Nieuws vanuit het schepencollege• Earth Hour• Werken Chiro ZonderschotNieuws vanuit de gemeente• Jeugdboekenweek• Open Avond met medewerker Broederlijk Delen• Infoavond spouw- en buitenmuurisolatie

Nieuws vanuit het schepencollege

Earth Hour
Op zaterdag 23 maart vindt Earth Hour 2013 plaats. Dit is een wereldwijde symbolische actie waarmee het WWF (World Wide Fund for Nature) aandacht vraagt voor de problematiek van de klimaatverandering door gedurende één uur de lichten te doven. Vorig jaar deden ongeveer 2 miljard mensen in 150 landen en 6.500 steden mee aan deze actie. 

In 2013 wil het WWF nog een stapje verder gaan. Naast het uitschakelen van de lichten worden vijf eenvoudige energiebesparende maatregelen voorgesteld:
-de verwarming een graad lager zetten
-kiezen voor groene energie
-oude lampen vervangen door spaarlampen
-op een andere manier dan met de wagen gaan werken
-kiezen voor een maaltijd met een lage impact.

Wie graag deelneemt aan Earth Hour 2013 of meer informatie wil, kan dit vinden op www.earthhour.be.

Werken Chiro Zonderschot
Chiro Zonderschot heeft momenteel te kampen met wateroverlast achter hun lokaal in de Withofstraat. Om dit op te lossen zal er een waterafvoer aangelegd worden en zal de parking achter het lokaal verhard worden. De kosten van deze werken worden geraamd op 3.130,47 euro incl. btw.

 

Nieuws vanuit de gemeente

Jeugdboekenweek
Begin maart is het weer Jeugdboekenweek in heel Vlaanderen! Ook de bib van Heist-op-den-Berg doet naar jaarlijkse gewoonte mee met een leuke activiteit voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Meer weten?
 

Open Avond met medewerker Broederlijk Delen
Andrew Ocen, werkzaam voor een van de partnerorganisaties van Broederlijk Delen in Oeganda, doet zijn verhaal op woensdag 6 maart om 20 uur tijdens een open activiteit bij boerderij Plukrijp in Schriek. Meer weten?
 

Infoavond spouw- en buitenmuurisolatie
In het kader van de energie-infotoer 2012–2013 van IOK organiseert onze gemeente op dinsdag 5 maart een infoavond over ‘spouw- en buitenmuurisolatie’. Meer weten?