• Palmenmarkt en jaarmarkt• Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt•Gewijzigde verkeerssituatie en verkeershinder door Palmenmarkt•Dinsdagmarkt in Kollegestraat en Diestseweg•Langdurige omleiding op N19•Overlezen met Kristien Hemmerechts en Dirk Draulans

Palmenmarkt en jaarmarkt
Op dinsdag 19 maart doet Palmenmarkt weer zijn intrede in Geel. Vanaf 13u trekt de colonne kermiswagens zich vanaf de Ring in gang richting Markt en Werft om de toegewezen standplaatsen in te nemen. De officiële opening op vrijdag 22 maart staat naar jaarlijkse gewoonte gepland op het pleintje tussen het stadhuis en cc de Werft. Vanaf 17u kunnen ouders genieten van een gratis Zeunt terwijl de kinderen genieten van een leuke show en proeven van het lekkers van de snoepfee. Na de toespraak door de burgemeester kan je met het gezin aansluiten om de 136 attracties uit te testen, onder begeleiding van de Bellemannen. Palmenmarkt wordt afgesloten op dinsdag 26 maart. Die dag is het familiedag en kan je genieten van korting. Op zaterdag 23 maart kan je in de voormiddag van 8u tot 12.30u een bezoek brengen aan de jaarmarkt. Die staat opgesteld in de Kollegestraat en Diestseweg.
 
meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be
 
 
Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt
Naar aanleiding van Palmenmarkt wordt voor de bovengrondse betalende parkeergelegenheden tijdelijk gratis parkeren ingevoerd. Dit jaar is dit van vrijdag 22 maart (14u) tot en met dinsdag 26 maart 2013 (einde Palmenmarkt). Het betreft het parkeren in de centrumstraten waar betalend parkeren geldt en de bovengrondse centrumparkings (Nieuwstraat en Pas). De ondergrondse parking Ecodroom blijft betalend.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Gewijzigde verkeerssituatie en verkeershinder door Palmenmarkt
Dinsdag 19 maart wordt op de Markt en Werft Palmenmarkt opgesteld. Het oprijden van de kermiswagens is elk jaar een hele onderneming en gebeurt onder begeleiding van de politie. Die dag geldt een parkeerverbod op de Werft vanaf 12 uur. De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk. Vanaf 13 uur kan er ernstige verkeershinder zijn in het centrum.
 
Hou vanaf woensdag 20 maart tot en met dinsdag 26 maart rekening met de gewijzigde verkeerssituatie en verhoogde verkeershinder. De parkings op de Werft zijn ingenomen door kermiswagens. De randparkings en de parking Ecodroom blijven toegankelijk.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Dinsdagmarkt in Kollegestraat en Diestseweg
Naar aanleiding van Palmenmarkt zal de dinsdagmarkt van 26 maart uitzonderlijk verhuizen naar de Kollegestraat en Diestseweg. Je kan tussen de kramen slenteren van 8u tot 12.30u.
 
meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be
 
 
Langdurige omleiding op N19
Sinds 11 maart is de Grotesteenweg (N19) ter hoogte van  de op- en afrit van Geel-West tussen Vossendaal en de brug van de E313 onderbroken. Dit is nodig om de bestaande weg aan te passen zodat deze vlot kan aansluiten op de nieuwe zuidelijke rotonde ter hoogte van Bertels en de op- en afrit met de E313. Gedurende een periode van 4,5 maanden zal een omleiding van kracht zijn.

Het verkeer dat vanuit Westerlo in de richting van de E313 en Geel rijdt, zal moeten omrijden via Liessel en de Bell-Telephonelaan. Door een goede afstemming van de verkeerslichten ter hoogte van kruispunten Liessel/Bell-Telephonelaan en N19/Bell-Telephonelaan aan de watertoren zal het verkeer relatief vlot kunnen blijven rijden. Het verkeer dat vanuit Geel in de richting van de E313 en Westerlo rijdt, zal tijdelijk moeten omrijden via de Van Doornelaan. Ook fietsers kunnen een omleiding volgen via de Van Doornelaan.

De lokale handelaars blijven tijdens de werken goed bereikbaar. Voor het verkeer dat vanuit Westerlo in de richting van Geel rijdt, wordt de mogelijkheid voorzien om via Vossendaal te rijden. 

meer info: www.noordzuidkempen.be
 
 
Overlezen met Kristien Hemmerechts en Dirk Draulans
Praten over boeken: het wérkt. De Warande pakt voor het vierde jaar op rij uit met een live praatprogramma over boeken en aanverwante dingen des levens. Het programma gaat nu voor het eerst op tournee. Ervaren lezers als Jos Geysels (Minister van Staat) en Karl van den Broeck (chef boeken bij De Morgen) houden elke maand nieuw werk van een Vlaams auteur tegen het licht. Deze komt zijn roman ter plaatse verdedigen voor panel en publiek. Daarna schuift een bekende Belg bij, die een exclusieve blik gunt in zijn of haar boekenkast. Aan moderator Johny Geerinckx om alles in goede banen te leiden. ‘Overlezen’ is op donderdag 28 maart te gast in de bib. Gastauteur is Kristien Hemmerechts, bekende Belg Dirk Draulans. Florejan Verschueren (piano) zorgt voor een streepje muziek.Het praatprogramma start om 20.15u. Deelnemen is gratis.
 
meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be