Nieuws vanuit de gemeente•De speelbus rijdt weer uit!•Snoei je taxushaag en vecht mee tegen kanker•RUP Heist-station: gedeeltelijke herzieningNieuws vanuit het schepencollege•Inventarisatie funerair erfgoed•Inleefstage Noord-Zuid•...

Nieuws vanuit het schepencollege

Inventarisatie funerair erfgoed
Op 13 september 2011 besliste het college om van start te gaan met de eerste fase van de inventarisatie van het funeraire erfgoed in Heist-op-den-Berg. Deze fase is reeds achter de rug, met als resultaat een uitgebreid rapport dat je kan inkijken op de dienst Cultuurbeleid.

Het college gaat nu akkoord met het voorstel van het studiebureau om nog deze zomer te starten met de tweede fase. De kostprijs hiervan bedraagt 4.961 euro.

Inleefstage Noord-Zuid
Het gemeentebestuur voorziet subsidies voor Heistse jongeren die een inleefreis of inleefstage in het Zuiden volgen en daar ter plaatse meewerken aan een specifiek hulpproject. Een 26-jarige jongere diende een aanvraag in voor een inleefreis van 4 maanden in Guatemala, waarbij hij zes weken zal werken bij een organisatie die kinderen in zware en moeilijke omstandigheden opvangt. Het gemeentebestuur keurt de aanvraag goed en voorziet een toelage van 300 euro.

Bruikleen elektrisch voertuig
Sinds 6 juli 2012 beschikt de gemeente Heist-op-den-Berg over een oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Dit initiatief kwam tot stand dankzij het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) dat het elektrisch rijden in heel Vlaanderen wil stimuleren.

In het kader van het EVA-project heeft Eandis een aantal elektrische voertuigen aangekocht om ze uit te lenen aan openbare besturen om hen kennis te laten maken met de eigenschappen en de mogelijkheden van elektrische wagens. Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg dient dan ook een aanvraag in voor het uitlenen van een kleine bestelwagen voor 3 maanden voor de afdeling Technische Zaken.

Leveren bestelwagens
Het bijzonder bestek en de raming voor het leveren van twee kleine bestelwagens voor de technische dienst worden goedgekeurd door het college. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 9 augustus 2012 om 10 uur toekomen op het gemeentehuis.

Werken Pompoenstraat
Het college gaat akkoord met het voorstel van Pidpa om aanpassingswerken uit te voeren in de Pompoenstraat en omgeving. De kosten zijn geraamd op 481.064,70 euro en zijn volledig ten laste van Pidpa.

Uitbaggeren parkvijver
Het college stelt een aannemer aan voor het uitbaggeren van de vijver van het park in Heist-Goor. De kostprijs voor het verwijderen en afvoeren van het slib bedraagt 30.250 euro incl. btw.

Verkaveling Oude Liersebaan – Oude Mechelbaan
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in de verkaveling Oude Liersebaan – Oude Mechelbaan. Deze verkaveling omvat circa 60 kavels. De opdracht wordt gegund aan de laagst regelmatige bieder voor de prijs van 1.176.419,66 euro incl. btw. De kosten worden als volgt verdeeld: 935.560,74 euro excl. btw ten laste van de verkavelaar, 30.468,80 euro excl. btw ten laste van het gemeentebestuur en 6.218,10 euro excl. btw ten laste van HidroRio. De tussenkomst van het gemeentebestuur heeft betrekking op de vernieuwing van het wegdek in de bestaande zijstraat van de Oude Liersebaan. De 6 woningen in deze straat zullen door HidroRio aangesloten worden op het gescheiden rioleringsnet.

Wandelroutes
Het noordelijke deel van Heist-op-den-Berg valt in een zoekzone voor wandelknooppunten die door Toerisme Vlaanderen werd vastgelegd. Voor dit noordelijke deel wordt door Toerisme Provincie Antwerpen dan ook een wandelknooppuntennetwerk uitgewerkt.

Voor het zuidelijke deel van Heist-op-den-Berg, dat niet in deze zoekzone ligt, wil Regionaal Landschap Rivierenland een wandelkaart uitwerken, in samenwerking met het gemeentebestuur. Het college ging reeds eerder akkoord met het voorstel van Regionaal Landschap Rivierenland en geeft goedkeuring voor:
•de opname van 8 wandelingen met routes, namen en kleurcodes
•het plaatsen van nieuwe en weghalen van oude bewegwijzering 
•het plaatsen van infoborden aan de startplaatsen op gemeentelijke eigendom. 

Nieuws vanuit de gemeente

De speelbus rijdt weer uit!
Op maandag 23 juli vindt de startdag van het nieuwe ‘Speelbusseizoen’ plaats op het speelpleintje in Schriek (Nachtegaalweg). Daarna vinden er nog 12 gratis speelnamiddagen plaats in verschillende wijken in Heist-op-den-Berg. Iedereen is welkom! Meer weten?
Snoei je taxushaag en vecht mee tegen kanker
Ook deze zomer zamelt onze gemeente, in samenwerking met IOK Afvalbeheer, taxussnoeisel in ten voordele van Kom op tegen Kanker. Nog tot 31 augustus kan je je snoeisel gratis naar het containerpark brengen. Meer weten?
RUP Heist-station: gedeeltelijke herziening
De gemeenteraad heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) “gedeeltelijke herziening RUP Heist-Station” in Heist-op-den-Berg voorlopig vastgesteld. Het volledige plan ligt ter inzage van de bevolking tot en met 6 september 2012 op de afdeling Bouw en Milieu. Meer weten?