Viering 40 jaar zondagmarkt :  De eerste vermelding van de wekelijkse zondagmarkt dateert van augustus 1974. Ondertussen, 40 jaar later, is de zondagmarkt een toeristische trekpleister geworden die wijd en zijd bekend is en druk bezocht wordt. Het 40-jarige bestaan zal dan ook op gepaste wijze gevierd worden met een feesteditie op zondag 28 september. Voor deze gelegenheid zal de markt uitzonderlijk tot 15 uur plaatsvinden. 
  
Op het programma: 
-       fanfaremuziek 
-       een foto- en filmhoek 
-       een fotozoektocht 
-       springkastelen 
-       een tombola 
-       demostandjes oude ambachten, kringlooptuinieren, enz. 

Om 11 uur vindt een officieel moment en jubileumhuldiging plaats op de parking aan de Gamma. 
  
Garageverkoop
Op zaterdag 20 september wordt voor de 6e keer een garageverkoop georganiseerd in Berlaar en Berlaar-Heikant. Gezien het succes van de vorige edities, kreeg de organisator verschillende aanvragen tot deelname van inwoners uit Itegem (grens met Berlaar). De organisator vraagt dan ook toestemming aan het gemeentebestuur om deze personen te laten deelnemen aan de garageverkoop, die plaatsvindt van 9 tot 17 uur. Het college gaat hiermee akkoord. 
  
Project ‘Zuiddag’
Het Sint-Ursula-Instituut van O.L.Vrouw-Waver vraagt gemeentelijke ondersteuning bij hun deelname aan het project ‘Zuiddag’ op donderdag 16 oktober. Dit project houdt in dat leerlingen van Vlaamse en Brusselse scholen in hun klas kennismaken met de leefwereld van jongeren in het Zuiden. Daarnaast zullen ze gedurende één dag een job uitoefenen en hun vergoeding hiervoor afstaan aan een theaterproject van Broederlijk Delen in Palestina. De dagvergoeding per leerling wordt vastgesteld op 50 euro. 
  
Ook het St.-Lambertusinstituut van Heist-op-den-Berg neemt dit jaar deel aan het project ‘Zuiddag’ met 180 leerlingen en zou het appreciëren als deze leerlingen de kans krijgen te kiezen voor een job in de eigen gemeente. 
  
Het college gaat akkoord met de ondersteuning van het project ‘Zuiddag’ en laat een inventaris opmaken van de tewerkstellingsmogelijkheden voor leerlingen binnen de gemeentediensten. De praktische organisatie wordt in handen gelegd van de Noord-Zuiddienst. 
  
Klascontainers muziek- en tekenacademie
Het college stelt een firma aan voor de aankoop van klascontainers voor de muziek- en tekenacademie. De laagste, regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 244.75,40 euro incl. btw. Het college heeft beslist de containers aan te kopen i.p.v. te huren omdat dit op termijn voordeliger uitkomt. Bovendien kunnen de containers achteraf nog op andere locaties ingezet worden.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 9 september vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg.Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen

Nieuws vanuit de gemeente

Taptoe + Static Show F-16
Heist-op-den-Berg herdenkt de Eerste Wereldoorlog met een militaire Taptoe op vrijdag 5 september en een Static Show F-16 op zaterdag 6 en zondag 7 september. Meer weten?

LandbouwdagLandbouwdag
Op zaterdag 13 september vindt de jaarlijkse landbouwdag plaats op de terreinen langs de Heerweg in Wiekevorst. Op het programma: dierenprijskampen, plattelandsterras, kinder-doe-dorp, werktuigendemo, enz. Meer weten?

Open Monumentendag
Ter gelegenheid van Open Monumentendag stelt onze gemeente op zondag 14 september de Sint-Jan-Baptistkerk van Schriek open. Een uitzonderlijke kerk (beschermd in 2005) die te weinig bekend is! Meer weten?