•Werken Bell-Telephonelaan van 3 mei tot 6 juni•Dinsdagmarkt verhuist naar Werft•Infoavond afbakening kleinstedelijk gebied Geel

Werken Bell-Telephonelaan van 3 mei tot 6 juni
 
In het kader van de aanleg van de Kempense Noord-Zuidverbinding zijn er werken aan de nutsvoorzieningen op de grens van Geel en Westerlo. Van 3 mei tot 6 juni wordt gewerkt in de Snelwegstraat, Bell-Telephonelaan, Hotelstraat, Molenbergstraat, Liesdonk en Leukaard. Vooral in de Bell-Telephonelaan brengt dit heel wat verkeershinder met zich mee.
 
Van maandag tot vrijdag van 7.15u tot 15.45u geldt eenrichtingsverkeer in de Bell-Telephonelaan tussen de Snelwegstraat en de Hotelstraat. Je kan de straat dan enkel in via de Snelwegstraat. Fietsers mogen wel nog in twee richtingen fietsen. De omleiding verloopt niet via Liessel omdat de werken aan de brug nog niet voltooid zijn. Het vrachtverkeer wordt bij het verlaten van de bedrijven richting Geel-Oost geleid. Het autoverkeer kan ter hoogte van de rotonde Koning Albertstraat richting Geel of Westerlo rijden. Het winkelcentrum in de Hotelstraat blijft steeds bereikbaar. De bussen van De Lijn rijden onder politiebeleiding tegen de richting in. Van maandag tot vrijdag van 15.45u tot 7.15u en in het weekend mag alle verkeer in beide richtingen door de Bell Telephonelaan.
 
meer info: dienst openbare werken, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be 
 
Dinsdagmarkt verhuist naar Werft
 
Wegens de heraanleg van de markt verhuist de dinsdagmarkt vanaf 17 mei van de Markt naar de grote Werft. Daardoor kan je niet parkeren op de parking voor het stadhuis op dinsdagen van 6u tot 13u. Deze regeling geldt tot aan het einde van de werken aan de markt (tot eind maart 2012).
 
meer info: dienst openbare werken, 014 56 62 50, info.td@geel.be
 
Infoavond afbakening kleinstedelijk gebied Geel
 
De provincie Antwerpen maakt voor verschillende regio's in Geel een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) op dat het gewestplan wijzigt. Voor gronden binnen deze regio's wordt een nieuwe bestemming bepaald. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor bijkomende woningen, bijkomende bedrijvigheid en andere bovenlokale functies.
 
Binnen de regio's Brukel, Laar en Gansakker voorziet het uitvoeringsplan zones voor nieuwe woningen. Gronden in de omgeving van de Katholieke Hogeschool Kempen krijgen een nieuwe bestemming om de uitbreiding van de KHK, en ook nieuwe bedrijven en woningen mogelijk te maken. Het PRUP voor militair domein Kievermont creëert mogelijkheden voor recreatie, lokale bedrijvigheid en ontspanning. Ook de herstructuring van het kleinhandelslint op de Antwerpseweg en een nieuwe secundaire weg tussen de weg Geel-Retie (N118) en de ring van Geel (N19/R14) zijn opgenomen.
 
Tijdens een openbaar onderzoek van de PRUP's van 9 mei tot en met 7 juli krijgen eigenaars of betrokkenen de kans om opmerkingen of bezwaren bij de plannen in te dienen. Op dinsdag 24 mei organiseert provincie Antwerpen i.s.m. stad Geel een infoavond om de verschillende provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen toe te lichten. De infavond start om 20u in het auditorium van de Katholieke Hogeschool Kempen, Kleinhoefstraat 4.
 
meer info: Provincie Antwerpen, 03 240 67 64, Lutgarde.janssens@admin.provant.be