• Mindermobielencentrale en Gezelschapsdienst vragen je stem•Buiten spelen op de markt in Geel!•Palmenmarkt, jaarmarkt en dinsdagmarkt•Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt•Lezing Geels Geschiedkundig Genootschap•Milieu- en Natuurraad zoekt vrouwen

Mindermobielencentrale en Gezelschapsdienst vragen je stem
De vrijwillige chauffeurs van de Mindermobielencentrale (MMC) en de Gezelschapsdienst doen mee aan de campagne ‘Das mijn vereniging!’ van de provincie Antwerpen. De vereniging die via www.dasmijnvereniging.be de meeste stemmen krijgt, wint een gedrukte en gepersonaliseerde promotiecampagne. Je kan stemmen op de chauffeurs van het MMC en de vrijwilligers van de Gezelschapsdienst tot 31 maart 2013 door te surfen naar onderstaand webadres.
 
meer info: www.dasmijnvereniging.be//foto/inzending/119
 
 
Buiten spelen op de markt in Geel!
Op woensdag 27 maart nemen Vlaamse steden en gemeenten voor de zesde maal deel aan Buitenspeeldag. Zowel op tv als het internet gaat Nickelodeon op die namiddag op zwart met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. Ook het Geelse stadsbestuur vindt buiten spelen belangrijk en wil deze dag dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De jeugddienst roept ouders en grootouders op om met hun kinderen mee te komen spelen op de Markt. Samen met de sportdienst en bibliotheek werd een activiteitenaanbod uitgewerkt waarbij kinderen naar hartenlust kunnen ravotten: kampen bouwen, badminton, minigolf, gocartparcours, zandbak, Japans verteltheater en grime. Speelkleren worden aanbevolen! Deelnemen is gratis. De activiteiten starten om 13u en duren tot 16u. Aansluitend volgt nog de uitreiking van spectaculair buitenspeelgoed. Info over de campagne vind je terug op www.buitenspeeldag.be. Voor meer informatie over de activiteiten in Geel neem je contact op via onderstaande gegevens.

meer info: jeugddienst De Bogaard, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be,
 
 
Palmenmarkt, jaarmarkt en dinsdagmarkt
Van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 maart neemt Palmenmarkt het centrum in, voor vijf dagen onvervalst kermisplezier. De officiële opening op vrijdag 22 maart staat naar gewoonte gepland op het pleintje tussen het stadhuis en cc de Werft. Vanaf 17u kunnen ouders genieten van een gratis Zeunt terwijl de kinderen genieten van een leuke show en proeven van het lekkers van de snoepfee. Na de toespraak door de burgemeester kan je met het gezin aansluiten om de 136 attracties uit te testen, onder begeleiding van de Bellemannen. De openingsdag wordt om 22u afgesloten met vuurwerk. Palmenmarkt wordt afgesloten op dinsdag 26 maart. Die dag is het familiedag en kan je genieten van korting.
 
Op zaterdag 23 maart kan je in de voormiddag van 8u tot 12.30u een bezoek brengen aan de jaarmarkt. Die staat opgesteld in de Kollegestraat en Diestseweg. Naar aanleiding van Palmenmarkt zal de dinsdagmarkt van 26 maart uitzonderlijk verhuizen naar de Kollegestraat en Diestseweg. Je kan tussen de kramen slenteren van 8u tot 12.30u.

meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be


Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt
Naar aanleiding van Palmenmarkt wordt voor de bovengrondse betalende parkeergelegenheden tijdelijk gratis parkeren ingevoerd. Dit jaar is dit van vrijdag 22 maart (14u) tot en met dinsdag 26 maart 2013 (einde Palmenmarkt). Het betreft het parkeren in de centrumstraten waar betalend parkeren geldt en de bovengrondse centrumparkings (Nieuwstraat en Pas). De ondergrondse parking Ecodroom blijft betalend.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

 
Lezing Geels Geschiedkundig Genootschap
Op vrijdag 29 maart kan je om 20u in ’t Wijnhuis in de Stationstraat aansluiten bij een lezing georganiseerd door het Geels Geschiedkundig Genootschap (GGG). De lezing heeft als onderwerp ‘Niet van Gisteren’ en wordt gegeven door historicus Kris Merckx.
 
In het British Museum liggen de resten van een antieke computer van meer dan 2000 jaar oud. Windkracht werd reeds benut in de oudheid. Heron van Alexandrië bouwde 2000 jaar geleden programmeerbare robots. Een vals gebit? Ook de Etrusken hadden het al. Veel technieken en technologische concepten zijn ouder dan je denkt, zelfs eeuwenoud. Niets is zo maar van gisteren. Kris Merckx belicht de historische achtergronden van technieken en hulpmiddelen die recent of zelfs gloednieuw lijken, maar dit eigenlijk niet zijn.
 
meer info: GGG, 014 56 66 90, archief@geel.be
 
 
Milieu- en Natuurraad zoekt vrouwen
Wie mee wil nadenken over het milieu- en natuurbeleid in onze stad kan zich kandidaat stellen om lid te worden van de Adviesraad inzake Milieu en Natuur, kortweg MiNa-raad. De MiNa-raad is een officieel erkende stedelijke adviesraad en adviseert de gemeenteraad of het schepencollege over het gemeentelijk milieu- en natuurbeleid.
 
De MiNa-raad zoekt vier deskundigen m.b.t. leefmilieu en natuur vanuit hun beroep, diploma en/of specifieke verdiensten. Kandidaten moeten bereid zijn om ministens vijf keer per jaar te vergaderen. Volgens het gemeentedecreet moet er bij de samenstelling van de MiNa-raad een evenredige verdeling tussen mannen en vrouwen zijn. Er zetelen al heel wat mannen in de raad dus wordt vooral uitgekeken naar vrouwen. Uiteraard zijn mannen ook welkom!
 
Geïnteresseerden kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen via de infocel technische diensten.
 
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be