthuismuseum. Tijdens de krokusvakantie kan je er cultuur opsnuiven aan de hand van een familiespel. Ouders, grootouders en kinderen krijgen als bezoeker een audiogids en leuke spelopdrachten mee. Verwacht je aan doe- en tekenopdrachten, vragen en een codekraker. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Krokuskriebels is een organisatie in samenwerking met de Gezinsbond. Het museum is open van 14u tot 17.30u. De sluitingsdagen zijn maandag en zaterdag.
 
 
Leeskasteel in de bib
Op woensdag 22 februari kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de bib terecht van 14u tot 15u voor een nieuw leeskasteel. Dat handelt deze keer over het thema ‘verrassing’.
 
 
Expo Brian Maguire
In de Halle op de Markt loopt van 17 februari tot 1 april de gratis expo ‘Brian Maguire’.  Brian Maguire, geboren in Dublin, begeleidde als docent in het National College of Art and Design studenten bij hun deelname aan evenementen tijdens het World Social Forum. Maguires voortdurende betrokkenheid bij mensen zowel binnen als buiten het rechtssysteem in Ierland verwijst naar het proces om de mens als centraal aspect te beleven in zijn kunstpraktijk. Via portretten en video openbaart hij de archaïsche regels die de mens moet doorstaan. Een reeks van grootschalige reclamepanelen, portretten van ex-gevangenen afkomstig van beide kanten van de politieke scheiding in Noord-Ierland, vormden het hoogtepunt van een jarenlange interesse in de vredesbeweging.

Als vertegenwoordiger van Ierland op de São Paulo Biënnale in Brazilië in 1997, ontwikkelde Brian Maguire zijn werk verder in de Favela Prudente door te werken met jonge mensen in de context van hun dagelijkse leven. Maguire stelde reeds tentoon in Europa en Amerika en was de drijvende kracht achter de tentoonstelling in Drexel University in Philadelphia. Ook stelde hij zijn werken tentoon in The National Gallery of Contempory Art in Seoel en op de vermaarde Beijing Biënnale en The Sao Paulo Biënnale.
 
 
Platte kwis in cc de Werft
Op vrijdag 17 februari 2012 organiseert cc de Werft samen met Het Nieuwsblad van Geel en Davidsfonds Geel ‘de Platte Kwis’. Deelnemen kost 5 euro per deelnemer. Een ploeg bestaat uit maximaal vijf personen. Ben je niet in de mogelijkheid om met een ploeg in te schrijven, dan kan je je ook individueel inschrijven. Het cc zorgt dan voor de samenstelling van de ploeg. Komen kijken en supporteren kan natuurlijk ook, ook dan betaal je 5 euro per persoon.

Deelnemen is belangrijker dan winnen! De hoofdbedoeling van de Platte Kwis is om een leuke avond te hebben onder de noemer ‘komisch infotainment’. Iedereen is winnaar en de prijzen zijn voor iedereen gelijk! Wacht dus niet om je in te schrijven voor de Kwis of om alvast je plaatsje als toeschouwer te reserveren.
 
 
Geen speelpleinwerking tijdens krokusvakantie
De jeugddienst organiseert tijdens de krokusvakantie 2012 uitzonderlijk geen speelpleinwerking. De jeugddienst wil deze vakantieperiode benutten om vorming te geven aan monitoren en op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers.  Op die manier kunnen ze tijdens de volgende schoolvakanties een degelijk speelpleinaanbod garanderen. Tijdens de tweede week van de paasvakantie kunnen kinderen opnieuw terecht bij speelpleinwerking De Boogaard.
 
 
Historische straatnaamborden moeten identiteit regio verstrekken
Niets lijkt zo alledaags als een straatnaambord. Je passeert er elke dag tientallen zonder stil te staan bij de schat aan informatie die ze bevatten. Straatnamen zeggen meer over een gemeente dan je denkt. Ze verwijzen naar het verleden, de geografie, invloedrijke personen, de ambities voor de toekomst. Elke straat heeft zijn eigen verhaal. Maar zoals dat met veel dingen gebeurt, gaat de betekenis verloren als het geheugen niet geregeld wordt opgefrist.
 
De zeven gemeentebesturen van het LEADER-gebied ‘Regio Midden-Kempen Beweegt!’ hebben daarom twee jaar geleden het plan opgevat om enkele van de meest opmerkelijke straatnamen opnieuw in de kijker te zetten. RURANT vzw voert dit project voor hen uit. Elke deelnemende gemeente krijgt vijftig gloednieuwe verklarende straatnaamborden. Voor de inhoud tekenden tientallen vrijwilligers. De nieuwe straatnaamborden zijn in een aantal gemeenten ook aanleiding voor een reeks historische wandelingen, waarbij ook de scholen betrokken zullen worden. Op deze manier wordt de ambitie van het project waargemaakt: de identiteit van de regio versterken en promoten, zowel bij bezoekers als eigen inwoners.
 
 
Concessiehouder gezocht voor ‘Geel, Zomert!’
Het Geelse stadsbestuur zoekt een concessiehouder voor de verkoopstand van eten tijdens de openluchtconcerten van Geel Zomert!. Die concerten staan geprogrammeerd in de tuin van jeugdcentrum De Boogaard in Geel. De concessie omvat enkel de verkoop van eten. Drank zit niet in de concessie inbegrepen. De concerten vinden in 2012 plaats op 6, 13, 20, 27 juli en op 3, 10, 24 & 31 augustus.