•Infoavond over aanleg fietsostrade Herentals-Balen•Geluidshinder in de buurt van HezemeerHeidei II•Moord in het Gasthuismuseum•Leuke activiteiten van proSWAP tijdens paasvakantie

Infoavond over aanleg fietsostrade Herentals-Balen
De provincie Anwerpen plant langs spoorlijn 15 de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen. Fietsostrades vormen de ruggengraat van het provinciale netwerk voor functioneel fietsverkeer. Het zijn langeafstandsroutes die de fietser zo snel, zo veilig en zo comfortabel mogelijk naar zijn bestemming brengen. De lokale fietsroutes zorgen voor een vlotte verbinding van de fietsostrade naar bedrijvencentra, scholen, stadscentra en dergelijke.
 
De fietsostrade Herentals-Balen is 31 kilometer lang en loopt van Herentals over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Ongeveer 9 kilometer is nu al befietsbaar, de resterende 22 kilometer legt de provincie de komende jaren aan. Ze werkt daarvoor nauw samen met de betrokken gemeentebesturen, Infrabel/NMBS-Holding, de Vlaamse Milieu Maatschappij, nutsbedrijven en de Fietsersbond. De provincie leidt het project en investeert. De gemeentebesturen volgen de werken mee op en zorgen achteraf voor het onderhoud.
 
De provincie Antwerpen en de stad Geel organiseren een infovergadering om het project op het grondgebied van Geel toe te lichten. Alle inwoners zijn welkom op dinsdag 23 april om 20u in zaal De Waai, Werft 28 te Geel.
 
meer info:www.steunpuntfiets.be
 
 
Geluidshinder in de buurt van HezemeerHeidei II
Voor het uitvoeren van aanpassingswerken op de waterstofleiding moet de firma Air Liquide de leiding leegmaken. Maandag 15 april van 6u tot 12u start de firma met het aflaten van waterstof op de installatie ter hoogte van HezemeerHeidei II nabij het Albertkanaal. Dit zal geluidshinder met zich meebrengen. De werken brengen geen gevaar met zich mee en hebben geen invloed op de normale toevoer van gas, water en elektriciteit.
 
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Moord in het Gasthuismuseum
In het Gasthuismuseum is zonet de moord op de heer Bertholt vastgesteld. Mijnheer Bertholt werkte al jaren in het museum. Hij verzamelde voorwerpen uit Geel die hij met veel zorg opblonk, herstelde en een plekje in de museumkamers gaf. Hij kende alle geheimen van het museum en zijn bewoners. De vraag is nu: wie is de moordenaar? Waar pleegde hij de moord? En met welk wapen? Was het de dienstmeid met het gifdrankje in de gastenkamer? Of was het de priester met het wafelijzer in de kapel? We hebben de hulp van goede detectives nodig om deze mysterieuze zaak op te lossen!
 
Naar aanleiding van de Erfgoeddag op 21 april ontwikkelde het Gasthuismuseum in samenwerking met de cultuurdienst, het stadsarchief, de jeugddienst, de dienst toerisme en erfgoedcel k.ERF een moordspel voor speurneuzen van 6 tot 99 jaar. Dankzij het Geels AmateurToneel loop je misschien enkele verdachten persoonlijk tegen het lijf lopen! Deelnemen kan op zondag 21 april van 10u tot 18u in het Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1, geel. Op Erfgoeddag kan je gratis deelnemen. Nadien betaal je de toegangsprijs van het museum.
 
meer informatie: www.erfgoedcelkerf.be.
 
 
Leuke activiteiten van proSWAP tijdens paasvakantie
In de paasvakantie organiseert vakantiewerking proSWAP leuke activiteiten voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Op dinsdag 9 april kan je deelnemen aan een avontuurlijke trektocht met paarden door de Kempische natuur van Mol. Voor rasechte gamers staat op donderdag 11 april een namiddag computergames maken gepland. Je bedenkt je eigen personages, ontwerpt achtergronden en voegt muziek en geluidseffecten toe. Vrijdag 12 april 2013 trekken de proSWAPPERS een ganse dag naar Brussel voor een stadspel langs de stripmuren en een bezoekje aan enkele bekende plaatsen. Om deel te nemen moet je vooraf inschrijven bij de jeugddienst. Per activiteit betaal je inschrijvingsgeld.
meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be