•Herinneringsmail als boeken ingeleverd moeten worden•Exposeer je kunstwerken in de bib•Gedichtendag•Geel kiest sportlaureaten•Aperitiefconcert muziekacademie•Gastgezinnen gezocht•Finalistentour Culture Comedy Award•...

Herinneringsmail als boeken ingeleverd moeten worden
Als je materialen uitleent in de bib krijg je een uitleenbon met daarop de datum waarop de materialen ten laatste ingeleverd moeten worden. Die vervaldatum vind je ook terug via de digitale catalogus op http://bibliotheek.geel.be.
 
Wanneer je de geleende materialen binnen brengt na de vervaldatum moet je een boete betalen. Wie herinnerd wil worden aan de vervaldatum, kan zich daarvoor inschrijven bij de bib. De bib stuurt je dan enkele dagen voor de vervaldag een herinnering per email. Je kan op deze dienstverlening inschrijven door je aan te melden aan de hoofdbalie, een mail te sturen naar bibliotheek@geel.beof door je persoonlijke gegevens aan te passen bij ‘gebruikersactiviteiten’ op de digitale catalogus
 
 
Exposeer je kunstwerken in de bib
De bib wil cultuur toegankelijk maken en promoten. Je ziet er regelmatig tentoonstellingen in de exporuimte of tussen de rekken. Ben je zelf met kunst bezig en wil je jouw werk graag tonen aan het grote publiek? Dan wil de bib je graag ruimte ter beschikking stellen voor je eigen tentoonstelling. Surf naar http://bibliotheek.geel.bevoor meer info en voorwaarden.
 

Gedichtendag
Op donderdag 26 januari kan je in cc de Werft vanaf 20.15u je poëtisch hart ophalen tijdens Gedichtendag. Gedichtendag is het jaarlijkse poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Je komt die dag overal gedichten tegen: in de bib, op school, in winkels, op het werk, op straat, in kranten, op de radio en het internet.

Ook onze stad sprong op de kar en werkte een uniek project uit. De betrokken partners gingen met hun doelgroepen aan de slag onder professionele begeleiding van o.a. Guido Belcanto, Nele Warson en Olivier D’hose. De coaching van het project is in handen van Hanneke Paauwe. Verwacht je aan een multimediale voorstelling met beeldende uitlopers. Als bezoeker ga je niet met lege handen of lege maag naar huis. Kortom, een ‘andere’ benadering van Gedichtendag. Uitgebreide info vind je terug op www.dewerft.be. De toegang bedraagt 8 euro. Vrienden van de Werft betalen 4 euro.

 
Geel kiest sportlaureaten
Elk jaar kiest de Belgische beroepsbond van sportjournalisten een sportman en sportvrouw van het jaar. Ook de Geelse pers gaat jaarlijks op zoek naar de meest verdienstelijke sportpersoonlijkheden van haar stad. Grote broer stemt weliswaar in gala en met heel veel mediabelangstelling, maar ook de Geelse laureatenverkiezing is een niet te missen sportfeest. Het wordt een spannende show met professionele podiumacts en technische snufjes. Afspraak op vrijdag 26 januari om 20.15u in cc de Werft. De toegang is gratis.
 

Aperitiefconcert muziekacademie
Voor het aperitiefconcert van zondag 22 januari kiest de academie voor muziek, woord en dans voor intieme, sfeervolle muziek rond het thema ‘Rozengeur & Maneschijn’. Op het programma staat pianomuziek en muziek voor hout-
en koperblazers. Van hevige romance tot zachte nocturne. Van de ‘Monscheinsonate’ van Beethoven tot ‘Clair de lune’ van Debussy. Van fluit tot tuba. Van mijmerend tot weemoedig.

Het concert vindt plaats in de concertzaal van de academie en start om 11u. De toegang bedraagt 6 euro. Per gezin betaal je 12 euro. Personen jonger dan 18 jaar betalen 3 euro.

 
Gastgezinnen gezocht
Van 9 tot en met 14 april is het Pools Ballet voor de 12de keer te gast in onze stad voor een reeks optredens in de Kempen. Om de leden te huisvesten is het ontvangstcomité nog op zoek naar gastgezinnen. Heb je interesse om één of meerdere mensen te ontvangen tijdens hun bezoek aan onze streek, laat dan zeker van je horen.
 
 
Finalistentour Culture Comedy Award
De Culture Comedy Award is de stand-up comedyprijs van Nederland en België. De afgelopen jaren bracht de Culture Comedy Award talenten als Bart Cannaerts, Michael Van Peel, Steven Mahieu en Steven Goegebeur voort. In november vorig jaar ging de award naar Felix Heezemans uit Den Bosch. ‘Hij weet elk soort lach bij het publiek uit te lokken: van bulderlach tot verontwaardigingslach en van glimlach tot herkenningslach’, aldus de vakjury.

Felix Heezemans toert sindsdien samen met de andere finalisten langs de grote Nederlandse en Belgische theaters. De Finalistentour Culture Comedy Award doet de Werft aan op woensdag 25 januari tijdens het Comedy Café dat plaats vindt in JH de Bogaard. De voorstelling start om 20.15u. De toegangprijs bedraagt 9 euro. Met een vriendenpas van de Werft betaal je 4,50 euro.
 
 
Klein Kaffee in De Bogaard
 ‘Klein Kaffee’ omvat fuiven en optredens in Jeugdhuis de Bogaard voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. De prijs wordt democratisch gehouden: een optreden kost 4 euro en is gratis voor de begeleider. Tijdens een fuif wordt er geen inkom gevraagd. Ook aan het uur is gedacht: om 19u wordt het feestje in gang gezet, om 22u sluiten de deuren. Het is perfect mogelijk om zonder begeleider te komen. Het jeugdhuis wordt voldoende afgesloten en altijd zijn meerdere personeelsleden aanwezig. De eerstvolgende afspraak is op donderdag 26 januari. Op 1 maart en 26 april staat een optreden gepland.
 
 
Resultaten snelheidscontroles december
De politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout controleerden in de maand december in Geel 2 848 bestuurders op te snel rijden. In totaal reden 135 chauffeurs harder dan toegelaten. Dit is een overtredingspercentage van vijf procent. Het hoogste overtredingspercentage (12 procent), lag op de Logen.In de Dokter Vandeperrestraat werden snelheidscontroles aangekondigd voor de maand december. Hier werden 1 424 voertuigen gecontroleerd. 72 personen reden te snel.
 
In de maand januari flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Eikenstraat en op de Turnhoutseweg. Zij beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.