Geelse wandeling geselecteerd voor ‘wandeling van het jaar’

Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de knapste wandelinitiatieven. Tot de genomineerden behoort dit jaar ook een wandeling op Geels grondgebied. De wandeling in het Grote Netewoud, Belsbroek en Heide doet je kennis maken met een stukje Kempen van hectaren ongerepte landduinen. Tot 15 augustus kunnen wandelaars de trajecten uitproberen en hun voorkeurstem uitbrengen op www.wandelingvanhetjaar.be.

meer info: www.wandelingvanhetjaar.be

 

Enquête naar inkomens en levensomstandigheden

De Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie organiseert o.a. in Geel van april tot en met juni een  enquête naar de inkomens en levensomstandigheden en zal daarom interviews afnemen bij een aantal huishoudens. De enquête is van wetenschappelijk belang. Universitaire onderzoeksinstituten, overheidsinstanties en de Europese Unie zullen met de resultaten van de enquête aan de slag gaan. De huishoudens die deelnemen aan dit onderzoek hebben reeds een brief van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie ter uitnodiging ontvangen. De enquêteurs gaan op bezoek bij de uitgenodigde huishoudens met een draagbare PC. Zij voeren de informatie die zij bij de huishoudens verzamelen rechtstreeks in een elektronisch formaat in. De huishoudens nemen vrijwillig deel aan de enquête en krijgen een belastingvrije vergoeding van 30 euro om de tijd die ze in de interviews hebben geïnvesteerd te compenseren.

meer info: FOD economie, 02 277 65 48, SILC@economie.fgov.be

 

Start lessenreeks internet en email

In dienstencentrum Luysterbos in de JB Stessensstraat kan je op maandag 15 april aansluiten voor de start van de lessenreeks internet en email. Want overal waar je kijkt, word je ermee geconfronteerd. In deze reeks van vijf lessen leer je de basis: websites bezoeken en opzoeken, e-mails versturen en lezen. Inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelnemen kost 5 euro. Vrijetijdspassers betalen de helft van de prijs. De lessen starten telkens om 9.30u.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

 

Start lessenreeks computerwegwijs

In dienstencentrum Luysterbos in de JB Stessensstraat kan je op woensdag 17 april aansluiten voor de start van de lessenreeks computergewijs. Deze lessenreeks maakt je wegwijs in de wereld van de computer, die niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. Tijdens de vijf lessen leer je de basis van het werken met een computer. Voorkennis is niet vereist. De cursus start bij het prille begin. Je leert hoe je je computer aanzet en hoe je programma’s opent. Inschrijven om deel te nemen, is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelnemen kost 5 euro. Vrijetijdspassers betalen de helft van de prijs. De lessen starten telkens om 9.30u.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

 

Workshop papierscheppen in de bib

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april organiseert de bib een workshop papierscheppen. Op woensdag staan twee sessies op het programma, om 14u en om 19u, op donderdag enkel om 19u. Lesgever Frieda Dils leert je je eigen handgeschept papier te maken. Je kunt er nadien op schrijven of er iets creatiefs mee doen waardoor je boodschap een speciaal tintje krijgt. Frieda Dils is al jaren actief in de grafische sector en heeft zich intens verdiept in papier als materie. Inschrijven om deel te nemen, is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelnemen kost 5 euro. Je brengt zelf een stoffen doekje mee ter grootte van een A4.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be


Pierric: Man framed on white background

Op zondag 14 april programmeert cc de Werft de voorstelling ‘Man framed on white background’ van Pierric Thentory. Pierric balanceert tussen de wereld van theater, magie, mime en comedy. Een man in een witte mysterieuze kamer met deuren die weigeren open te gaan. Er gebeurt van alles wat je verstand te boven gaat. Lukt het hem te ontsnappen uit deze kamer waar niets is wat het lijkt? ‘Man framed on white background’ is een parel van een visuele voorstelling die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Pierric Thentory was dé hit van het Avignon Festival 2010. De voorstelling start om 20.15u. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Vrienden van de Werft betalen 6 euro.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Mörg: De avonduren van Mörg

Woensdag 17 april staat in de Raadzaal van de Halle op de Markt ‘De avonduren van Mörg’ op het programma. Een bombardon, een elektrische altviool en een hoop zelfgeknutselde muziekinstrumenten. Dat is Mörg. Geert Hautekiet omringt zich met Stefan Wellens en Michael van de Vel. Een trio op sterk water, stevig in het Nederlands, met roestige sound, gebroken stem en vettige lach. Drie karakterkoppen in een bijzondere bezetting. Een eigenzinnig geluid met blijvende letsels. Rootsy klanken op tennisrackets en koninklijke koekendozen. Heel pretentieloos en daardoor net zo rijk. Het ruwere schuurpapier in een verrassend sterke moedertaal. Dat is Mörg. En hun wilde avonduren. De voorstelling start om 20.15u. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Vrienden van de Werft betalen 6 euro.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be