•Themawandeling ‘Sterke vrouwen’•Opendeurdag Luysterbos•Gevonden voorwerpen en kledij•Leunen krijgt Finse piste en vernieuwde atletiekpiste •Snelheidscontroles in september•Trofee Stad Geel Petanque



Themawandeling ‘Sterke vrouwen’
Op zondag 4 september organiseert Toerisme Geel de gratis themawandeling ‘Sterke vrouwen’. De wandeling start om 14u aan het Toerismehuis op de Markt. Volg de gids op een uitzonderlijke ontdekkingstocht door Geel. Doorheen de hele geschiedenis van de mensheid waren er vrouwen, die ondanks sociale, politieke, religieuze en andere beperkingen in staat waren om hun visie, kennis, gemeenschapszin of vanuit een persoonlijke inspiratie hun stempel op hun en latere tijden te drukken.

Denken we maar aan Jeanne d’Arc, Catharina de Grote, Aletta Jacobs of, dichter bij huis, Marie Curie. Ook bij ons kennen we vrouwen die boven de massa uitstaken omwille van hun verdiensten en die onze uitzonderlijke gemeenschap die Geel toch wel is mee maakten en een uitzicht gaven. Volg ons met deze zoektocht naar een gedreven psychiater, een koningskind op de vlucht, een zuster die van onderwijs haar leven maakte.
 
 
Opendeurdag Luysterbos
Om het nieuwe werkjaar kenbaar te maken, zet dienstencentrum Luysterbos de deuren open op zondag 4 september van 14u tot 17u. Kom gerust eens langs en maak kennis met de werking en de verschillende activiteiten die het dit jaar organiseert: aquarelleren, bloemschikken, lijndansen, zumba gold 50 , digidak en vele andere. Je vindt het dienstencentrum in de J.B. Stessensstraat 69
 
Gevonden voorwerpen en kledij
In juli en augustus werd weer heel wat gespeeld op de terreinen van de Bogaard. Helaas bleven een aantal spullen achter. Wie nog een kledingstuk, brooddoos, rugzak, pet of iets anders mist, kan tot eind september op weekdagen tussen 9u en 12.30u en 13.30u en 17u bij de jeugddienst terecht om hun eigendommen op te halen.
 
 
Leunen krijgt Finse piste en vernieuwde atletiekpiste
Begin september gaat de nieuwe Finse piste en de gerenoveerde atletiekpiste aan de sportterreinen De Leunen open. De Finse piste, van twee meter breed en een lengte van één kilometer, bevindt zich naast de huidige atletiekpiste. Beide pistes kregen nieuwe verlichting, net als enkele voetbalterreinen in de omgeving. De werken kostten ruim 500 000 euro. Alle Gelenaren worden uitgenodigd op de inhuldiging van de nieuwe piste op woensdag 28 september om 17.30 uur.
 
Bij de minste regen stond de vroegere atletiekpiste onder water. Afwatering was niet aanwezig zodat het water moeilijk weg kon. Met de renovatie kreeg de piste een nieuwe toplaag uit gravel en werd tegelijkertijd een afwateringssysteem voorzien. Een goot aan de binnenkant van de piste voert het overtollige water naar de riolering. Om de atletiekpiste in optimale conditie te houden, sloot het stadsbestuur een onderhoudscontract af.

De komende tien jaar krijgt de atletiekpiste een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bij de Finse piste zorgt een speciale funderingslaag voor voldoende drainage. De bovenlaag bestaat uit een houtsnipperlaag van vijftien centimeter. Deze zachte verende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt blessures.
 
De atletiekpiste en Finse piste op de Leunen zijn ook in het donker bruikbaar. Beide pistes worden verlicht tot 23ur. Ook de omliggende voetbalterreinen kregen nieuwe verlichting. Bij de keuze van de verlichting werd rekening gehouden met een laag energieverbruik, zonder in te boeten op het comfort.
 
Snelheidscontroles in september
In de maand september flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in Vogelzangen Kievermont.Zij beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles.
 
Trofee Stad Geel Petanque
Op woensdag 7 september kunnen 55 plussers voor de tweede keer deelnemen aan het petanquetornooi 'Trofee stad Geel'. Ervaring is niet vereist. Het tornooi zal gespeeld worden in ploegen van drie personen. Aarzel niet om in te schrijven, ook niet als je alleen of slechts met twee spelers bent. Deelnemen kost 1 euro. Inschrijven kan via onderstaande contactgegevens. Het tornooi start om 13u aan dienstencentrum Luysterbos in de JB Stessensstraat.