•Sluitingsdagen eindejaarsperiode•Uitbreiding collectie grootletter- en luisterboeken•Kogeka versiert winkelstraten•De Lijn voert je gratis het nieuwe jaar in

Sluitingsdagen eindejaarsperiode
Tijdens de eindejaarsperiode zijn de openingsuren van de stedelijke diensten aangepast. Het stadhuis en jeugddienst zijn gesloten op maandag 26 december en 2 januari. Cultuurcentrum de Werft sluit de deuren van zaterdag 24 december t.e.m. vrijdag 6 januari. Het gasthuismuseum is gesloten van zaterdag 24 december t.e.m. dinsdag 3 januari. De bibliotheek en het toeristisch infokantoor sluiten op 24, 26 en 31 december en 2 januari. Het zwembad is gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari. De administratieve diensten van het OCMW en de sociale dienst zijn gesloten op vrijdag 23 en 30 december vanaf 12u en op maandag 26 december en 2 januari.
 
 
Uitbreiding collectie grootletter- en luisterboeken
Dankzij een samenwerkingsverband met provincie Antwerpen en de openbare bibliotheken van Mol, Balen en Dessel wordt de collectie grootletterboeken en luisterboeken in de bib vanaf 1 januari aanzienlijk uitgebreid. Alle gebruikers kunnen van deze dienstverlening gebruik maken maar dit is uiteraard vooral goed nieuws voor blinden, slechtzienden, minder mobiele ouderen en rusthuisbewoners. De gemeenschappelijke collectie, inclusief het extra aanbod vanwege het Provinciaal Bibliotheekcentrum, wordt via uitwisseling tussen de deelnemende bibliotheken ter beschikking gesteld. Ook recente werken zijn binnen dit ruimer aanbod goed vertegenwoordigd.
 
 
Kogeka versiert winkelstraten
Wie tijdens de kerstperiode door de winkelstraten in Geel wandelt, zal zien dat er op drie strategische plaatsen, extra sfeer is voorzien in de stad. De leerlingen van de tweede graad Mechanica en Elektriciteit van Kogeka hebben er dit jaar gezorgd voor drie mooie moderne kerstbomen. Dit deden ze in samenwerking met Geel Centrum vzw, de vereniging van handelaars die jaarlijks zorgt voor de kerstverlichting in de gezellige winkelstraten van Geel. De bomen zijn geplaatst aan Roosendaelhof, optiek Devos en optiek Vanderlinden.
 
 
De Lijn voert je gratis het nieuwe jaar in
Met de steun van het stadsbestuur brengt De Lijn je op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag veilig en zonder parkeerproblemen naar jouw favoriete feestje en weer thuis. Het stadsbestuur betaalt het feestbussenbiljet dat je op voorhand kan afhalen in station, bibliotheek, stadhuis en jeugddienst De Bogaard. Met het gratis kaartje kan je op 31 december vanaf 18 uur en op nieuwjaarsdag onbeperkt reizen met De Lijn. Abonnees rijden sowieso gratis zonder extra biljet. Op www.geel.bevind je de routes terug die de feestbussen afleggen.