Nieuws vanuit het schepencollege

Recupel on Tour
Het college gaat akkoord met de organisatie van ‘Recupel on Tour’ op zaterdag 15 november 2014 van 8 tot 13 uur op het Cultuurplein, nabij taverne ‘Punch’. Recupel on Tour is een inzamel- en sensibilisatieactie voor afgedankte en herbruikbare elektronische apparaten. De actie wordt opgezet in samenwerking met IOK Afvalbeheer en Kringwinkel Zuiderkempen. 
  
Pure Kempen Gemeente
Op 4 juli 2014 werd in Kasterlee het project ‘Pure Kempen’ voorgesteld. Pure Kempen is een kwaliteitsmerk waarmee producenten van streekeigen goederen en diensten uit de Antwerpse Kempen zich kunnen onderscheiden van hun collega's uit andere regio's. 

Het project ‘Pure Kempen’ bekroont ook gemeenten uit de Antwerpse Kempen die zich extra inspannen om hun rol als ambassadeur van hun eigen streek waar te maken. Zij krijgen de eretitel ‘Pure Kempen Gemeente’. Er wordt hierbij gepeild naar het engagement van lokale besturen op het vlak van Kempense identiteit, plattelandseconomie, natuur en landschap, en cultuur en erfgoed. 

De gemeente Heist-op-den-Berg beslist een aanvraag in te dienen om deze titel ‘Pure Kempen Gemeente’ te krijgen. De laureaten worden op 18 december bekendgemaakt. 
   
Herinrichting Itegem: groenaanleg
Het college keurt het bestek en de raming voor het uitvoeren van beplantingswerken in Itegem-centrum goed. Een aantal aannemers wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 15 oktober 2014 om 14 uur toekomen in het gemeentehuis. 
  
Leveren en plaatsen columbaria
Het college keurt het bestek en de raming voor het leveren en plaatsen van columbaria goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 27 oktober 2014 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeente

Expo WO I: Het Heistse verhaal
Deze expo gaat in op vragen als ‘Vonden er in Heist-op-den-Berg gevechten plaats?’, ‘Vluchtte de Heistenaar voor het oorlogsgeweld?’, ‘Hoe hebben onze inwoners deze oorlog overleefd?’ enz. Vanaf 4 oktober in CC Zwaneberg. Meer weten?

Seniorenbeurs
De seniorendienst en het OCMW organiseren op dinsdag 14 oktober, van 13 tot 21 uur, hun eerste informatiedag. Het centrale thema is ‘blijf op eigen benen staan’. Meer weten?

Actieplan 'Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen'
Dit actieplan benadert de belangrijkste biomassa(rest)stromen vanuit een kringloopperspectief. Het doel: kringlopen sluiten en biomassa(rest)stromen zo lang mogelijk in de productie- en gebruiksketen houden. Meer weten?