Nieuws vanuit het schepencollege•Project ‘Buiten-gewone plekjes’•Leegmaken bladkorven•Week van de Amateurkunsten•Aankoop elektriciteitskoffersNieuws vanuit de gemeente•Activiteiten paasvakantie•Jaarmarkt en kermis Heist-Goor•Praatcafé dementie

Nieuws vanuit het schepencollege

Project ‘Buiten-gewone plekjes’
Regionaal Landschap Rivierenland is begin 2013 gestart met het project ‘Buiten-gewone plekjes’. Dit project heeft als doel 50 verloederde plekjes in de provincie Antwerpen een opknapbeurt te geven en om te vormen tot een gezellig, groen, proper ‘buiten-gewoon’ plekje. Het moet gaan om een publiek toegankelijk plekje waarvan de werken geen vergunning vereisen. 

Per deelnemende gemeente kan slechts één plekje gekozen worden. Na een oproep om verloederde plekjes aan te melden, gevolgd door een interne preselectie, zal de burger kunnen stemmen op zijn favoriete plekje. Het winnende plekje wordt in het voorjaar van 2014 heraangelegd.

Heist-op-den-Berg beslist om deel te nemen aan het project ‘Buiten-gewone plekjes’ en ondertekent alvast de engagementsverklaring. 

Leegmaken bladkorven
Bladkorven zijn bakken die op het openbaar domein staan en waarin bladeren van straatbomen verzameld worden. De lastvoorwaarden en de raming voor het leegmaken van deze bladkorven worden goedgekeurd door het college. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 18 april om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Week van de Amateurkunsten
De Week van de Amateurkunsten loopt in heel Vlaanderen van 26 april tot en met 5 mei 2013. Ook Heist-op-den-Berg doet weer mee. Net als vorig jaar zal er een kunstwandelroute uitgewerkt worden met een aantal expo’s en andere kunstdisciplines (muziek, theater, tentoonstelling, …). Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Cultuurbeleid, die instaat voor de praktische organisatie.

Aankoop elektriciteitskoffers
Op vraag van de MEGA-scholen beslist het college om tussen te komen in het project van RVO-society ‘techniekvorming in lagere scholen’. Dit project heeft als doel techniekeducatie voor leerkrachten lager onderwijs makkelijker te laten integreren in hun andere werking. De totale kostprijs van dit project bedraagt 7.903,50 euro, waarvan het gemeentebestuur 2.688 euro financiert voor de aankoop van elektriciteitsdoosjes voor de 15 Heistse scholen.

Nieuws vanuit de gemeente

Activiteiten paasvakantie
Je vervelen tijden de paasvakantie? Dat is niet nodig! Lees snel de Lollie en Flash en ontdek wat de jeugdienst, bibliotheek, sportdienst en CC Zwaneberg deze keer voor jou in petto hebben. Meer weten?

Jaarmarkt en kermis Heist-Goor
De jaarmarkt in Heist-Goor vindt plaats op zondag 10 maart en gaat voor de eerste keer door in de namiddag, van 14 tot 18 uur. Ook de kermis zal rond 14 uur beginnen. Allen daarheen!

dementiePraatcafé dementie
Op maandag 11 maart 2013 vindt het eerste praatcafé dementie van dit jaar plaats. Het thema van dit praatcafé dementie is ‘de dag zinvol doorbrengen met personen met dementie – praktische tips’. Meer weten?