•Test elektronische sirenes•Archief uitzonderlijk gesloten•Infoavond nieuwe Fluxys-leiding•Website voor project Noord-Zuidverbinding•Geel Zomert – The Cops•Themawandeling

Test elektronische sirenes
Op regelmatig tijdstip worden de sirenes getest van de risico-zones rond Seveso- en nucleaire bedrijven. De volgende test staat gepland op 7 juli van 11.45u tot 13.15u.
Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC alarmsignaal geven (nucleair, biologisch, chemisch). Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'proefsignaal' weerklinken. Op het grondgebied van Geel staan zo'n 18 sirenes verspreid.
 
Bijkomende informatie over het alarmeringsnet vind je op de internetsite www.crisiscentrum.be(Crisisbeheer / Alarmering). Voor eventuele reacties naar aanleiding van de sireneproeven kan je terecht op het e-mailadres alerte@ibz.fgov.be.  Vanaf 4 t.e.m. 8 juli 2011 , tussen 9u en 16u zal het gratis nummer 0800 94 113 ter beschikking zijn voor bijkomende inlichtingen.
 
Archief uitzonderlijk gesloten
Het stedelijk archief zal uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek van 4 tot en met 8 juli.
 
Infoavond nieuwe Fluxys-leiding
Aardgasvervoersnetbeheerder Fluxys plant om een nieuwe leiding aan te leggen tussen Herentals en Ham. Die nieuwe leiding loopt over 30 kilometer door Herentals, Olen, Geel, Meerhout en Ham. De aanleg van de leiding start in 2013 om ze eind dat jaar in gebruik te kunnen nemen. De aanleg van de nieuwe leiding tussen Herentals en Ham is onmisbaar om op korte en langere termijn de bevoorrading van Oost-Limburg te blijven verzekeren.
 
Op basis van het vastgestelde tracé vraagt Fluxys de verschillende vergunningen aan die voor de aanleg en de exploitatie van een aardgasleiding nodig zijn, onder meer een stedenbouwkundige vergunning, een vervoersvergunning en een verklaring van openbaar nut. In het kader van die vergunningsaanvragen worden in de stad diverse openbare onderzoeken georganiseerd om het project in detail te bekijken. Zo werd in september-oktober 2010 al een publieke consultatie georganiseerd en wordt nu het openbaar onderzoek gestart in het kader van de verklaring van openbaar nut. Pas wanneer alle vergunningsprocedures met positief resultaat zijn doorlopen, begint Fluxys met de aanleg van een leiding.
 
Op 5 juli wordt een infosessie georganiseerd. Daarin zal het project nader worden belicht: de administratieve en technische kanten komen aan bod en er zal ook worden uitgelegd hoe de aanleg van zo’n leiding in zijn werk gaat. Buurtbewoners kunnen op de infosessie terecht met hun vragen over de nieuwe leiding. De infosessie wordt georganiseerd in de parochiezaal van Punt en begint om 20u.
 
Website voor project Noord-Zuidverbinding
Vanaf eind juni kan je op www.noordzuidkempen.beterecht voor meer informatie over het project Noord-Zuidverbinding: de ingrepen, timings en de minder hindermaatregelen. Je vindt ook een overzicht terug van de geplande infovergaderingen, met de mogelijkheid om de presentaties rustig na te lezen. Je kan ook inschrijven op de elektronische nieuwsbrief zodat je op de hoogte gehouden wordt met korte nieuwsberichten.
 
Geel Zomert – The Cops
‘Geel Zomert! 2011’ start op 1 juli met ‘The COPS’, al enkele jaren dé tribute band van The Police. Gitarist Serge Hertoge, drummer Joris Peeters en singer/songwriter Miller vormen de groep, waarvan het letterwoord staat voor 'Covers of the Police & Sting'. The COPS zijn wellicht The Police-tributeband die het best aanleunt bij the real thing. Sluit je ogen en geniet van enkele klassiekers, live gebracht met hetzelfde enthousiasme en dezelfde energie als Sting, Copeland & Summers. Afspraak om 20.30u op de heilige wei van jeugdcentrum De Bogaard.
 
Themawandeling
Op zondag 3 juli kan je deelnemen aan de gratis themawandeling ‘Bruine cafeetjes’. Volg de gids op een uitzonderlijke ontdekkingstocht door Geel. Tussen pot en pint worden er veel waarheden en nog veel meer leugens verteld. Het moet zijn dat er in de goeie oude tijd heel wat meer waarheden en leugens te verkondigen waren dan vandaag, want in elke straat, op elke hoek, op elk plein stond wel een café of herberg of staminee. De naam maakte niet zo veel uit, als de gezelligheid en het bier maar in orde waren. Sommige van die gelegenheden waren volkomen neutraal, andere hadden een politiek tintje, van nog andere werd zelfs verteld dat de duivel er aan de deur stond. Helaas! De meeste van die volkscafés zijn onherroepelijk verdwenen. Aan de hand van oude foto’s en prentkaarten gaan we ze toch een virtueel bezoekje brengen, liefst – en waar het mogelijk is – op de plaats waar ze ooit echt gestaan hebben. De gids zal u met alle plezier de weg wijzen. Afspraak om 14u aan het Toerismehuis op de Markt.